Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lustrzanka ~3500zł, amator
Autor Wiadomość
argoncyc 
Nowy

Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009   Lustrzanka ~3500zł, amator

Witam, potrzebuję lustrzanki, jestem mega amatorem, jednak droga jaka sobie obralem, wymaga ode mnie większego zainteresowania fotografią niż dotychczas.

Kwota : ~3000zł-3500zł

Poziom : amator, posiadam teraz Canona S2 IS.

Zainteresowanie : Portret, krajobraz, miasto, art

Tak jak trochę poszukiwałem, to do gustu przypadł mi Canon 40D
Sprzęt oczywiście wchodzi w grę także używany.

Reklama

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009   

argoncyc napisał/a:
do gustu przypadł mi Canon 40D

Bardzo dobry wybór, teraz do kupienia nowy za ok.2800PLN, chyba najlepszy w tej klasie sprzętu stosunek jakość/cena, nic tylko kupować póki jeszcze jest dostępny :idea:

MC 

Podana przez Ciebie kwota starczy w zasadzie wylacznie na 40D z kitem i nie wiem czy to najlepszy pomysl.

Sunders 

Jeśli to budżet na body + obiektyw to proponuję sony a200 + obiektyw sony 16-105 ew. sony 16-80 :smile:

davaeorn 
Entuzjasta
Uszczęśliwiony :)

argoncyc napisał/a:
Kwota : ~3000zł-3500zł

wybór jest tak naprawdę pomiędzy dwoma opcjami - kupujesz słabsze body (a200, d60, 450d) i do tego dobrą w sumie optykę (CZ 16-80 do alfy, 18-105 do nikona, TAMRONA 17-50 do canona :mrgreen: )

lub

kupujesz dobre body z kitem (a700, d90, 40d) nic innego tu nie wymyślisz... zależy to poprostu od Twoich priorytetów i przyszłych możliwości finansowych... oba rozwiązania mają plusy i minusy - ale ja wolałbym lepszą optykę :)

Sunders 

davaeorn napisał/a:
dobrą w sumie optykę (CZ 16-80 do alfy, 18-105 do nikona, TAMRONA 17-50 do canona )

W "tym towarzystwie" CZ jest chyba najlepszy :???: i do tego a200 lub a300.

argoncyc 
Nowy

A co myślicie o segmencie używek? Warto kupić 40D za ok 2400zł i do tego mam jakiś 1000zł na szkło. Hm?

SlawGaw 
Optyczny

argoncyc, zmień kwotę na 3500-4000 a możliwości zmienią się drastycznie.

Sunders 

SlawGaw napisał/a:
zmień kwotę na 3500-4000
i wtedy C40d + sigma 17-70makro lub tamron 17-50/2,8 :smile:

SlawGaw 
Optyczny

Sunders napisał/a:
i wtedy C40d + sigma 17-70makro lub tamron 17-50/2,8

Na przykład, ale także A700 z 16-105 i prawie się łapie Nikon D90 z 18-105 VR, bez tego obiektywu taż są zestawy mieszczące się w widełkach.

Sunders 

No, ale:
argoncyc napisał/a:
do gustu przypadł mi Canon 40D
:smile:
SlawGaw napisał/a:
także A700 z 16-105
- to też ciekawy zestaw, a jeśli opcja:
SlawGaw napisał/a:
zmień kwotę na 3500-4000
nie wchodzi w rachubę, to obstawałbym przy A200 z 16-105 :smile:

mavierk 
never knows best

Sunders napisał/a:
to obstawałbym przy A200 z 16-105 :smile:
ja obstawiałbym, nawet gdy zmiana kwoty wchodzi w rachubę :)

eave 
Bywalec
eave

argoncyc, zmień kwotę na 10 000 i kup d300 z 24-70 :D

Koledzy zupełnie zapominają o allegro. Jeśli spodobał Ci się 40d, to bierz go, świetna puszka. Jak go wyczaisz okazyjnie to i na tamrona 17-50/2.8 starczy (szeroki kąt - architektura; światło 2.8 i 50mm - portret). W razie potrzeby "dopakowania" portretu można pomyśleć o 50/1.8 (300zl), ale przy tamroniku to nie jest mus.

argoncyc 
Nowy

Bardzo dziękuje panowie za wsparcie.

Więc, chyba sie zdecyduje na zestaw C40D + Tamron 17-50. Zobaczę jeszcze za ile jeszcze sprzedam mój sprzęt gitarowy, bo niestety z hobby muszę zrezygnować na rzecz ewentualnej przyszłości.

Jeszcze tylko pytania, jak to jest z używkami, na co patrzeć gdybym kupował używkę C40D.
Czy gwarancja canona z USA jest brana pod uwagę w Polsce? Na ile lat jest wystawiana gwarancja Canona?

davaeorn 
Entuzjasta
Uszczęśliwiony :)

argoncyc napisał/a:
Czy gwarancja canona z USA jest brana pod uwagę w Polsce?

niestety nie. ze względu na inny rozkład kosztów producenta - w usa do każdej ceny jest doliczana średnia kwota jaką w poprzednim roku wydano na naprawę jednego aparatu w przeliczeniu na jeden aparat. W europie są to przewidywane koszty w danym roku...

Odpowiedz do tematu