Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
E620, 450D, E520, 1000D, E450 i jakie jeszcze?
Autor Wiadomość
sfinks 
Bywalec

Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009   E620, 450D, E520, 1000D, E450 i jakie jeszcze?

Teraz mamy taki wysyp nowych luster że aż głowa boli, najpier chce Wam podać ceny z kitami,

E620- 3000zł

450D- 2400zł

E520- 1400zł

1000D- 1800zł

E450- (nie znalazłem ceny)

Planuję jakoś na wakacje, koniec roku szkolnego kupić sobie jakiś sprzęt. i teraz co sie bardziej opłaca? nie wiem o ile może stanieć e620 do tego czasu, a jeszcze ceny za 2 kity i body e520 i 450d są mniej wiecej takie, róznica ok. 200zł. Nie wiem już o czym mysleć, o jakim produkcie; )

Reklama

magiczny 
Uczestnik

Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009   

moim zdaniem nie stanieje ani grosza.
ja bym chetniej szukal w puszkach typu c20d-c30d, nie znam sie na olympusach to Ci nie pomoge, z tym, ze jesli chcesz uzywac z kitem to moze pomysl o np. pentaxie k200d? bardzo dobry (najlepszy z dostepnych) kit, uszczelniane body (w sam raz na wakacje).

kozidron
[Usunięty]

sfinks napisał/a:
Nie wiem już o czym mysleć, o jakim produkcie; )

sfinks, jeżeli masz już jakieś forumowe doświadczenie(70 kilka postów) to na pewno umiesz posługiwać się opcją szukaj, no i sprecyzuj swoje potrzeby bo aparat na wakacje, to szerokie pojęcie.
Najbardziej opłaca się kupić coś pod swoje potrzeby, z tym że w entry level możliwości puszek są "zbliżone" (powiedzmy).........każda z tych puszek może byc aparatem na wakacje i właściwie żadna z nich a plusy są dodatnie i ujemne oraz jestem za a nawet przeciw :razz: :wink: .

sfinks 
Bywalec

nie że 'na wakacje', tylko miałem na myśli ten czas, ze w czerwcu planuje kupić.
Najpierw chciałbym sobie kupic kit normlany i jakies kitowe tele, potem coś do makro, czy portretów. Fotografuje wszystko doslownie, ludzi, owady, przyrode, architekture.

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

za 1100-1200 znajdziesz 400D + kit bez problemu

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

na wakacje?

używana puszka klasy Nikon d70s albo d50 + najtańszy 18-XX kit + 35tka z światłem co najmniej 2 + 85/1.8 i.. już :)

Do tego ewentualnie takie 55-200 :)

sfinks 
Bywalec

mavierk jeszcze raz mowie ze nie na wakacje tylko;p

po prostu w czerwcu planuje zakup.

ale własnie od nikona mnie troche 'odstrasza' ;p

lupo57 gdzie znalazłeś 400d z kitem za taką kasę?^^

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

sfinks napisał/a:
lupo57 gdzie znalazłeś 400d z kitem za taką kasę?^^

na allegro jak poszukasz to dopadniesz bez problemu :smile:

mavierk 
never knows best

sfinks napisał/a:
mavierk jeszcze raz mowie ze nie na wakacje tylko;p
No a ja mówię o dowolnym zestawie - używana lustrzanka + trzy stałoogniskowe obiektywy wspominane szerokim kątem w postaci kita :)

sfinks 
Bywalec

ok; ) wiec wg Ciebie róznice nie są tak znaczące w tych body?

mavierk 
never knows best

wg mnie czy 350d czy d70s czy k100d - i tak optyka jest najważniejsza, uważam, że do 95% zastosowań pucha klasy sprzed 3 lat jest wystarczająca... i ekonomiczna :)

Bardziej skup się nad szklarnią, dopiero pod nią dobierz aparat -
chcąc kupić limitedy pentaxa weźmiesz P,
chcąc mieć zakres 18-300 dobrej jakości - weźmiesz nikona,
chcąc mieć jasne stałki w niskiej cenie - Canon lub Nikon,
chcesz mieć ekwiwalent 24-120 w jednym szkle, na dodatek jasne i ostre, do tego odwzorowanie 1:1 w szkle 1:2 - Olympus,
no.. a sony.. ee... no... :P

sfinks 
Bywalec

olympus cały czas do mnie przemawia i to co teraz o nim napisałeś.

a jeszcze długie tele.. mozną kupic e520 z 70-300mm , albo canona 450D z 55-250mm, i teraz jakby wziać te dwa szkła pod uwagę... co przemawia za czym? jasnosc jest chyba taka sama.

mavierk 
never knows best

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009   

ale skąd wiesz, że będziesz potrzebować długiego tele? Czy każdy amator musi kupić sobie zooma 70-300 jedynie po to, żeby przekonać się, że to tele tak na prawdę nie koniecznie jest potrzebne...

Moim zdaniem powinieneś kupić sobie 12-60/2.8-4 i jakąkolwiek puchę do niego - najlepiej chociaż e-620 (wizjer). Jeśli chcesz inwestować w kita... to na prawdę wtedy nie ma żadnej różnicy

sfinks 
Bywalec

Wysłany: Wto 07 Kwi, 2009   

no tak, ale takie szkło to cena jak za body +nawet dwa kity; )

no a zakres w przeliczeniu do 600mm myślę że się przyda... ale podkreślam "myślę"; )
bo używając kompakta z 18x zoomem, można zrobić bardzo fajne zblizenia np. w miescie na ulicy na same twarze przechodniów nie podchodząc do nich, to własnie do mnie przemawia za takikm np. 70-300; )

[ Dodano: Sro 08 Kwi, 2009 18:48 ]
ktoś rozwieje moje wątpliwości?^^

Odpowiedz do tematu