Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 12 Mar, 2009 Facet z aparatem - rzadkie zjawisko?
Przyznaję, że dość sporadycznie odwiedzam kraj nad Wisłą; niemniej, przy okazji ostatniej parudniowej wycieczki do RP miałem okazję pospacerować z zawieszonym na szyi aparatem fotograficznym po centrum Bydgoszczy i porobić nieco fotek.
Przyzwyczajony do tego, że na faceta z aparatem nikt na Zachodzie nie zwraca uwagi, uderzyło mnie dość mocno, że nagle stałem się centrum zainteresowania; ludzie, nie spuszczali ze mnie wzroku, czasami nawet dosc podejrzliwie reagowali na faceta z rurą, a to oglądali się po minięciu na chodniku, itd.
Czyżby facet z aparatem to naprawdę takie niezwykłe zjawisko?
Oczywiście bonus, że zgarnąłem przy okazji kilka uśmiechów od ładnych dziewczyn Ale chyba wolałbym pozostać niezauważony; zresztą, schowanie aparatu do plecaka powodowało, że automatycznie znikałem w tłumie
To zależy jaki miałeś aparat... Jak ktoś idzie z lustrem i jakimś większym, może jeszcze białym tele to na pewno zwraca na siebie uwagę. Sam przyglądam się czasami takim osobom, albo raczej temu czym robią zdjęcia
A ja powiem tak:
Gdańsk, ulica Długa (dużo turystów, dużo aparatów)
idę sobie z 40d + 18-50 sigmy - jakby mnie nie było
idę sobie z 40d + 70-200/4 L - mam wrażenie, że mi ktoś coś na czole wymalował
a osobiście zawsze zwracam uwagę na aparaty i rowery :>
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Czw 12 Mar, 2009
no u nas zależy ile osób trzyma ten aparat na raz - jak jest nas 5 czy 6 osób, to ludzie zaczynają się patrzeć czasem
Ja w jednym miejscu nie czułem się jak naznaczony, mając na szyi 70-200/4 L. Było to na wystawie psów, kiedy koło mnie jeszcze dwie inne osoby miały to samo szkło w ręku lub na szyi.
najeli napisał/a:
a osobiście zawsze zwracam uwagę na aparaty i rowery :>
Swój chłop jesteś! Tfu! Równa baba! Z tymi rowerami szczególnie, bo na aparaty więcej osób zwraca uwagę.
kozidron [Usunięty]
mavierk napisał/a:
oklej sobie folią wylewaną na czarno, to nie będzie takiego obciachu i się tak w oczy nie rzuca....
Swój chłop jesteś! Tfu! Równa baba! Z tymi rowerami szczególnie, bo na aparaty więcej osób zwraca uwagę.
Wiesz... cykloza. Mój luby mnie zaraził i teraz to juz stan ciężki i chyba już nie rokujący na poprawę
I częściej zwracam uwagę na rowery niż na rowerzystów
[ Dodano: Czw 12 Mar, 2009 19:03 ]
kozidron napisał/a:
oklej sobie folią wylewaną na czarno, to nie będzie takiego obciachu i się tak w oczy nie rzuca....
Już to przerabiałam, przed decyzją o kupnie
Nawet gdzies dotarłam dla "ubranek" maskujących dla L-ek
Ale jakoś już się z tym pogodziłam, tylko czasem cykor trochę...
kozidron [Usunięty]
najeli napisał/a:
Już to przerabiałam, przed decyzją o kupnie
Nawet gdzies dotarłam dla "ubranek" maskujących dla L-ek
Ale jakoś już się z tym pogodziłam, tylko czasem cykor trochę...
ja mam na myśli obciachowe obklejenie, żeby wyglądała mało "atrakcyjnie". Niestety ciężko jest okleić blisko czerwonego paska z powodu pierścienia ostrości no i zostaje trochę białego z powodu pierścienia "zooma" ale i tak da radę
W Toruniu to już nikt na nikim nie robi wrażenia. Ale faktycznie choć Wrocław ma sporo fotografów ulicznych to wieksza lufa/body przyciąga spojżenia. Ja też lubie podglądać co kto ma i się śmiać że ktoś właśnie próbuje ustawić ostrość w C5D.
kozidron [Usunięty]
mnich napisał/a:
Ja też lubie podglądać co kto ma i się śmiać że ktoś właśnie próbuje ustawić ostrość w C5D.
ale jak już ustawi, to fota pełna jest niesamowitej, magicznej i osławionej "plastyki"
Ostatnio zmieniony przez kozidron Czw 12 Mar, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Ganianie z białą L-ka zwraca uwagę wszędzie coś o tym wiem, najgorzej jak zwróci np. paru łebkom którzy mają pomysła dać Ci w łeb i to zabrać żeby mieć na na jabłko w płynie albo dwa. Wtedy to już nie jest takie fajne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9