Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
no ale skoro jestes posiadaczem A200 to chyba pytanie co wybrac, nie na miejscu...
Przeciez on ma do tej alfy szkło które nie prezentuje niczego co przemawiałoby za jego zatrzymaniem. Poza nostalgią, bądź zachwytem jakież to badziewie można wytworzyć i robić nim wciąz całkiem udane fotki.
Sprzedaje/wyrzuca posiadany sprzęt i jest happy. I tak 18-70 wyląduje w szafie lub na allegro.
[ Dodano: Sro 08 Kwi, 2009 22:31 ]
SlawGaw napisał/a:
Kupując A700, możesz zostawić sobie A200 jako rezerwę lub drugie body z innym obiektywem.
Tylko na prawdę niewielka grupa fotografujących używa (realnie używa!) 2 korpusu. To juz trzeba być nieźle zakręconym na zdjęcia
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 09 Kwi, 2009
Jakoś umknął mi ten temat..........roland, chylę czoła przed argumentacją.
Grunt, że przekonałeś sam siebie, jakbyś wyszedł poza wąski krąg obiektywów w zestawach kitowych to byś wiedział, że do tego canona można przypiąć coś znacznie lepszego i wcale nie droższego -wtedy porównanie 40D do A700 miałoby większy sens.
roland napisał/a:
Jesli jestes analizatorem tak jak ja proponuje nie napalac sie i spokojnie poczytac,
roland...... i do analizy ciebie też namawiam...
dżony, przecież ty masz aparat(przynajmniej tak wynika ze stopki), na twoim miejscu zaopatrzyłbym się w porządne szkła do A200, bo jest w czym wybierać. Wydaje mi się, że nie puszka cię ogranicza tylko to szkło kitowe -wystarczy że wymienisz je na coś porządnego i od razu poczujesz różnice. W zależności jakich ogniskowych potrzebujesz ........? Podepnij chociaż na próbę 16-80 czy 50/1.7
Wymiana puszki na A700+ jakiś obiektyw żeby zmieścić się w 3000 ziko to nie jest najlepsze rozwiązanie, poprawi ci się tylko komfort pracy a kolejny "budżetowy" obiektyw spowoduje, że fotki będą na poziomie tych z zestawu A200+18-70.
Zainwestuj te 3 K w szkła a efekt będzie lepszy.....
Też mi się tak wydaje.
Zmiana systemu to w zasadzie dla amatora ostateczność. Oznacza konieczność kupowania wszystkiego od początku i sprzedawania wszystkiego co się zgromadziło (nawet jeśli nie jest tego dużo).
Co innego jeśli się ma mnóstwo kasy, lub sprzęt musi zarabiać a w obecnym systemie nie ma czegoś co jest po prostu niezbędnie konieczne.
A200 trudno porównywać do A700 czy dwucyfrowych Canonów, ale zdjęcia da się robić... ja bym zatrzymał A200 i kupił sobie obiektywy, lampkę...
miałem ostatnio podpięty 50mm 1,4. boski sprzęt
a alfe kupiłem, na pierwszą lustrzanke bo była tania, dobra, i chciałem sprawdzić czy dalej będe robił zdjęcia czy to nie byla przypadkiem chwilowa zajawka, jak widać nie zniechęciłem się, doszedłem juz do niezłej wparawy... wiem też jakie ustawienia dobrac w danym momencie
więc cięzko powiedizeć że wpakowałem się w system sony, aparat zawsze można sprzedać
ps. znajomy zrobił następującą głupote, tak sie spieszył ze zmianą obiektywu tez w a200 ze zapomniał nacisnąć guzika i tak dosc gwałtownie "odkręcił" obiektyw, ktory się zatrzymał w miejscu... aparat działa i robi zdjęcia, nie widać zeby cos mu dolegało i pytanie, czy mogło się coś uszkodzić w bagnecie cyz tez mocowaniu??.
kozidron [Usunięty]
dżony napisał/a:
ps. znajomy zrobił następującą głupote, tak sie spieszył ze zmianą obiektywu tez w a200 ze zapomniał nacisnąć guzika i tak dosc gwałtownie "odkręcił" obiektyw, ktory się zatrzymał w miejscu... aparat działa i robi zdjęcia, nie widać zeby cos mu dolegało i pytanie, czy mogło się coś uszkodzić w bagnecie cyz tez mocowaniu??.
skoro wszystko w porządku to chyba nie ma się czym przejmować ale obejrzeć mocowanie bagnetu i piny nie zaszkodzi....
Podepnij do A200 np. Tamrona 17-50/2,8 to sam zobaczysz rewolucyjną zmianę. Jedną z zalet systemu A jest dobra współppraca z obiektywami firm niezależnych. Miałem tego Tamronka z A 100 i efekty były znakomite!
dżony, to co proponują panowie w postach powyżej jest lepszym rozwiązaniem, kupno dobrego szkła znacznie polepszy jakość zdjęć. Jeśli przyzwyczaiłeś się do sposobu sterowania aparatem to przesiadka na Canona będzie męką, sam tak mam jak muszę zrobić coś Canonem i samo kręcenie zoomem jest już wielkim problemem gdyż kreci się w odwrotną stronę niż u innych. Są to oczywiście tylko/aż przyzwyczajenia, które można przezwyciężyć, ale ile z tym bólu.
To sa obiektywy m42, prawda? No to sa przejsciowki: zwykla (tansza) i z elektronika (drozsza).
A za 3k tez bym wolal zainwestowac w obiektyw czy lampke. Tamron 17-50 czy CZ16-80 dzadza Ci duzo radosci.
zug [Usunięty]
dżony, koledzy dobrze radzą zostawic puszkę, kasę zainwestowac w obiektyw (wy) i dzięki temu będziesz następnym szczęśliwym posiadaczem systemu Sony
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
dżony napisał/a:
pentacon
takich stalek są krocia... jak 29/2.8 to sie nie opłaca..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12