Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Prędkości kart dla poszczególnych aparatów
Autor Wiadomość
piotrmkg 
Optyczny

Wysłany: Czw 26 Mar, 2009   Prędkości kart dla poszczególnych aparatów

Jako że temat ciągle powraca to dla zainteresowanych mam linka:

http://www.robgalbraith.c...ge.asp?cid=6007

wybieramy z listy aparat i wyświetla nam się lista kart uszeregowana od najszybszej do najwolniejszej.

Reklama

piotrbujakowski
[Usunięty]

Wysłany: Czw 26 Mar, 2009   

Wybrakowana ta lista ...

Bianco 
Początkujący

Wysłany: Pią 27 Mar, 2009   

Tylko Canon i Nikon... :neutral: a inne marki??

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Pią 27 Mar, 2009   

Bianco napisał/a:
Tylko Canon i Nikon... :neutral: a inne marki??

Jest to co najważniejsze. Życie jest brutalne.

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Pon 30 Mar, 2009   

Na czołowych miejscach zazwyczaj SanDisk...
Najszybsza alfeta 900, na drugim miejscu 50D...

Misek
[Usunięty]

Szkoda że nie ma 400D. Kupiłem ostatnio Pretec 8 GB 233x i jakoś szału nie robi w porównaniu do Transced 2 GB 133x :neutral:

komor 
Moderator

Misek, wszystko gra - 400D nie wykorzysta szybkich kart. Sprawdziłem na wolnej PQI i szybszych kartach SanDisk. O efektach napisałem w wątku Karty pamięci PQI.

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Nie 24 Maj, 2009   

ja dzisiaj robiłem przygotowania do pokazów lotniczych - więc przy okazji zakupu nowej karty CF zrobiłem test zapisu plików raw w swoim canonie 30d.
może kogoś to zainteresuje... :roll:

pierwsza sprawa , to warunki:
tryb M, czas 1/1000s, przysłona 5,6 plik raw /tylko i wyłącznie/
sprawdziłem karty :
1.sandisk Ultra II 2 GB
2.sandisk Extreme III 1 GB
3.sandisk Ultra II 15 MB/s 4GB
4.sandisk extreme III 30 MB/s 4 GB
5.Lexsar professional 233X 8GB
6.kingston 512 MB :wink:

pomiar wyglądał następująco; tryb HS ,do oporu aż kończył się szybki zapis zdjęć i czekanie na zgaśnięcie lampki zapisu .
dla ścisłości z każdą kartą aparat zapisywał 12 raw .
czasy zapisu:
karty 1 do 5 - od 10,1 do 10,4 s
karta nr. 6 - 48,5 s
nie podaję szczegółowych czasów dla kart bo jest to wartość pomijalna - mogłem lekko niedokładnie rozpocząć pomiar /włączałem stoper lewą ręką :mrgreen: / , a dodatkowo wartość 0,5 s w moim mniemaniu jest po prostu smieszna w tym wydaniu.

jaki wniosek?
wszystkie nowe karty , obojętnie czy 30 czy 15 czy nie wiadomo ile MB/s w 30d dają zbliżony czas zapisu do zgaśnięcia lampki
różnice rzędu 1 s powstają tylko gdy czekamy na możliwość wykonania pełnej serii - w wizjerze pokazuje się liczba 9 - jako pelny wolny bufor pamieci...
też wykonałem taki pomiar... :mrgreen:

może kogoś zainteresuje.... :roll:
ewentualnie pomoże w wyborze karty....

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Pon 25 Maj, 2009   

Różnicę tak naprawdę widać dopiero w 50D. Ja jeszcze bufora nie zapchałem. W tym korpusie jadę na Ducati.

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Pon 25 Maj, 2009   

MM,
i tego się właśnie boję... :lol:
mój brat "straszy" mnie ,że zostawi mi w spadku 50d, więc najprawdopodobniej na radom udam się z dwoma body.
co do 30d to wiem czego się spodziewać, ale 50d da mi do wiwatu, bo będę musiał dokupić szybkich kart... :cool:

pozostaje wersja oszczędna - sraw i już... :mrgreen:

w 40d bawiłem się właśnie sraw i na extreme III szło całkiem fajnie - 16 strzałów seria, ale to było tylko parę dni z tym body , i nie myslałem wtedy o dokładniejszym sprawdzeniu zapisu na kartę
sprawdzałem ogólnie to bady, bo myslałem o kupnie, ale teraz.... :razz:

Odpowiedz do tematu