Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
[quote="krisv740"]
a swoją drogą..... piękna pucha
Zdziwiłbym się, gdyby puszka za 23k PLN nie była super.
Dziwi mnie trochę marna jakość obrazu w A900, wszak matryca ta sama co w D3x, jak widać Nikon jednak znacznie lepszy od Sony...
Przy teście Sony nie było to tak widoczne.
Dzięki za ten test a zwłaszcza za fotkę tyłu korpusu - podsunęła mi pomysł zagospodarowania przycisku "func" - jest to obecnie wybór trybu AF Jesli dorzucić do tego, że w trybie DX mam 12 MPix przeciwko 10 D3x to mam lepszy aparat za mniejsze pieniądze
Fajny aparat, ale mi nie jest potrzebny. A900 i 1Ds Mark III też nie są mi potrzebne. No może gdybym dostał za darmo taki sprzęt to bym zmienił zdanie.
Test przeczytałem z ciekawością i znowu brakuje mi przetestowania współpracy aparatu z lampą zewnętrzną, a jest to istotna cecha sprzętu, mająca duży wpływ na jakość zdjęcia.
Bardzo bym o to poprosił w innych testach.
A mnie trochę śmieszą hasła o tym, jak to "studyjny aparat" powinien mieć rozbudowane opcje obsługi lamp systemowych z poziomu aparatu... Otóż jeśli ktoś wydaje tą kasę na puszkę, to ma zwykle studio na lampach studyjnych, a nie speedlightach. To raz. Jeśli używa CLS-a (np. w plenerze), to albo obsługuje go z poziomu commandera typu SU-800, albo z mastera na stopce. Jedyne zastosowanie jakie widzę, to używanie CLS-a z nowym triggerem Pocket Wizarda, ale on nawet jeszcze nie wyszedł w wersji dla Nikona, więc o czym mówimy?
Dziwi mnie trochę marna jakość obrazu w A900, wszak matryca ta sama co w D3x
To jest oczywiste, ze A900 bedzie tu odstawac. Tyle, ze za cene samego body D3x mamy A900+CZ16-35+CZ24-70+Sigma70-200/2.8... I czym sie robi lepsze zdjecia?
A tak na powaznie, to aparat bardzo fajny, ale na tyle profi, ze malo ktory amator go kupi. I w sumie dobrze. A roznice w porownaniu do 1DsMkIII minimalne, wiec w obu systemach sa wypasione puszki.
Arek, ale 5d mark II nie zrobisz fotek, bo AF praktycznie nie działa. Chyba, że mówimy o 1 na 10, która będzie równie technicznie dobra co te z 1ds mark3 czy d3x
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9