Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
No i 400D ma jeszcze karty CF co jest wg mnie PLUSEM.
Do czasu aż połamiesz piny...
oracle napisał/a:
a o prędkości nawet nie trzeba wspominać.
No właśnie trzeba - obecnie SD są już wystarczająco szybkie dla wszystkich lustrzanek.
Miałem kilka aparatów na karty CF i pewnie jeszcze kilka będę miał, bo ten standard szybko nie wyginie, ale zdecydowanie wolę SD - są po prostu lepszym rozwiązaniem.
Osajdka, jeśli bierzesz pod uwagę canona 1000d to przyjrzyj sie jeszcze canonowi 400d-cena zbliżona a AF lepszy
Zaproponowałem canona 400d, jako lepszą alternatywę dla 1000d
Jeśli wyższa o ok. 20% cena nie stanowi dla Ciebie problemu, to kupuj 450d- to w stosunku do 400d nowszy, nieco zmodernizowany model-podobno obecnie w Japonii najlepiej sprzedający się model canona
Posiadam aparat na karty SD i aparat na karty CF. To fakt, że najszybsze karty CF są szybsze od najszybszych SD. Dlatego w aparatach o większej szybkości wykonywania zdjęć seryjnych używa się kart CF. W przypadku C450d nie ma to istotnego znaczenia-szybkość dobrej karty SD na pewno wystarcza Co do wygody używania jednych i drugich kart pamięci sprawa jest jak widać dyskusyjna
Baku, a "pod innymi względami" też wolałbyś 400d
Czy dla początkującego amatora DR ma istotne znaczenie
500d to cena przekraczająca 2x zadeklarowaną przy zakładaniu wątku MC, oczywiście zmierza do tego, że w tej "półce cenowej" jeśli chodzi o DR, to jest to mocny punkt lustrzanek sony a więc jeśli dla kogoś jest to najważniejszy parametr to wybór jest jasny...a200,300,350
MC, oczywiście zmierza do tego, że w tej "półce cenowej" jeśli chodzi o DR, to jest to mocny punkt lustrzanek sony
Musze Cie rozczarowac, ale sie mylisz. Wskazuje tylko na fakt, ze 450D wcale nie jest tak oczywiscie lepsze we wszystkim od 400D i warto sie zastanowic czy jednak lepiej nie kupic starszego modelu.
No i 400D ma jeszcze karty CF co jest wg mnie PLUSEM.
Do czasu aż połamiesz piny...
oracle napisał/a:
a o prędkości nawet nie trzeba wspominać.
No właśnie trzeba - obecnie SD są już wystarczająco szybkie dla wszystkich lustrzanek.
Miałem kilka aparatów na karty CF i pewnie jeszcze kilka będę miał, bo ten standard szybko nie wyginie, ale zdecydowanie wolę SD - są po prostu lepszym rozwiązaniem.
Musze cię zmartwić ale używam CF już od 2 lat jako dysku do serwera. Mam taką przejściówkę w której łatwiej złamać piny niż w aparacie a mimo ciągłego wyciągania i wkładania nic się nie stało.
No i te na tyle szybkie SD pewnie kosztują ze 2 razy tyle co tak samo szybkie CF.
Musze cię zmartwić ale używam CF już od 2 lat jako dysku do serwera. Mam taką przejściówkę w której łatwiej złamać piny niż w aparacie a mimo ciągłego wyciągania i wkładania nic się nie stało.
Ależ nie martwisz mnie wcale...
Używam kart CF od 2001 roku i osobiście udało mi się uszkodzić piny tylko w jednym aparacie (Olympus E-10), ale wśród moich znajomych ten problem zdarzył się przynajmniej dwukrotnie. W moim przypadku karta po prostu wyciągnęła pin z gniazda. Kumpel, który pracował w serwisie mówił, że to jedna z częstszych usterek...
co dla początkującego amatora ma Twoim zdaniem znaczenie?
To pytanie do Osjadki Ale myślę że zawsze znaczenie ma cena i czasem też nasze opinie
No to bidny poczatkujący amator ma na serio przekirane....
[ Dodano: Czw 16 Kwi, 2009 18:28 ]
oracle napisał/a:
No i te na tyle szybkie SD pewnie kosztują ze 2 razy tyle co tak samo szybkie CF.
A po sso Ci szybka karta??? Do ekwiwalentu 350d na karty SD to byłby barokowy wręcz przerost formy...
BTW - mam aparaty na SD i na CF, działaja pi razy drzwi bez różnicy... SD jest moim zdaniem przyjażniejsza w obsłudze. I włazi do laptopa bez żadnych sznurków czy kabelków...
Ale to takie dalekie imponderabilium, na jaka kartę jest dany korpus.
a ja wybrałem nikona d60 z kitem i jestem bardzo zadowolony. Na lepsze szkła trzeba jeszcze troche poczekac ale przynajmniej już jest chociaż je do czego podpiąc...
Baku, a "pod innymi względami" też wolałbyś 400d
Czy dla początkującego amatora DR ma istotne znaczenie
Dla amatora DR ma kapitalne znaczenie, bo zanim się człowiek nauczy panować nad ekspozycją to sporo natrzaska zdjęć typu czarna postać na prześwietlonym tle.
Poza tym w 450D oczywiście zwiększyli ilość megapikseli, ale chyba zapomnieli o buforze, bo z tego co pamiętam z testu to robi mniej zdjęć w serii. No i żeby zmieścić ten duży ekran przyciski poprzestawiali w jakiś idiotyczny sposób, byle gdzie. Dla mnie to niezbyt udany model. Wolałbym 400D. Miałem go i byłem zadowolony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11