Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009 co bardziej sie opłaca kupić płytę główną do Canon Eos400D?
Witam, mam problem, mój aparat canon EOS400D uległ uszkodzeniu,a mianowicie płyta główna. Moje pytanie brzmi, czy lepiej jest sprzedać go na części - jest to ok.200, 300 zł, czy raczej zakupić płytę główną - nie znam ceny dokładnie, gdyż nie chciano mi wprost powiedzieć ile kosztowałaby naprawa (musiałabym zawieźć bezpośrednio do punktu ale jak dla mnie najbliższy pkt to Poznań 120km). Słyszałam tylko,ze płyta może kosztować ok 600,700zł. Proszę o jakiekolwiek informacje, dzięki.
oczywiście,ze chcę robić zdjęcia tylko powiedziano mi,ze nie opłaca się kupować płyty,gdyż teraz można ten model aparatu kupić w cenie ok 900zł. a poza tym mam troszkę odłożonej kaski i zastanawiam się nad zakupem innego nowego aparatu. po prostu chciałam sprawdzić,czy ta osoba, która zaproponowała mi odkupić aparat nie ściemnia mnie.
Bardzo często naprawy tego typu są nie opłacalne. Chyba lepiej zrobisz jak kupisz nowy aparat, płyta główna plus wymiana chyba nie będzie należała do najtańszych usług serwisowych.
Nie masz wszystkich potrzebnych informacji aby podjąć decyzję. Zadzwoń do serwisu i zapytaj ile taka usługa kosztuje a wszystko stanie się jasne.
Granica opłacalności zależy od kondycji sprzętu. Jeżeli krzykną 500PLN, to musisz pomyśleć ile ten aparat jest warty. Jeżeli jest nowy, to raczej warto zapłacić (choć nowy byłby na gwarancji - mam na myśli zużycie).
Właściwie to będzie kwestia Twojego komfortu psychicznego przy porównywaniu - koszt naprawy i stary aparat, czy trochę drożej ale nowy na gwarancji.
Oczywiście na naprawę też przysługuje prawo do reklamacji
Wysłany: Czw 12 Mar, 2009
Wyslij do warszawy na zytnia. Ocene uszkodzenia maja za darmo. Jedyne co to zaplacisz za kuriera. Ostatnio wymienialem u nich plyte glowna do canona G9 - koszt 360PLN
a napisz proszę co dokładnie dolega temu aparatowi (ew skontaktuj sie zemną na PW)
bo określenie "mam do wymiany płytę głowną" jest baaardzo mało precyzyjne
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10