Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 11 Mar, 2012 Wyzwalacz radiowy Pixel Soldier TF-373 do Sony
Szukam sprawnego wyzwalacza radiowego dla Sony. Potrzebuję zestaw do wyzwalania dwóch lamp: Sony HVL-F43 i starej Minolty 3600 HS(D), czyli nadajnik z dwoma odbiornikami. Wg opisu, ten wyzwalacz (Pixel Soldier TF-373) oferuje TTL i grupowanie lamp, a obydwie funkcje są dla mnie ważne. Będę wdzięczny za podzielenie się wiedzą na temat tego wyzwalacza, zwłaszcza ewentualnych problemów , z jakimi się spotkaliście - także w przypadku używania go z innymi systemami (C, N itd). Pozdrawiam
Nie no spoko tylko Pixel Soldiera sprzedają w zestawach bez nadajnika albo z jednym odbiornikiem, więc to grupowanie lamp to nie wiem po co. Jasne, można dokupić odbiornik, przy czym taki odbiornik kosztuje drugie tyle co zestaw z nadajnikiem
Co do funkcjonowania powinien śmigać, co nie znaczy że na pewno ;] warto przed zakupem dopytać w sklepie czy oby na pewno będzie współpracował z 3600 HS, bo nie wszystkie wyzwalacze dedykowane do nowych soniaczy współpracują ze starszymi lampami.
"Nie no spoko tylko Pixel Soldiera sprzedają w zestawach bez nadajnika albo z jednym odbiornikiem, więc to grupowanie lamp to nie wiem po co. Jasne, można dokupić odbiornik, przy czym taki odbiornik kosztuje drugie tyle co zestaw z nadajnikiem"
Zestaw to koszt około 170 zł. Sam odbiornik kosztuje ok 90 zł.
Grupowanie lamp przydaje się oczywiście w przypadku posiadania ich co najmniej dwóch.
to raczej logiczne, więc ...
Problemem jest dostępność samych odbiorników.
Natomiast jeśli chcielibyśmy używać ich do wyzwolenia lamp studyjnych, możemy zakupić odbiornik ze stopką nikona czy canona. Działają w tej sposób. Więc możemy z sonym, dzięki temu wykorzystać lampkę 430 Canona czy Sb700 nikona no i inne.
kajlen [Usunięty]
Wysłany: Sro 13 Cze, 2012
Mam podobne pytanie tylko o inny wyzwalacz, więc stwierdziłem, że przypnę się tutaj.
Czy takie coś, marki krzak, pozwoli mi na zdalne wyzwalanie lampy bez konieczności aktywacji jej poprzez błysk lampy wbudowanej? I czy będzie TTL?
Mam Sony HVL 42AM, która może działąć bezprzewodowo, ale tylko jeśli zadziała razem z wbudowaną lampą (a w zasadzie jeśli zostanie przez nią wyzwolona). Chciałbym, żeby 42AM błyskała sama (bez wbudowanej) i żeby był ADI/TTL. Czy ten wyzwalacz mi to wszystko umożliwi? I czy będzie sprawnie działał? Czy lepiej zainwestować w przewód synchronizacyjny?
Pytam, bo jestem zupełnie zielony w temacie, a zakupu muszę dokonać bardzo niedługo.
kajlen, tanie radio nie przenosi TTL-a, tylko niektóre droższe modele bardziej uznanych producentów. Co do bezprzewodowego wyzwalania lampą wbudowaną, to nie da się w Sony skonfigurować tak, żeby wbudowana tylko sterowała, bez udziału w ekspozycji sceny?
kajlen [Usunięty]
Wysłany: Czw 14 Cze, 2012
Nic mi o tym nie wiadomo, musiałbym zagłębić się bardziej w instrukcję HVL F42AM czy aparatu, ale w tej chwili to niemożliwe, bo te papiery są daleko daleko ode mnie, a druga rzecz, że nie bardzo mam czas :/
Czyli w mojej sytuacji chyba lepiej jest kupić kabel, prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13