Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam wszystkich fotografów. Mam pytanie i zarazem problem czy w nikonie d90 jest możliwość robienia zdjęć seryjnych z wykorzystaniem wbudowanej lampy? jeśli tak to jak to ustawić bo czytałem w instrukcji i ustawiałem tak jak napisali ale mimo to robi tylko jedno zdjęcie.
na manualu (bez ttl) powinna bez problemu dać radę
---
Sorry napisałem głupoty. W d80 to nie działa, dopiero jak podłączę zew. lampę to mogę robić w ten sposób foty.
To, ile razy jest w stanie błysnąć lampa, zależy od energii błysku i pojemności kondensatora. Jeśli błyski są na tyle słabe, że nie opróżniają całkowicie kondensatora, to może ich być kilka (np. 2 na 1/2 mocy, 4 na 1/4 itp. - oczywiście w manualu, bo przedbłyski TTL, też zużywają zgromadzoną energię), ale ze względu na bardzo małą pojemność kondensatora wbudowanej lampy, taka sytuacja nie będzie miała miejsca zbyt często. Ponadto, część producentów ogranicza możliwość takiego błyskania, by chronić mały bądź co bądź palnik takiej lampki.
Ponadto, część producentów ogranicza możliwość takiego błyskania, by chronić mały bądź co bądź palnik takiej lampki.
Wybacz, ale nie przemawia to do mnie. Wypalenie na 100% mocy i 4 strzały na 25% wyzwalają tyle samo energii czyli palnik się nagrzewa tak samo zakladając, że nie stygnie w międzyczasie. Moim zdaniem to debilizm twórców pozwala na tryb strobo 4x po 1/4 mocy a nie pozwala na 4 strzały na trybie seryjnym, również po 1/4 mocy.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10