Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sro 11 Mar, 2009
błagam pomożcie coś wybrać :(
Autor Wiadomość
xxlgreg 
Nowy

Wysłany: Sro 11 Mar, 2009   błagam pomożcie coś wybrać :(

Witam
Powiedzcie czy jest szansa znaleźć coś sensownego zgodnie z 4 wymaganiami:
- zoom optyczny x 10
- może być mniej niż 10mp
- cena do 1000
- i musi być wielkości Panasonica LX3

To co znajduje na tym forum i innych to 10MP i zoom x5. Ja bym wolał odwrotnie, oddałbym 5MP w zamian za zoom.

Jak już coś znajdę w cenie to po przeczytaniu opinii na tym forum , natychmiast odpuszczam.

Pozdrawiam

Reklama

goltar 
Optyczny

Wysłany: Sro 11 Mar, 2009   

Z podanymi wymaganiami to Panasonic Lumix DMC-TZ5 ... czy to jest coś sensownego - to zależy czego kto oczekuje :) Przy takich rozmiarach trudno oczekiwać cudów...

tomek76k7 
Uczestnik

Wysłany: Sro 11 Mar, 2009   

Witam
Miałem tz5 cztery miesiące i jest to pomyłka nie aparat, za wolny za duże szumy lepszy jest sony h10 ja bym się zastanowił na twoim miejscu nad Olympus Mju 9000 lub poczekać miesiąc na Canon PowerShot SX 200 IS

xxlgreg 
Nowy

Wysłany: Czw 12 Mar, 2009   

sony za duzy zalezy mi wlasnie na gabarytach panasonic lx3 albo mju 9000
olympus idelanie tylko nie zmieszcze sie w 1000:(

tomek76k7 
Uczestnik

coś za coś ;) ale na skąpcu najtaniej kosztuje 1072 to tylko 72 zł więcej niż masz przeznaczone a aparat wydaje mi się naprawdę godny polecenia

xxlgreg 
Nowy

no ja wiem ze to tylko 72 powyżej tylko 1000 to już jest i tak naciągnięta górna granica
do tego jeszcze dochodzi nietypowa karta i już jest dużo więcej niż 1000 :)

tomek76k7 
Uczestnik

no to tak to tylko w erze ;)

dee
Początkujący

Może
Canon PowerShot SX100 IS lub Canon PowerShot SX110 IS te aparaty jeszcze należą do "małych" i zmieścisz się w cenie.
Sama od ponad miesiąca biję się z myślami jaki? już miał być tz5 ale teraz tomek mnie odstraszył.
Canon PowerShot SX200 IS może być fajnym aparatem tylko cena sporo ponad 1 000zł

Pozdrawiam

xxlgreg 
Nowy

tomek mnie postraszył poszperałem po necie i faktycznie szumy i szumy :(
chyba się zdecyduje na canona SX 110 bo bardziej podchodzi pod "kieszonkowca" niż SONY

[ Dodano: Czw 12 Mar, 2009 14:57 ]
nie do wiary :(
i okazuje się że jednak SonyH10B jest mniejszy niż CanonSX110 :

Sony : 88 x 60 x 36,5 mm
Canon : 111 x 71 x 45 mm

goltar 
Optyczny

xxlgreg napisał/a:
tomek mnie postraszył poszperałem po necie i faktycznie szumy i szumy
Przy tej wielkości matrycy każdy kompakt będzie szumiał... jeden trochę bardziej, drugi trochę mniej, ale ogólnie w miarę dobrą jakość dostajemy tylko dla ISO 100-200. Kupując kompakt z małą matrycą trzeba mieć tego świadomość.

xxlgreg 
Nowy

a jesli chodzi o matryce to jest
tz5 - 1/2,5
h10 - 1/2.5
mju9000 - 1/2.33 cala
sx110 - 1/2,3

wiem ze przy takiej wielkosci martycy sa szumy ale tomek napisal ze tz5 wypada o niebooooo gorzej od tych pozostalych kompaktow.
wiec jesli moge wybierac to wole wybrac mniejsze zlo

Kamcio649 
Rozmowny

Ja kupująć teraz aparat zdecydował bym sie na sony DSC H10
jest to w miare wszechstronny aparat i zdjecia wykonane nim są zadowalajace. :mrgreen:

xxlgreg 
Nowy

i tak właśnie zrobiłem :)
pobawiłem się trochę sony i canonem i zdecydowałem na H10
canon miał strasz kłopoty z ostrością na pełnym zoomie
mam nadzieję że nie będę żałował
pozdrawiam wszystkich i dziękuje za pomoc

Odpowiedz do tematu