Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
kurcze a myślałem, że jest to forum na którym nie patrzy się czym ktoś robi zdjęcia ale jak je robi.. widać myliłem się... (przynajmniej co do poniektórych)(wiem, że (tzn mam nadzieję) rozmawiacie pół żartem pół serio ale co ma na celu opluwanie firm? to taki sam bezsens jak walka cannonowców i nkonowców które aparaty są lepsze... ehhh)
...
co do taśm to może by obiektyw owinąć folią samoprzylepną (taką spożywczą) i ją dopiero obkleić taśmą??? tylko czy takie obklejanie nie blokuje dopływu powietrza? Czy obiektyw nie będzie szybciej potniał w obecnych warunkach? ...
Sz@kal, to nawet nie pół żartem, pół serio, a w 100% żartem. Troszeczkę luzu
Czasami się ponabijamy z tego czy innego systemu, ale to bardziej naśmiewanie się z faktycznych fanatyków, niż samego sprzętu.
EDIT: no chyba, że to Sony, wtedy nie ma zmiłuj
Ostatnio zmieniony przez Monastor Pon 23 Lut, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Zwłaszcza, że sami tych systemów używamy. A problem białych (jasnych) obiektywów i ogólnie maskowania obiektywów jest przecież nie od dziś.
Ogólnie zdaje mi się, że dobrze będzie tak jak proponowałem, na spodzie łatwo odklejalna taśma papierowa i na to np taśma izolacyjna, albo folia samoprzylepna, którą można dostać w arkuszach. A może po prostu poświęcić jakiś czarny sweter?
A o taśmie malarskiej myśleliście? Ona z definicji łatwo się odlepia nie pozostawiając zbyt wiele śladów. A na pewno nie wulkanizuje. Tylko taśmę malarską trzeba sobie potem pomazać flamastrem bo sama w sobie jest kremowa.
Albo może uszyć z materiały jakiś rękaw na obiektyw luźniejszy by można było rękę pod niego włożyć?? Z jakimś gumkami żeby sie trzymał np na przedzie obiektywu?
skasowany [Usunięty]
Wysłany: Pon 23 Lut, 2009
A gdzie jest aż tak niebezpiecznie? Myślę, że jak ktoś chce się w nocy przyczepić to się przyczepi czy masz aparat czy nie Mam też wrażenie, że bardziej zwraca uwagę statyw niż obiektyw, nawet jeśli to jest biała L-ka, no chyba że mowa o jakimś 500mm lub więcej Nie ma co jakimiś papierami sprzętu oklejać tylko brać kumpla na plenerek skoro już ma się stresa przez ulubione cacko
Pomysł oklejania obiektywu klasy L wydaje mi się profanacją i narażaniem go na uszkodzenie. Wydaje mi się, że obstawa z Optyczne Foto Team mogłaby za bardzo zwracać uwagę i demaskować paparazzi z dużą eL-ką. Broń może nie dać oczekiwanych efektów jeśli nie potrafi się jej użyć szybko i zdecydowanie.Nawiążę do pomysłu 4motion, tylko zamiast uszytego rękawa zamów rękaw zrobiony na drutach w oczekiwanym=maskującym kolorze, koniecznie ze ściągaczami na obu końcach i otworami na przełączniki.
[ Dodano: Wto 24 Lut, 2009 21:49 ] costipoddaję się, "przebiłeś" mnie tą piką. Arsenał i techniki obrony masz tak opanowane, że żadne oklejanie obiektywu nie jest Ci potrzebne . I moze to jest najlepsze rozwiązanie problemu mszczyrka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9