forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Aparat do 1500 PLN.

mateusz1234 - Nie 04 Sty, 2015
Temat postu: Aparat do 1500 PLN.
Poszukuje aparatu kompaktowego bądź też bezlusterkowca (chyba, że macie jakieś inne propozycje - rozważę każdą) w kwocie do 1500zł.
Zastosowanie: wyjazdy wakacyjne, koncerty klubowe, pociągi, dworce - więc można powiedzieć, że uniwersalne zastosowanie.
Prosiłbym Was o jakieś propozycje dla mnie.

Mam jeszcze jedno pytanie od siebie. Ponieważ polecano mi aparat Sony A5000.
W związku z tym moje pytanie - który aparat będzie lepszy - A3000 czy A5000. Pytam, ponieważ w jednym ze sklepów jest ciekawa promocja na A3000. I czym te aparaty różnią od siebie?

komor - Nie 04 Sty, 2015

Jeśli koncerty klubowe to może jednak lepiej bezlusterkowiec niż kompakt? W tym dziale, gdzie dałeś pytanie (czyli dziale kompaktowym) masz dwa gotowe tematy:
Dobry kompakt do 2000 zł (edycja 2013)
Kompakt do 1000 zł (edycja 2014).
Tam możesz znaleźć nasze najczęściej polecane modele kompaktów, które mieszczą się mniej-więcej w Twoim budżecie. Nie ma ich (tych najczęściej polecanych) znowu aż tak wiele. Jeśli jednak wolisz coś z wymienną optyką, czyli większą matrycą, lepszą jakością obrazu, ale kosztem krotności zooma i ceny dodatkowych obiektywów, to zajrzyj do działu Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu bez lustra z wymienną optyką.

mateusz1234 - Nie 04 Sty, 2015

A czy nie mógłbym tutaj otrzymać odpowiedzi, ew. podjąć jakąś dyskusję? Uważam, że każdy przypadek jest indywidualny. Wiadomo, aparaty są te same.
komor - Nie 04 Sty, 2015

mateusz1234, jak komuś się będzie chciało po raz kolejny pisać o tym samym, to otrzymasz odpowiedź tutaj. :) Dyskusje takie (kompakt czy bezlusterkowiec) też były parokrotnie, w tym dziale i bezlusterkowym. Nie dalej jak wczoraj sam coś napisałem w podobnym temacie.

Edit: o, tu masz coś podobnego: Dobry kompakt czy bezlusterkowiec?