|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filtry, konwertery i soczewki - Co do makro do tego zestawu?
kinimod - Nie 12 Lip, 2009 Temat postu: Co do makro do tego zestawu? No właśnie... Chce fotografowac makro ale mam już mętlik w głowie bo nie wiem która z tanich alternatyw da mi najlepszy efekt (obiektyw typu tamron 90 poki co odpada) Na oku mam póki co coś takiego:
1.Helios 44m + pierścień odwrotnego mocowania i to razem z 70-300VR - Heliosa juz mam więc koszt pierścienia zostaje - 15zł - widziałem na pewnym forum usera o pseudonimie mavierk ktory robi swietne makro takim zestawem jednak pisze ze Helios jest bez jednej grupy soczewek... hmmm jak te soczewki wyciagnac i ktore?
2. Raynox DCR-250 - czy to ma sens do moich obiektywow?- ok. 220zł
3. adapter nikon-m42, pierscienie i jakis obiektyw m42.. no wlasnie? tylko jaki? - ok.200zł?
Co z w.w rzeczy da mi najlepsze makro? moze macie jeszcze jakies inne, moze lepsze propozycje na makro w podobej cenie?
z gory dzięki za pomoc
zug - Nie 12 Lip, 2009
kinimod, ja mam Raynoxa i jak na razie mi wystarcza i musi wystarczyć dopóki nie kupie szkła makro
zobacz ten temat, było już kilka razy o tym TU
mavierk też jest na tym forum, a pewnie to ten sam
bo drugiego takiego jak on to pewnie nie ma
mavierk - Nie 12 Lip, 2009
kinimod napisał/a: | widziałem na pewnym forum usera o pseudonimie mavierk ktory robi swietne makro takim zestawem jednak pisze ze Helios jest bez jednej grupy soczewek... hmmm jak te soczewki wyciagnac i ktore? | zaraz zrobię zdjęcia i Ci pokażę
A najlepsze macro da Ci Raynox z tych wszystkich popierdółek
|
|