Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zapraszam: Artur Jastrzębski portfolio fotograficzne
Autor Wiadomość
dies 
Nowy
jastrzebski.tychy.pl

Wysłany: Czw 05 Lut, 2009   Zapraszam: Artur Jastrzębski portfolio fotograficzne

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Chciałbym Was zaprosić do odwiedzenia mojej galerii fotograficznej pod adresem www.jastrzebski.tychy.pl
Liczę na Państwa wyrozumiałość.
pozdrawiam
Artur Jastrzębski (Tychy)

Reklama

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Wysłany: Czw 05 Lut, 2009   

dies,
Ładne prace.
Udało się coś już sprzedać?

dies 
Nowy
jastrzebski.tychy.pl

Bardzo dziękuję Mnich. Strona działa od 1 stycznia 2009 roku. Na razie nic nie sprzedałem, jedynie było kilka zapytań. Pozdrawiam i zapraszam do księgi gości.

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

sorry za sarkazm, ale wchodzę na tą stronę
http://www.cyfrowefoto.net/

i się zastanawiam czy nie warto było chociaż samemu zrobić od początku stronki :???:

[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 13:52 ]
p.s. a czemu mam podobne zdjęcia na stronie ?

[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 13:54 ]
np. w temacie beskid - mam wrażenie że ktoś ładnie kopiował :/

[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 13:55 ]
hmm nawet regulamin taki sam... :/

dies 
Nowy
jastrzebski.tychy.pl

Zgadzam się. Niestety nie potrafię robić stron www.
Tamta stronka została zrobiona przez mojego bardzo dobrego znajomego.
Zdjęcia podobne, bo wspólne plenery.

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

nie wiem.. jak dla mnie jest za dużo podobieństw. takie same opisy, tylko zmienione imię, nazwisko oraz oczywiście adres strony.

dodatkowo zdjęcia są tak łudząco podobne, że odnoszę wrażenie że ktoś od kogoś kopiował.
nie chcę mi się na razie pisać do autora pierwszej stronki... nie moja sprawa

[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 14:01 ]
exify pousuwane a tak mamy następująco podobne kadry:

następnie

[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 14:03 ]
Nastepne...

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

edmun, interesujące,
że raz - ktoś na kimś się może wzorować
dwa - te prace wyglądają co najwyżej podobnie...

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

mały rzut okiem na stronę internetową ?

[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 14:12 ]
strony również ? :???:
nie wiem... chyba fotograf powinien się czymś odznaczać co nie ? stylem? wizytówką?

nie wiem... nie lubię po prostu kiedy zaglądam na jedną stronę i na drugą i mam wrażenie że jest to jedna i ta sama osoba, która lubi się tak rozgłaszać, lub odnoszę wrażenie plagiatu....

mavierk.. może tak.. zwróć uwagę jak wracamy z warsztatów foto i zazwyczaj prezentujemy swoje zdjęcia... nie zauważasz że pomimo robienia zdjęć z tego samego miejsca, prawdopodobnie tych samych obiektów, uzyskujemy różne zdjęcia ?
i to naprawdę różne... widać różnice jakościowe, różnice w kadrowaniu, naświetleniu, ekspozycji - a tutaj nie wiem... patrzę na te dwie strony i tylko gdzieniegdzie widzę różnice.... może ślepy już jestem..

dies, co do Ciebie. Twoje zdjęcia podobają mi się, jednakże gdybym chciał już naprawdę zabłysnąć, nie kopiowałbym pomysłów innych (wiem jak ciężko jest w dzisiejszych czasach odróżniać się od reszty) lub nie tworzyłbym galerii która jest aż tak podobna...

kozidron
[Usunięty]

po części trochę kumam dies'a mam takiego kolegę, z którym jak idę na plener...to pomijając podobieństwo ujęć czy sytuacji mamy "prawie takie same ujęcia", ....jest nawet gorzej bo sposób dalszej obróbki przeprowadzony jest w tym samym kierunku i z bardzo podobnymi efektami. Na szczęście lubimy tą samą markę piwa więc podobne foty nam nie przeszkadzają... :cool:

ps. może podczas obróbki pijemy to samo piwo, dlatego taki efekt :wink:

dies 
Nowy
jastrzebski.tychy.pl

Strona www.jastrzebski.tychy. pl i www.cyfrowefoto.net została zrobiona przez tą samą osobę, a mianowicie przez mojego dobrego znajomego. Owszem wyglądają podobnie, ale skoro nam to nie przeszadza, to nie widzę tak naprawdę problemu. Kilka zdjęć też jest podobnych, to wynik wspólnych plenerów, i również w tym wypadku, nam to nie przeszkadza, że podobne zdjęcia są na obu stronach.
Tak jak mówiłem, nie potrafię robić stron www, nie stać mnie na zapłacenie jakiejś firmie za zrobienie strony.
Edmun - natomiast bardzo liczę na konstruktywną krytykę moich fotografii. Generalnie się z Tobą zgadzam - pewnie, ze lepiej by bylo aby te strony bardziej się różniły. Pozdrawiam serdecznie.

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

edmun,
Czepiasz się strasznie. Może to gotowy szablon do wykorzystania na stronę?

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Precz z szablonami!
Cytat:
chyba fotograf powinien się czymś odznaczać co nie ? stylem? wizytówką?

No przynajmniej choć jednym z tych elementów...

I na jednej i na drugiej stronce zdjęcia ładne. Ale dla mnie ich podobieństwo też jest uderzająco-przerażające...

mavierk 
never knows best

edmun zazdrości przyjaciela od plenerów :twisted:
Ja też :D

Arek 
Redaktor

Edmun ma trochę racji. W Walewicach było 40 fotografów w jednym miejscu i aż tak uderzających podobieństw w kadrach nie było.

mavierk 
never knows best

bo jak ktoś pierwszy wystawił pracę, to drugi nie wystawiał. Ja na przykład w warsztatów sporo mam kadrów niemalże identycznych, jak komor , czy mnich :)

Odpowiedz do tematu