Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
krisv740 to była "dygresja" nt. różnic między C40D i C50D w tych konkretnych zastosowaniach. W tym przypadku ruchomy wyświetlacz chyba wiele nie pomoże
krisv740 napisał/a:
albo olek , albo sony
-zaproponuj "zestaw" z sony lub z olka porównywalny do tych, które podałem z canona i z nikona
Sunders,
spoko.spoko - taka firma od kawy
a co byś powiedział na e-30 + 50/2,5 macro?
ostrość od 24cm, 1:1, i ruchomy wyświetlacz - nawet sam ze statywu, w rękawiczkach może robić zdjęcia , przy pochylonym aparacie - spróbuj bez wychylnego wyświetlacza i bez kompa /albo lupy/ zrobić zdjęcie jak aparat masz wyżej. a nawet bez tego wygoda pracy z ruchomym wyswietlaczam przy tego typu fotografii to marzenie ......
[ Dodano: Pon 16 Mar, 2009 21:31 ]
dodam, że w tym wypadku 50= kątowi dokładnie 100 ma FF
Statyw może stać z innej strony pacjenta niż "fotograf". Dlatego musi mieć kolumnę przestawianą do poziomu. Super stabilności nie będzie, ale za to będzie wygodniej bo można coś zrobić jedną ręką. To jeden z tych przypadków gdzie LV może się przydać.
Chłopaki, czemu napinacie budżet aparatem 50D. Czy 40D już nie starczy do zęba? liku, piszesz, że Nikon lepiej wykonany. Akurat odwrotnie, bo Canon z tej półeczki lepiej, ale różnice są pomijalne. Moim zdaniem zarówno 50D jak i D90 są za drogie do tego celu. Lepiej wziąć 40D a zaoszczędzoną kasę… zaoszczędzić lub przyda się do tego statywu o którym pisze MM, choć wątpię żeby pan doktor zechciał wstawiać jeszcze jeden grat do gabinetu.
Nie wiem czy rzeczywiście Olek z odchylanym ekranem, trybem LV i stabilizacją matrycy nie byłby lepszym rozwiązaniem. Ale z mojej strony to teoretyzowanie.
Chłopaki, czemu napinacie budżet aparatem 50D. Czy 40D już nie starczy do zęba?
Oto odpowiedż:
Sunders
Wysłany: Nie 15 Mar, 2009 11:25
liku do tego celu potrzebujesz:
1.dowolną lustrzankę dowolnej firmy
liku
Wysłany: Nie 15 Mar, 2009
mam do ciebie jeszcze jedną prośbę ...nie zobowiązująco daj cechy sprzętu który byś kupił na moim miejscu do 7000 dzięki
Sunders
Wysłany: Wczoraj 20:04
to mam propozycję "zestawu" dla liku:
1.Canon 50D/body/ ...
lub... 1.Nikon D90/body/ ...
liku
Wysłany: Wczoraj 20:20
sunders czy będzie duża różnica w canonie d50 a d40
Sunders
Wysłany: Wczoraj
liku jeśli chodzi o to konkretne zastosowanie znaczenie może mieć jakość LCD/zdecydowanie lepsza w 50D/ i możliwość ustawiania ostrości w oparciu o detekcję kontrastu w live view/brak w 40D/-jeśli zechcesz korzystać z live view. Jeśli będziesz korzystał z wizjera, to różnicy przy tym zastosowaniu nie odczujesz.
A liku wybrał Nikona D90
Sunders, trafia do mnie argument o detekcji kontrastu w LV i lepszym telewizorku. Jestem za 50D, szczególnie dla niewprawnego fotografa. Choć nie wiem czy z ręki da się „na zombi” ostrzyć znad fotela dentystycznego… Być może jednak pozycja „na strzelca” bardziej się sprawdzi. Ale to już niech wypowiada się Pan Doktor.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10