Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
85 f/1.8 + 1000D to chyba trochę porażka, bo tam niema ani jednego czujnika AF dual-precision - moim zdaniem to jest lustrzanka typowo pod obiektyw kitowy.
jak proponujecie używany sprzęt to zdecydowanie lepiej 30D, ceny używek wahają się od 1100 do 1600 w zależności od przebiegu i fantazji sprzedającego. Zdecydowanie więcej przemawia za tą puszką od 450D tym bardziej do fot ptaków...chyba nie trzeba mówić czemu ...........
A mając s 150-500 można próbować opchnąc 70-300 (jesli na ptaki) i szukać czy 40d uzywane się gdzieś nie znajdzie...
No pewnie macie racje. Aparat ma być kupowany gdzies w pod koniec stycznia takze jeszcze jest chwila zeby sie za czymś rozglądnąć Dzieki panowie za pomoc, bo przegladajac suche specyfikacje to nie mowilo to zbyt wiele, zwlaszcza jak nie wie sie dokladnie na co zwracac szczegolna uwage.
pablospanishguy [Usunięty]
Wysłany: Nie 08 Lut, 2009
Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Zdecydowanie warto kupić Canona dwucyfrowego, choćby i 30D, który do ptaków nadaje się bardziej niż 400D, czy też 450D.
A tego nie rozumiem, skoro 30D i 400D (450D chyba tez? ale nie jestem pewien) maja ten sam autofokus to w czym 30D jest lepszy? Moze cos mi umknelo... Chyba nie chodzi o ciezka puszke aby lepiej lezalo w dloni z 150-500? Sam sie zastanawiam nad wyborem (nowe 1000D czy uzywane 400D) i jesli nie zamierzam nigdy podpinac niczego ponad 70-300 pod korpus to chyba zadnej roznicy bym nie odczul miedzy 30D a 400D?
W sumie kazda puszke moznaby obciazyc - znalezc jakas metaloplastyke i dorobic odwaznik
Nie bijcie, to byl dowcip
i jesli nie zamierzam nigdy podpinac niczego ponad 70-300 pod korpus to chyba zadnej roznicy bym nie odczul miedzy 30D a 400D?
Pozwolę się z Tobą nie zgodzić Miałem wcześniej 400D, teraz mam 40D. Na 400D używałem przez chwilę Tamrona 17-50, 70-200/4L poza tym głównie 17-40L i 85/1.8. Myślę że każdy lepszy (solidniejszy) obiektyw jest za ciężki dla 400D. Nie mówiąc już o zewnętrznej lampie. Oczywiście jeśli ktoś nie ma kasy na Canona xxD to z 400D też będzie zadowolony, ale jeśli chodzi o ergonomię między xxD a xxxD to jednak przepaść.
ale jeśli chodzi o ergonomię między xxD a xxxD to jednak przepaść.
I to jest chyba główny powód dla którego Wujek Pstrykacz napisał, że wolałby staruszka 30D niż nowego 450D. Nie tylko do ptaków. Ja jestem bardzo zadowolony z przesiadki z 400D na 40D. Jeśli miałbym do wyboru 1000D lub używane 400D to wybrałbym to drugie. Te najtańsze puszki są już naprawdę za bardzo okrojone.
pablospanishguy [Usunięty]
Wysłany: Czw 26 Lut, 2009
komor napisał/a:
novy napisał/a:
ale jeśli chodzi o ergonomię między xxD a xxxD to jednak przepaść.
Jeśli miałbym do wyboru 1000D lub używane 400D to wybrałbym to drugie. Te najtańsze puszki są już naprawdę za bardzo okrojone.
czy sa miedzy tymi dwoma aparatami inne na prawde istotne roznice oprocz lepszego AF? szczegolnie dla jakosci zdjec?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9