Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Sro 22 Kwi, 2009
Sony Alpha 300 / 700 - pomoc w wyborze body + obiektyw
Autor Wiadomość
Nvi
[Usunięty]

Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009   

to nie zmienia faktu ze ponad 5 tysi to sporo :P nie oszukujac sie sam aparat fotek nie robi :P brac trzeba pod uwage ze przydalyby mi sie karty :> z tego co wiem A700 ma 2 wejscia wiec mozna je zapelnic :> lampa w swoim czasie ale jakis garniak (torba) by sie przydala statywy nie statywy jak pozniej co do czego to lampy albo bezcieniowe stoly / namioty ;D drogi biznes i trzeba po koleji sobie to wszsytko ulozyc bo w totka nie wygralem a szkoda ;)
ale co do odzyskania kasy za 16-105mm to dzieki za info bede o niego dbal dopuki mi sie juz nie przyda hehe ale mam nadzieje ze posluzy mi spooro czasu :)

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Predzej uzbierasz kase na cos lepszego niz ten obiektyw Ci sie rozpadnie. Jakos narzekan na niego nigdzie nie widzialem. Karte kup CF Sandiska Extreme III (wystarczy), statyw faktycznie sie przyda no i oczywiscie torba. W Euro zestaw A700+16-105 jest w swietnej cenie i wlasnie dlatego uwazam, ze nie warto doplacac do CZ choc sam go posiadam.

Nvi
[Usunięty]

http://www.euro.com.pl/cy...slr-a700p.bhtml o fakt taniej spooooro niz w fotojokerze :) tylko takie pytanko dlaczego za A700 widnieje "p" a np w tym jest http://www.euro.com.pl/cy...slr-a700k.bhtml "k" ?

MC 

P - zestaw z Sony 16-105
K - zestaw Sony 18-70

SlawGaw 
Optyczny

Nvi, MC dobrze radzi, w tej chwili A700 + 16-105 w euro to dobry zakup.
Co do obiektywu 16-105, mam, używam i jestem zadowolony, kupiłem razem w zestawie z A700 w dobrej cenie. Przed zakupem myślałem ze go potem odsprzedam, jednak po okazał się fajny i już go sobie zostawiłem. To jest bardzo przyjemny obiektyw.

dżony 
Rozmowny

<lol2> ktoś mi powie dlaczego a700 + 16-105 jest tańszy od a700 + 18-70 ? :|
ale beka, chyba że mnie oczęta moje mylą :D

MC 

Byc moze zostaly im jeszcze zestawy po starych cenach kupione...

Nvi
[Usunięty]

niedawno z roboty wrocilem i zerwalem poranna rozmowe hehe :P tak czy siak dzieki za wyjasnienie bylem dzis w RTVeuro i popytalem jak sprawa wyglada z ratami :) az niedlugo chyba poprosze o taki zestawik jak tak kazdy chwali :P

jeszcze raz dzieki wszystkim za uwagi / propozycje
jestem juz zdecydowany

pzdr
Nvi :)

[ Dodano: Pon 20 Kwi, 2009 17:15 ]
http://www.allegro.pl/ite...atis_sklep.html a takie znalezisko hehe ale tak czy siak lepiej w jakims sklepie niz pierdzielic sie allegro ;D

[ Dodano: Pon 20 Kwi, 2009 17:25 ]
aa male pytanko jeszcze co do karty to wiem chyba 8GB sandisca Extreme III wytstarczy spokojnie... a pytanko co do statywu i torby w rozsadnej cenie :P

statyw nie mam pojecia

a torba to mam zapalenie na sonego A hehe ;D

http://www.e-cyfrowe.pl/s...c30-p-6568.html

(tyle ze tu akurat ciut drogo mozna by znalesc z 50+ zl taniej gdzies)

ale torba chyba spoko i elegancja :>

[ Dodano: Pon 20 Kwi, 2009 17:27 ]
http://www.euro.com.pl/to...ml?from=skapiec o prosze ;D zaczne l;ubic RTVeuroAGD chyba :)

dżony 
Rozmowny

tak. sony ma bardzo ładne torby :)
sam się na jakąś skuszę ^^

SlawGaw 
Optyczny

Nvi, aukcja z Allegro wygląda bardzo zachęcająco, można odebrać osobiście w Warszawie i Łodzi, 1300 komentarzy brak nawet jednego negatywu, torba i karta Kingston CF 8GB 133x (High Speed). Policz ile cię wyjdzie jeśli zaczniesz kupować oddzielnie.

Swoją drogą karta Kingston CF 8GB 133x (High Speed) to dobra alternatywa dla 8GB sandisca Extreme III, w miarę tania i szybka.

MC 

Torba Sony jest ladna, ale strasznie droga. Poza tym kusi amatorow cudzego mienia... Ostatnio na kkmie ktos sprzedawal taka torbe. Radze tam rzucic okiem.
Co do kart, to rowniez na kkmie troche osob narzekalo wlasnie na Kingstony. Nie wiem czy warto ryzykowac i potem stracic zdjecia. Ja mam SanDiska i wszystko dziala jak nalezy.
Oferta z pierwszego linku alledrogiego jest bardzo ok. Warto sie nad nia pochylic.

Nvi
[Usunięty]

tak tylko ze zawsze z ratami ciezej bo to system "zagiel" a oni tam wala ostro po kieszeni i sie sporo wiecej zaplaci :P wiec chyba lepiej walnac RTV ;)

a co do torby to fakt kusi bo widac ze sony A z daleka ale jest cholernie ladna nic nie poradze na to ze mi sie podoba hehe i chyba sobie taka sprawie :P

ale jakies alternatywy?
a co do statywu?

bo karte to raczej wiem

SlawGaw 
Optyczny

MC Posiadam i używam właśnie kartę Kingston CF 8GB 133x (High Speed), mam ją od czterech miesięcy i wszystko jest ok, dlatego tę kartę polecam.
W moich rękach posypały się dwie karty Sandiska, jedna Lexara i dwie MS Pro Duo (na dwie używane), ale nigdy Kingston a mam cztery różne karty w tym bardzo stare. Swojego czasu słyszałem o podrabianiu Kingstona, ale nawet one się nie sypały tylko chodziły wolniej.
Z tych powodów uważam że nie ma znaczących różnic w jakości CF między znanymi firmami, a każdej mogą zdarzyć się gorsze partie.
Wydaje mi się że wybór karty w tej chwili to drugorzędna sprawa, są one stosunkowo tanie więc jakby co to zawsze można zmienić.

MC 

SlawGaw napisał/a:
Wydaje mi się że wybór karty w tej chwili to drugorzędna sprawa, są one stosunkowo tanie więc jakby co to zawsze można zmienić.

Gorzej jak robisz slub i po powrocie okazuje sie, ze czesc zdjec jest nie do odzyskania. Ja opinii na temat Kingstona osobiscie zadnej nie mam. Napisalem tylko to co wyczytalem.

SlawGaw 
Optyczny

MC napisał/a:
Gorzej jak robisz slub i po powrocie okazuje sie, ze czesc zdjec jest nie do odzyskania.

Zdarzyło mi się z SanDiskiem II (nie na ślubie jednak równie niepowtarzalna chwila), zauważyłem w trakcie i zmieniłem kartę, warto do odpowiedzialnej roboty mieć przy sobie kilka kart, nie jedną.

Aukcja na Allegro już się zakończyła (03 04 2009) więc może całość już nieaktualna, chyba jednak warto sprawdzić, bo nikt tego nie wylicytował.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi