Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Dobry low-endowy kompakt [max 350zł]
Autor Wiadomość
pixi 
Nowy

Wysłany: Wto 03 Mar, 2009   Dobry low-endowy kompakt [max 350zł]

Witam wszystkich (odrazu przepraszam bo zdaje sobie świadomość że takie tematy jak ten sa mało lubiane) :roll:

W domu posiadam minolte dimage Z6 (cegła nieziemska) postanowiłem kupić coś co chociaż nie ciąży zbytnio wisząc na szyi a dobrze by było gdyby mieściło się w kieszeni.
Szukam po prostu kompaktu który robi niezłe zdjęcia z lampą jak i bez jednak warto dodać że nie szukam aparatu do robienia zdjęć w plenerze (raczej będą to fotki strzelane w pomieszczeniach)

To co najbardziej się dla mnie liczy to:
- niskie szumy do 200iso
- dobra lampa
- matryca 5-8 Mpix
- jasny obiektyw
- wyraźny i w miare duży lcd (2,5" w górę)
- najlepiej gdy by był to nowy aparat (z używkami różnie bywa jednak i takie proszę polecać)
- 640 x 480 30kl/s filmy z dobrym dźwiękiem
- nie za duży rozmiar aparatu
- zoom optyczny do 3x
- jako taka marka mediony/teviony technaxxxy itd odpadają
- dobre zdjęcia w trudnych warunkach oświetleniowych (niskie szumy, dobra lampa)
- stabilizacja obrazu (najlepiej optyczna)
- szybki af jak i cały software

Czy warto inwestować w aparaty BENQ mam monitor lcd tej firmy i niemam zastrzeżeń jednak wiadomo monitor a aparat to dwa światy :(

PODSUMOWUJĄC

Szukam coś co nie zawiedzie mnie na imprezie rodzinnej jak i w ciemnym klubie na mieście

Co polecacie??

Reklama

razthaman 
Rozmowny

Wysłany: Wto 03 Mar, 2009   

do 350 zł chyba nic, tak to tylko w erze, kompakty w tak niskich cenach niezależnie od firmy niewiele się różnią

pixi 
Nowy

Wstępnie wyselekcjonowałem kilka modeli które wpadły mi w oko:

- BenQ C850
- Samsung S1060
- Canon A580
- Panasonic DMC-LS80
- Sony Cyber-shot DSC-W110

I nie wiem który bedzie najbardziej odpowiedni :(

[ Dodano: Wto 03 Mar, 2009 16:39 ]
Może warto by było kupić coś używanego/lepszego ??

PS
"Nie możesz juz zmienić swojego postu. Post można zmieniać przez 60 minut, Od momentu jego wysłania"

:oops: dziwna zasada

krikus 
Rozmowny
znawca tematu

Tu Ci nikt nie doradzi takiego aparatu do 350 zł bo tu sa sami "milionerzy" którzy mają lub specjalizują się w kompaktach powyzej 1000 zeta albo lustrzankach :roll:

kamfil06 
Maniak

krikus,

w takim razie ty coś doradź :roll:

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

krikus napisał/a:
Tu Ci nikt nie doradzi takiego aparatu do 350 zł bo tu sa sami "milionerzy" którzy mają lub specjalizują się w kompaktach powyzej 1000 zeta albo lustrzankach :roll:
albo geniusz, który nie bardzo zna się na czymkolwiek, taka już społeczność tego forum :)

Znane i lubiane są kompakty Canona z serii A4X0 i A5X0. Polecam te drugie, bo w większości modeli mają nawet ustawienia manualne :)

pixi 
Nowy

Wysłany: Sro 04 Mar, 2009   

Dzięki, cannon od zawsze miał najlepsze odwzorowania kolorów i dosyć dobrą optykę, w weekend bujne się do pobliskich marketów na polowanie a na marginesie nie wiecie gdzie teraz są jakieś ciekawe promocje ?

jaad75 
Klub Pierdzieli

pixi napisał/a:
Dzięki, cannon od zawsze miał najlepsze odwzorowania kolorów

Hehe... Taa...

Kamcio649 
Rozmowny

Też był bym za Canonem A5X0.

pixi 
Nowy

Wysłany: Czw 05 Mar, 2009   

"...Samsung i Benq to raczej jedna rodzina, szybko padają mechanizmy ruchome..."

Czy to prawda?

A czy np. warto zainteresować się marką Olimpus a dokładniej model Olympus FE 45 ?
w domarze za 329 PLN

[ Dodano: Czw 05 Mar, 2009 01:20 ]
mavierk napisał/a:
krikus napisał/a:
albo geniusz, który nie bardzo zna się na czymkolwiek, taka już społeczność tego forum :)

Znane i lubiane są kompakty Canona z serii A4X0 i A5X0. Polecam te drugie, bo w większości modeli mają nawet ustawienia manualne :)

jaad75 napisał/a:
pixi napisał/a:
Dzięki, cannon od zawsze miał najlepsze odwzorowania kolorów

Hehe... Taa...

Hah mavierk długo nie trzeba było czekać na pierwszego "eksperta" :lol:

jaad75 
Klub Pierdzieli

pixi napisał/a:

Nie, ja należę raczej do "milionerów"... :lol:
Ale Twoje opowieści o "od zawsze najlepszym odwzorowaniu kolorów cannona" (sic!), brzmią dość żałośnie... A już zwłaszcza, w przypadku klasy aparatów o których mowa...

pixi 
Nowy

jaad75 napisał/a:
pixi napisał/a:

Nie, ja należę raczej do "milionerów"... :lol:
Ale Twoje opowieści o "od zawsze najlepszym odwzorowaniu kolorów cannona" (sic!), brzmią dość żałośnie... A już zwłaszcza, w przypadku klasy aparatów o których mowa...

Bez kitu ziomek weź się ogarnij, patrząc na ilość napisanych przez ciebie postów widać że nie jesteś na tym forum od dziś, jednak patrząc na poziom twoich wypowiedzi można by tak uważać. Jeśli nie wiesz co to znaczy opinia subiektywna to czas odszukać numer telefonu nauczycielki z podstawówki.

Ja proszę o poradę a Ty piszesz mi jakieś swoje bezsensowne opinie.

Heh naprawdę prawdziwy z Ciebie milioner kolumbijskich pesos ^^,
Ostatnio zmieniony przez pixi Czw 05 Mar, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

mavierk 
never knows best

ja tam nie wiem, jakbym sam miał kupować, wybrałbym.. najładniejszego i z początkiem na 28mm

pixi 
Nowy

nom rozumiem jest tego multun, po prostu nie szukam aparatu który będzie ideałem w każdym względzie, chce aby był tani żeby nie było wielkiego płaczu kiedy się uszkodzi (na jakieś zakrapianej imprezie) żeby robił dobre foty, nie miał problemu z nastawianiem ostrości (kumpel kupił samsunga, nie pamiętam modelu 5Mpix jakieś 4 lata temu wydał ok. 599zł i aparat taki sobie, na 10 zdjęć z 4 wychodzą zadowalająco, reszta taka sobie, rozmazana itd. filmy dosyć dobre ale dźwięk kiepski.

http://www.ceneo.pl/Apara...004c49+n380.htm
jest tego całkiem sporo :(

jaad75 
Klub Pierdzieli

pixi napisał/a:
Jeśli nie wiesz co to znaczy opinia subiektywna to czas odszukać numer telefonu nauczycielki z podstawówki.

Jeśli to:
pixi napisał/a:
cannon od zawsze miał najlepsze odwzorowania kolorów i dosyć dobrą optykę

wygląda wg. Ciebie na "subiektywną opinię", to pozdrów swoją nauczycielkę z podstawówki...

A w kwestii Twojego straszliwego dylematu (jeśli już naprawdę nie potrafisz czytać między wierszami) - cokolwiek kupisz w tej cenie, to będzie takie samo gówno, więc większego znaczenia nie ma co wybierzesz. Możesz rzucać monetą.
Gdyby chciało Ci się poszukać według sensownych kryteriów (w co wątpię), to szukaj czegoś z jak największą matrycą (min. 1/1.8") o jak najniższej rozdzielczości (nie więcej niż 8-10MP) i z jak najjaśniejszym obiektywem (f/2.8, to absolutne minimum). Wśród nowych modeli raczej nic takiego raczej nie znajdziesz, ale starsze mogą się zbliżyć do tych parametrów.

Odpowiedz do tematu