Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
otóż nie bardzo ! są to poszczególne promocje nie wiem na jakiej zasadzie dzialaja ale kobieta z saturne powiedziała że była ona tylko przez 2 dni a tak to nawet ni ma po co tam zagladać no chyba tylko by "przymierzyć" aparat
goltar, to nieporozumienie za pochwalną dla Wujka_Pstrykacza, uważam opinię lupo57, :
lupo57 napisał/a:
Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Nie polecajcie Panowie żadnych badziewnych Nikonów, czy też Olympusów. Sony A200 to rewelacyjny aparat. Zresztą Sony to Sony.
Nikon, ten wybrany w temacie/D60/ jest jakby troche lepszy/od A200/, cóż z tego, że brak mu "śrubokręta" skoro Nikon proponuje sporo dobrych obiektywów AF-S, Mniej czujników AF nie przeszkadza skoro większość zdjęć jest wyostrzanych środkowym, najczulszym i przez to najskuteczniejszym, pamiętajmy także o przewadze całego systemu Nikona nad Sony (ilość osprzętu). No i na koniec to, że Sony nienajlepiej się prezentuje
A po kilku dniach:
Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Nie polecajcie Panowie żadnych badziewnych Nikonów, czy też Olympusów. Sony A200 to rewelacyjny aparat. Zresztą Sony to Sony
To tylko gwoli wyjaśnienia-po przeczytaniu przez goltara, może iść do kasacji MC teraz już wyluzuję
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sro 08 Kwi, 2009
Sunders, coś mi się zdaje, że nie załapałeś, zatem link
nadzik, pozostaje polowanie na okazje. Wszystkie lusterka entry-levelu oferują mniej więcej podobny poziom za podobną cenę...
Oceniając więc tylko przez pryzmat obiektywu kitowego (uch, pojedynek gigantów ) mimo wszystko postawiłbym na nikkora.
nie obstaje za żadnym systemem chciałem tylko poinformować was że czasem można kupić coś taniego także poza allegro ;] dodam też ze było to około 3-4 tygodnie temu
MC, ja odpowiem, w tym, że jest częścią wielkiego systemu, posiadającego całą gamę różnego rodzaju osprzętu. Po za tym samo body (mowa o wersji"x") jakoś lepiej wygląda i lepiej się kojarzy
amatorska lepszość nikona to mz 18-105 czyli tani i ostry spacer-kit, 35, 50 i w miarę tani 70-300...
może jak wyjdą zapowiedziane przez sony szkła to się zmieni.
Wujek_Pstrykacz, w zasadzie tylko ten argument o osprzecie mnie moze przekonac. Pytanie tylko (juz o tym rozmawialismy i ma sensu sie powtarzac) czy osoba kupujaca ten sprzet bedzie miala ochote/fundusze dalej inwestowac w foto.
Największą zaletą kupna Nikona D60 jest to, że amator z kitem staje się częścią Wielkiego Systemu Ja wybrałem wolność i jestem posiadaczem dwóch korpusów i szklarni Sony i Minolty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10