Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ja do swojego 50D kupiłem SanDiska 8 GB w wersji Ducati. Zakup celowy z myślą o wyciśnięciu wszystkich soków z aparatu w zdjęciach seryjnych. Jeżeli ktoś ma zamiar "ciągnąć" długie serie z maksymalną rozdzielczością to wielkiego wyboru nie ma. 50D wyjątkowo dobrze wykorzystuje szybkie karty i nie jest dla nich ograniczeniem (w przeciwieństwie do większości aparatów).
Dziękuję, postanowiłem wypróbować tego SanDiska Extreme Ducati Edition.
[ Dodano: Nie 22 Lut, 2009 11:45 ] MM, doczytałem nieco na temat kart pamięci i nasunęła mi się jeszcze jedna wątpliwość. Jak długo trwa zapis zawartości takiej karty na twardy dysk komputera? Czy do odczytu kart SanDisk Extreme Ducati Edition wystarczy zwykły czytnik 8w1 w komputerze, czy potrzebny mi będzie specjalny czytnik kart.
Jaką kartę uważacie obecnie za optymalną do canona 50d?
Integral 4GB UDMA 5Ultima Pro 300x
Nie wiem czy spełnia kryteria optymalności ale w tej cenie to obecnie chyba najlepsza propozycja ( sprawdziłem na swojej 50-tce). Mało znana ale dobra. Ja ją dostałem z aparatem ze znaczną zniżką ale cena ok. 150 zł. przy osiągach co najmniej równych wymienionym wcześniej kartom warte jest zastanowienia. ( nie podaję sklepu aby nie naruszyc nowego punktu regulaminu )
Czy do odczytu kart SanDisk Extreme Ducati Edition wystarczy zwykły czytnik 8w1 w komputerze, czy potrzebny mi będzie specjalny czytnik kart.
wystarczy zwykły, ale ja mam czytnik (tylko do CF) pod Firewire 800 i zrzucanie zdjęć na dysk znacząco przyspieszyło.
skasowany [Usunięty]
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009
Jasper napisał/a:
( nie podaję sklepu aby nie naruszyc nowego punktu regulaminu )
Nie naruszasz jeżeli podając nazwę sklepu nie czerpiesz z tego korzyści majątkowych Gdyby było tak jak piszesz to musiałyby zniknąć całe działy na tym forum
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Nie naruszasz jeżeli podając nazwę sklepu nie czerpiesz z tego korzyści majątkowych
A jak ja to udowodnię? Nie... no... żart oczywiście, co go karty - wystarczy użyć wyszukiwarki.Integrala niewiele jeszcze sklepów posiada w ofercie, a to rzeczywiście szybka i niedroga karta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10