Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Pon 09 Mar, 2009
co bardziej sie opłaca kupić płytę główną do Canon Eos400D?
Autor Wiadomość
kachaos 
Nowy

Wysłany: Pon 09 Mar, 2009   co bardziej sie opłaca kupić płytę główną do Canon Eos400D?

Witam, mam problem, mój aparat canon EOS400D uległ uszkodzeniu,a mianowicie płyta główna. Moje pytanie brzmi, czy lepiej jest sprzedać go na części - jest to ok.200, 300 zł, czy raczej zakupić płytę główną - nie znam ceny dokładnie, gdyż nie chciano mi wprost powiedzieć ile kosztowałaby naprawa (musiałabym zawieźć bezpośrednio do punktu ale jak dla mnie najbliższy pkt to Poznań 120km). Słyszałam tylko,ze płyta może kosztować ok 600,700zł. Proszę o jakiekolwiek informacje, dzięki.

Reklama

Daimon 
Rozmowny

Wysłany: Pon 09 Mar, 2009   

Jak interesuje Cię robienie zdjęć to raczej napraw aparat.
Co Ci po 200-300 zł gdy sprzedasz na części? Nawet kompaktu za to nie kupisz.

kachaos 
Nowy

oczywiście,ze chcę robić zdjęcia :-) tylko powiedziano mi,ze nie opłaca się kupować płyty,gdyż teraz można ten model aparatu kupić w cenie ok 900zł. a poza tym mam troszkę odłożonej kaski i zastanawiam się nad zakupem innego nowego aparatu. po prostu chciałam sprawdzić,czy ta osoba, która zaproponowała mi odkupić aparat nie ściemnia mnie.

novy 
Rozmowny

Bardzo często naprawy tego typu są nie opłacalne. Chyba lepiej zrobisz jak kupisz nowy aparat, płyta główna plus wymiana chyba nie będzie należała do najtańszych usług serwisowych.

palindrom 
Optyczny
inaczej

Wysłany: Czw 12 Mar, 2009   

Nie masz wszystkich potrzebnych informacji aby podjąć decyzję. Zadzwoń do serwisu i zapytaj ile taka usługa kosztuje a wszystko stanie się jasne.
Granica opłacalności zależy od kondycji sprzętu. Jeżeli krzykną 500PLN, to musisz pomyśleć ile ten aparat jest warty. Jeżeli jest nowy, to raczej warto zapłacić (choć nowy byłby na gwarancji - mam na myśli zużycie).
Właściwie to będzie kwestia Twojego komfortu psychicznego przy porównywaniu - koszt naprawy i stary aparat, czy trochę drożej ale nowy na gwarancji.
Oczywiście na naprawę też przysługuje prawo do reklamacji ;)

belkot77 
Rozmowny

Wysłany: Czw 12 Mar, 2009   

Wyslij do warszawy na zytnia. Ocene uszkodzenia maja za darmo. Jedyne co to zaplacisz za kuriera. Ostatnio wymienialem u nich plyte glowna do canona G9 - koszt 360PLN

Lupek 
Nowy

Wysłany: Wto 17 Mar, 2009   

a napisz proszę co dokładnie dolega temu aparatowi (ew skontaktuj sie zemną na PW)
bo określenie "mam do wymiany płytę głowną" jest baaardzo mało precyzyjne
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu