Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl
 
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy



Poprzedni temat :: Następny temat
Unikać videostrady
Autor Wiadomość
Pepin Krootki 
Rozmowny



Pomógł: 7 razy
Posty: 239
Skąd: Wrocław
Wysłany: Pon 14 Maj, 2007 19:34   

Arek napisał/a:
że na poniedziałek rano na 10 mogą przysłać do mnie technika. Trochę się zdziwiłem, bo po co u mnie w domu technik?
Arek


Nie wpuszczaj go do domu!!!

Pomyśl - jeżeli masz taki problem z tymi draniami na odległość (trzymać ich na odległość!!! TAK TRZYMAĆ!!!) to co dopiero jak przyjdą do domu! Chowaj niewiasty i kosztowności! U mnie jak kilka lat temu "technik" złożył wizytę pod obecność 80-letniego dziadka, to z domu zniknęło trochę nieopatrznie pozostawionej na wierzchu gotówki. Policja zbierała odciski palców ale nic nie wskórali. Teraz jest ponoć jeszcze gorzej (mnóstwo techników wyjechało z kraju, Ci co zostali są różnej prowieniencji, do tego dochodzi częsta rotacja...). Nikogo nie chcę pomawiać (nie zrozumcie mnie źle), ale OSTROŻNOŚĆI nigdy za wiele. Po kiego licha obcym reklamować zawartość mieszkania?

Pozdrawiam
 
 
Reklama

Pomógł: 0 razy
Posty: 1
Skąd: Optyczne.pl






grabbek
Początkujący


Posty: 36
Skąd: warmińsko-mazurskie
Wysłany: Sro 23 Maj, 2007 15:00   

Dobrze wiedzieć!!!!Nie wciągnę się w podobne numery TPSA.
 
 
mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best



Pomógł: 93 razy
Posty: 7364
Skąd: Lubin / Wrocław
Wysłany: Sob 26 Maj, 2007 10:24   

lol... to chyba tylko u dostawców internetu normalne, że wszyscy wiedzą, że coś jest nie tak, tylko nie oni... Ja mam internet z Dialogu i na dolnym śląsku, skąd firma ta się wywodzi i jedyne, co mogę powiedzieć... nie mam takich problemów jak Wy, ale średnie pingi z bramą domyślną normalnie rzędu 200-1000ms też mnie nie cieszą (512/124 kbps)...
 
 
 
Namor 
Uczestnik


Posty: 91
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007 18:00   

Aster nie lepszy od Neostrady. W ubiegłym miesiącu zmieniłem pakiet na najwyższy - 4 Mb/s - w ramach promocji dla wieloletniego klienta. Sympatyczny pan z obsługi wyjaśnił, że będzie to zmienione automatycznie z centrali (bo przedtem to zmieniali jakies dławiki na klatce). Zachęcony metodami naszych najwyższych władz zrobiłem testy łacza w poprzednim pakiecie i teraz w 8 krotnie szybszym - okazało się, że nie ma różnicy. Po interwencji zmienili mi szybkość lącza. Gdy spytałem dlaczego nie stało się to zgodnie z umową dostałem odpowiedź, że "z niewiadomych przyczyn automat pominął mnie". Kto chce niech wierzy - ja jakoś w to nie wierzę, aby automat tak mnie wyróżnił ;)
 
 
5kbFlashMemory 
Rozmowny



Pomógł: 2 razy
Posty: 348
Skąd: zDolny Śląsk ;)
Wysłany: Wto 04 Wrz, 2007 08:05   

Czytałem na forach o Livebox ludzie piszą, że różne cuda się z nim dzieją. Podobno musi być podłączony samotnie na przedłużaczu aby nic mu nie zakłócało pracy bo inaczej się zawiesi ;)


Do mnie tez dzwonili i namawiali na Livebox z neostradą. Więc zamówiłem Livobox i modem USB+ 1000Mb internet. Po miesiącu milczenia zadzwoniłem i spytałem co się dzieje z moim zamówieniem. Poinformowali mnie że nie mogą go zrealizować bo nie ma wolnych portów...

Ale jakoś nie chciało im się poinformować o tym klienta...
Totalne olewanie klienta i nic się nie zmieniło po częściowym przejęciu firmy przez Francuzów...
 
 
MC 
Temu Panu już podziękujemy



Pomógł: 138 razy
Posty: 10782
Skąd: Słupsk/Toruń
Wysłany: Wto 04 Wrz, 2007 08:54   

Coz, ja od wielu lat trzymam sie od telekompromitacji z daleka. Najpierw podziekowalismy za telefon-wybralismy Netie jak ta dopiero wchodzila na nasz rynek. Telefon jest do dzis.
Potem przyszedl czas na internet-wybralem lokalnego operatora kablowki (petrus) no i przez 2 lata zadnych problemow nie bylo, zadnego logowania, tylko wystarczylo przycisk na modemie wcisnac i internet biegal.
Po 2 latach umowa sie skonczyla i ich oferta cenowa nie byla zbyt okazyjna, wiec przesiadlem sie na Net24(Netia). Modem przyszedl po kilku dniach, internet nie dzialal raz przez kilkanascie minut po ulewie. Wszystko zgodnie ze specyfikacja.
W Slupsku mam internet z wmc, ktora sama z siebie podwyzszyla mi przesyl: zamiast 512kbps najczesciej mam ok.1mbps.
Od telekompromitacji trzymam sie z daleka, tak jak od orangutana w komorkach.
Tobie Arku proponuje rozejrzec sie za jakims internetem od operatora komorkowego, bo to chyba jedyne rozwiazanie w Twoim przypadku. Moze nie najtansze i nie najszybsze, ale za to dzialajace...
A parafrazujac haslo Nokii:
TPSA - DISCONNECTING PEOPLE
 
 
 
5kbFlashMemory 
Rozmowny



Pomógł: 2 razy
Posty: 348
Skąd: zDolny Śląsk ;)
Wysłany: Wto 04 Wrz, 2007 09:22   

MC napisał/a:

Tobie Arku proponuje rozejrzec sie za jakims internetem od operatora komorkowego, bo to chyba jedyne rozwiazanie w Twoim przypadku. Moze nie najtansze i nie najszybsze, ale za to dzialajace...
A parafrazujac haslo Nokii:
TPSA - DISCONNECTING PEOPLE


Jesli chodzi o net przez siec komorkowa to polecam iPlus. U mnie osiaga poziom EDGE czyli ok. 236kb/s. Ale w Warszawie można osiągnąć technologię 3G lub HSDPA a to już 3,6Mb/s !

W iPlusie masz najwiekszy limit miesieczny 1GB inne sieci daja 500MB. Najprawdopodobniej po przekroczeniu limitu zwalnia lacze ale nadal mozna korzystać. Abonament od 60 zł.


Tutaj masz mapkę zasięgu oraz prędkości
http://www.iplus.pl/indywidualni-zasieg.html
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FIsilverBrown v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne

forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk. Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12