forum.optyczne.pl

Filmowanie cyfrowe - Zestaw do filmowania i zdjęć do 12000 zł

guciolukasz123 - Wto 17 Sty, 2017
Temat postu: Zestaw do filmowania i zdjęć do 12000 zł
Cześć wszystkim. W niedługim czasie będę otwierał małą agencję reklamowo-eventową. Obecnie gram na imprezach okolicznościowych jako dj i chciałem to wszystko połączyć, dlatego poszukuję sprzętu który będzie miał służyć na nagrywania wesel filmów promo itp. Chciałbym żeby też dało się zrobić tym w miarę donrd zdjęcia, jeżeli chodzi o mnie to w wideo stawiam pierwsze kroki i miałby to być tylko dodatek którym zajalbym się w tygodniu, a na wesela mam znajomych którzy będą w obslugiwali sprzęt (zanim zostanę zjedzony że szkoda wykładać tyle kasy na coś co może mi się nie spodobać ☺️) . Budżet tak jak w temacie jakieś 12k, max 15 jeżeli opłacalna będzie dokładka.
Myślę żeby na początek kupić:
- gh4 / 6d jako główna kamera i tu pytanie jakie obiektywy?
- a6000 jako druga kamera - myślałem o obiektywie 50mm o jasności 2.0
- do tego zestaw akcesoriów : stabilizatory, akumulatory, statywy, lampy
Zastanawiam się też czy nie lepiej np zamiast a6000 kupić dji osmo i jakąś nie drogą lustrzankę do zdjęć?
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Wojmistrz - Wto 17 Sty, 2017

Nie mieszaj systemów. Wybierz jeden tak by gromadzone obiektywy mogły być bez problemu przekładane.
komor - Sro 18 Sty, 2017

guciolukasz123, jeśli chodzi o obiektywy do Canona, to jest już temat, który może Cię zainteresować: Zestaw obiektywów do pełnej klatki na śluby.

Wojmistrz napisał/a:
Nie mieszaj systemów. Wybierz jeden tak by gromadzone obiektywy mogły być bez problemu przekładane.

Słuszna uwaga, zamiast Sony E (jeśli główny aparat/kamera to 6D) lepiej wziąć jakiegoś 3-cyfrowego Canona, typu 700D.