Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Wto 07 Kwi, 2009
Pomoc w wyborze pierwszej lustranki
Autor Wiadomość
diodaab 
Nowy

Wysłany: Wto 07 Kwi, 2009   Pomoc w wyborze pierwszej lustranki

Witam mam takie pytanie bo przegladaniu testów na optyczne pl zrobił mi sie mętlik w głowie. Mam do wydania ok 1400 +-100 pare zł. Bedzie to pierwsza moja lustrzanka. Chciałbym się zapytać co lepiej wybrać:
Nikona d60 samo body
canon 400D
czy moze sony alpha a200 + jakies szkło (moze w zestawie z kitem) myslałem ze to bedzie najrozsadniejszy pomysł

Zdjęcia głównie imprezy okolicznosiowe : wypady nad morze 'imieniny u cioci' i nieraz jakies widoki.

Jestem laikiem jesli chodzi o fotografie dlatego prosze o pomoc.

pozdrawiam

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Wto 07 Kwi, 2009   

Coz, samym body to ciezko robic zdjecia...
A200 do takich zastosowan spokojnie wystarcza, nawet z kitem.

diodaab 
Nowy

Dzięki za szybką odp więc taki zestaw może być:
http://allegro.pl/item604...l_f_vat_pl.html

a co jesli póżniej bede chciał coś lepszego nowe szkło wystarczy czy potrzebna bedzie nowa puszka ? nie chciałbym kupowac czegoś na 5-6 miesięcy :)

pozdrawiam

[ Dodano: Wto 07 Kwi, 2009 20:35 ]
czy lepiej jakaś hybryde ?

SlawGaw 
Optyczny

diodaab, poniżej 1400 to do wyboru masz A200 z kitem lub Olympusy E420 z kitem. Przy takim wyborze A200 prezentuje się zdecydowania lepiej, jeśli chodzi o możliwości i jakość zdjęć, chociaż zdjęcia z E420 też nie są jakieś straszne.

Ta aukcja nie jest jakąś super okazją, ale cena spoko, są sklepy gdzie znajdziesz A200 trochę taniej.

Sunders 

diodaab, za 1400PLN możesz kupić nikona d40 z kitem, a jeśli dołożysz ok. 200PLN to i d60 z kitem można kupić :idea:
Za ok. 1700 PLN można z kolei nabyć pentaxa K-m z kitem.
Każdy z tych aparatów będzie dobry dla "laika", warto je pooglądać zanim podejmiesz decyzję :idea:

SlawGaw 
Optyczny

Sunders, nikon D40 z kitem jednak osiąga ceny trochę powyżej 1400 zł w normalnych sklepach.

Dla mnie A200 jest zdecydowanie lepszym sprzętem niż N D40, ale N D40 też można robić zdjęcia i to nie tylko pamiątkowe.

Sunders 

SlawGaw, d40 z kitem w fotoaparacikach jest za 1390PLN :smile: , chociaż ja wolałbym dołożyć te 200PLN do d60 :cool:

MC 

A ja z kolei wolalbym odjac i kupic A200, kit i karte pamieci :razz:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Nie polecajcie Panowie żadnych badziewnych Nikonów, czy też Olympusów. Sony A200 to rewelacyjny aparat. Zresztą Sony to Sony. :wink:

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Nie polecajcie Panowie żadnych badziewnych Nikonów, czy też Olympusów. Sony A200 to rewelacyjny aparat. Zresztą Sony to Sony. :wink:

"ot i mądrego warto posłuchać" :lol: :lol: :lol:

Sunders 

Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009   

Nie polecajcie Panowie żadnych badziewnych Nikonów

Sony A200 to rewelacyjny aparat

lupo57 napisał/a:
mądrego warto posłuchać"

1.Na czym polega "badziewność" nikona d60 :?:
2.Na czym polega rewelacyjność sony a200 :?:
3.Czemu usuwane są tylko "krytyczne O.T." o opiniach moderatora, a zostają te pochwalne :?: :razz:

nadzik 
Uczestnik

ostatnio nawet w saturnie była promocja i 60D z kitem można było kupić za 1399

Sunders 

nadzik napisał/a:
ostatnio nawet w saturnie była promocja i 60D z kitem można było kupić za 1399

I wtedy cena d60 z kitem zrównała sie z ceną a200 z kitem :idea:
diodaab, porównaj sobie d60 z a200 i sam zdecyduj :cool:

SlawGaw 
Optyczny

Ostatnio nawet w saturnie była promocja i A300 (a nie A200) można było za tyle kupić. W przeważającej liczbie sklepów cena A200 jest zbliżona do N D40.

diodaab może warto się przejść do Media Markt czy Saturna i skorzystać z jakiś promocji, te sklepy nie są wykazywane w internetowych porównywarkach cen, a dochodziły do mnie słuchy o ciekawych promocjach czy wyprzedażach.

goltar 
Optyczny

Sunders usunięte zostały wszystkie OT.
Sunders napisał/a:
a zostają te pochwalne
Uważasz opinię Wujka_Pstrykacza za pochwalną ? Jeśli tak to uwierz - to jedna z bardziej krytycznych uwag :twisted:

Odpowiedz do tematu