Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Pomimo, że fotka jest mała to pan młody nie wygląda na doklejonego - widać po rękach no i pozostaje jeszcze kwestia cienia jaki oboje rzucają na podłoże. Jestem ciekawy Waszych opinii.
Jak dla mnie, to autor zrobił dwa zdjęcia. Pierwsze - tło bez modeli. Drugie - Z ustawionymi modelami i panem młodym leżącym na czymś (wskazuje na to ułożenie spodni i marynarki). Następnie w jakimś PSuju wyciął to coś na czym leżał pan młody używając do tego fragmentów pierwszego zdjęcia. Czytałem kiedyś o takiej technice, IMO to coś podobnego.
Jakby młody na czymś leżał to skąd tak realistyczny cień jego osoby?
Właśnie dlatego, że tam był i leżał, a nie był doklejony Cień stołka, tak samo jak sam stołek łatwo usunąć, zwłaszcza jak się ma drugie zdjęcie i jest co wkleić w jego miejsce.
odnosząc się do słów Kocura - moim zdaniem usunięto tylko stołek...
patrząc na cień panny młodej można wywnioskować, że słońce było wysoko (możliwe, że w zenicie), zatem wszystkie przedmioty rzucały dosyć krótki cień - stąd można przypuszczać, iż nie było konieczności usuwania cienia stołka, ponieważ ten cień został nijako "schowany" w cieniu pana młodego
moim zdaniem było to tak....pierwsze zdjęcie bez modeli drugie modele plus stołek
trzecie to wynik warstwy wynikowej w ps minus stołek
może to wyglądać np tak (robiłem to w celu sprawdzenia więc prosze nie pisać że oświetlenie złe czy włosy wiszą miałem na to 15 minut więc to tylko przykład brak jest oświetlenia dynamiki ale myśle że to tak jest robione :lol:jak będe miał więcej czasu napewno spróbuje zrobić to dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 14