|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Dobry aparat w dobrej cenie
damian246 - Wto 12 Sie, 2014 Temat postu: Dobry aparat w dobrej cenie Witam,
Od jakiegoś czasu poszukuje dobrego i niedrogiego aparatu cyfrowego. Chciałbym aby aparat służył mi głownie do robienia dobrej jakości zdjęć za dnia jak i również w nocy, w zaciemnionych i ciemnych pomieszczeniach, przy sztucznym świetle itd. Prosiłbym o doradzenie jakiegoś aparatu który będzie spełniał moje oczekiwania.
TomPL2 - Sro 13 Sie, 2014
Nie ma.
Chyba, że sprecyzujesz okreśłenie "niedrogiego"
Analizator - Sro 13 Sie, 2014
Najlepiej bezlusterkowiec (np. maleństwo Panasonic GM1). I do tego dwa obiektywy - jeden standardowy zoom, druga jasna stałka tam gdzie jest ciemno.
Jeśli mniejsza matryca i kompakt - coś z jasnym zoomem i jedną z większych kompaktowych matryc - Olympus XZ-2, Fuji X20, Sony RX100 (w której z wersji, bo już jest 3-cia - kwestia ceny).
Albo opcja numer 3 - świetny fotograficznie smartfon.
Nokia Lumia 1020 ma wyjątkowo dużą matrycę jak na smartfony (taką jak Fuji X20), oraz sensowny 6-soczewkowy obiektyw, oraz stabilizację optyczną. Robi zadziwiająco dobre zdjęcia, a jak to smarfon - zawsze mamy go przy sobie, z całą tą smarftonową użytecznością (nawigacja, maile, aplikacje, itp.).
komor - Sro 13 Sie, 2014
damian246, bez podania zakresu cenowego nie da się nic doradzić. Popatrz na istniejące już wątki w tym dziale:
Kompakt do 1000 zł (edycja 2014)
Dobry kompakt do 2000 zł (edycja 2013)
Aparat do 1000 zł z filmami 1080p
Aparat do 600 zł
I parę innych podobnych.
damian246 - Pon 18 Sie, 2014
Planuję na aparat przeznaczyć do 1000zł. Myślałem nad Sony DSC-WX350, co myślicie?
songo5510 - Wto 19 Sie, 2014
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=23946
|
|