Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Czw 09 Kwi, 2009
ghost napisał/a:
że sobie radzisz to jedno, że aparat raczej w tym nie pomaga to drugie
no ale w czym nikon mi nie pomaga - w tym, że muszę przysłonę ustawić sam? I że migawkę muszę na 'czuja' dobrać? Potwierdzenie ostrości mam - a z tym jest największy problem
nie wiem jak wyliczasz to prawdopodobieństwo, co do praktyki to ja akurat poczyniłem odmienne obserwacje (w poprzedniej pracy) 20D przeżyło 2 sztuki 350D.
Pomijając migawkę, wydaje mi się, że skoro różnica między używanym 30D a 350D jest około 300 ziko to warto dopłacić. Ta sama sytuacja z Pentaxem czy Samsungiem, jeżeli można wylicytować K10 lub Gx10 za 900 ziko to nie warto się oglądać na entry level.
Już pisałem że jest obszerna strona ze statystykami życia migawek różnych aparatów. I nie ma różnicy między XXXD a XXD, jedynie 300D odstaje.
Też uważam że wielkość wyświetlacza jest rzeczą drugorzędną, ale istotne jest aby na nim móc ocenić ostrość zdjęcia, tego w kompie nie da się już skorygować, a w trakcie robienia zdjęć można strzelić następne.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009
no do takich zabiegów to tylko 3calowy tv z najnowszych lustrzanek wiodących producentów
Podczas robienia zdjec to bardziej maly wizjer przeszkadza. A wyswietlacz moze nie jest kluczowym punktem, ale warto, zeby byl dobry i zeby bylo mozna ocenic czy zdjecie jest udane.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009
oracle napisał/a:
Już pisałem że jest obszerna strona ze statystykami życia migawek różnych aparatów. I nie ma różnicy między XXXD a XXD, jedynie 300D odstaje.
tak widziałem tą stronkę, jest praktyka ze stronki i praktyka z życia.
nadzik napisał/a:
canony odpadły za małe są oni to chyba specjalnie robią żeby człowiek grip kupił
a jak myślicie jaka oferta była by dobra za D80 ?
wszystko zależy od budżetu jaki masz, może na początek w zestawie z 18-70 albo 18-55vr no chyba że budżet większy....
na forum nie ma żadnych interesujących mnie ofert i jak do tej pory nic nie kupiłem zły jestem strasznie bo chyba najlepsza opcja byłoby kupno 350tki albo 400setki ale nigdzie nie mogę znaleźć dobrych ofert na allegro chcą miliardy złotych za te aparaty w stosunku do chociażby 450tki lub innych modeli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10