Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam, mam podobny dylemat; tzn.: rozważam zakup Nikona D80 ewentualnie D60, przy czym "pomyślałam" przelotnie o Sony A 350. Przyznam, że z sony'ego dość szybko się wycofałam po przeczytaniu recenzji oraz testu (głównie z powodów szumów już przy 400 ISO oraz z powodu w zasadzie niewykorzystania takiej matrycy jaką posiada, choć inne parametry brzmiały kusząco). Gdyby nie cena D80, która ostatnio dość gwałtownie wzrosła, to nie zastanawiałabym się, ale nie wiem czy obecnie warto dać za ten aparat 2100? (Sony 1550,-). Nadmieniam, że jestem nowicjuszem i amatorem. Chcę się "przesiąść" z kompaktu (Panasonic FZ7) na lustrzankę. Głównie fotografuję podczas podróży: plenery, nowe miejsca i ludzie (Tambylcy) i pewnie dalej głównie tego rodzaju fotografia będzie mnie pasjonować.
I co ja biedulka mam zrobić??? Który aparat wybrać??? No w kwestii obiektywów, będę pytać później, bo pracuję nad koncepcją, ale nie wiem czy jedyną słuszną...
Siedziałem na forum jakieś trzy miesiące wybierałem pomiędzy 40d lub d90 co wybrałem d60 z kitem bez vr.
Co mnie skusiło - jestem amatorem, niska cena, system nikon - za nowy aparat zapłaciłem 1290 zł - chce dokupić 50 1,4 as-f - i czego więcej trzeba
Czy da się robić nim zdjęcia - robię nim na serio bardzo dobre fotki - wszystko zależy od twojego zapału i od .... nazwijmy to talentu. A teraz serio nie opłaca się kupować drogiego sprzętu - na pewno nie teraz . Euro masakra ! Chyba, że rodzice bogaci - ale to nawet 5d Ci wtedy nie pomoże
Witam, mam podobny dylemat; tzn.: rozważam zakup Nikona D80 ewentualnie D60, przy czym "pomyślałam" przelotnie o Sony A 350. Przyznam, że z sony'ego dość szybko się wycofałam po przeczytaniu recenzji oraz testu (głównie z powodów szumów już przy 400 ISO oraz z powodu w zasadzie niewykorzystania takiej matrycy jaką posiada, choć inne parametry brzmiały kusząco).
Hmm, jakeś taki szumofob to d80 szumi tak jak juz zapomniana a100... czyli okrutnie.
Do RB: Jeszcze nie wiem, czy szumofob - to się dopiero okaże jak zacznę robić zdjęcia lustrzanką... Na razie jeżeli, to szumofob teoretyk. Masz rację, nie tylko szumy się liczą, tym bardziej że pewnie i tak większość zdjęć będę robić na ISO 100 lub 200. Niemniej po prześledzeniu cen Nikona D80 w odniesieniu do testów i opinii na jego temat-to ja jednak z niego zrezygnuję. Body nie jest warte 2100 (tak myślę). Nikon D90 jak na początek? Chyba za dużo..., no i poza tym cena. Jestem już ogłupiała od nadmiaru informacji. A może jednak Sony A350?
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10