Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowe możliwości dla strobistów...:)
Autor Wiadomość
jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009   Nowe możliwości dla strobistów...:)

Interfit wypuścił nową serię modyfikatorów do speedlightów:
http://www.interfitphotog...es%20index.html
Zrzynają ze wszystkich od Honla począwszy na Viewfinder Photography skończywszy, ale dzięki temu mają chyba najszerszy wybór modyfikatorów do małych fleszy.
Najciekawszą sprawą wydaje mi się uchwyt pozwalający na mocowanie dowolnego osprzetu Bowensa:
http://www.interfitphotog...robies%20XS.php
Mam nadzieję, że nie przesadzą z ceną...

Reklama

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009   

Niezłe wynalazki :]

Narazie jestem na etapie zakupu zestawu reporterskiego statyw z parasolką do wykorzystania z SaBinką :)

viola
[Usunięty]

Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009   

:grin: nieźle... w sumie speedlighty, te z najwyższej półki, moga się czasem równać z lampami studyjnymi, więc może takie akcesoria to będzie hit. ja jestem na etapie rozkminiania pieknych dwoch lampek bowensa gemini 400W (tak, teraz sie chwalę :P )

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009   

viola napisał/a:
w sumie speedlighty, te z najwyższej półki, moga się czasem równać z lampami studyjnymi

Zależy czym - energią błysku im nie podskoczą, mobilnością i łatwością ustawień w różnych dziwnych miejscach kasują wszystkie monoblocki... :smile:
viola napisał/a:
więc może takie akcesoria to będzie hit

Jeśli nie przesadzą z ceną, to całkiem możliwe - takie Viewfinder Photography zdecydowanie przegina:
http://www.viewfinderphot...uct.php?cid=134
viola napisał/a:
ja jestem na etapie rozkminiania pieknych dwoch lampek bowensa gemini 400W (tak, teraz sie chwalę :P )

Gratulacje. A teraz pochwal się jakimiś zdjęciami... :smile:

viola
[Usunięty]

Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009   

jaad75 napisał/a:

Gratulacje. A teraz pochwal się jakimiś zdjęciami... :smile:

z przyjemnością :) hm... ino mi sie plik dodac nie chce :( :oops:

[ Dodano: Sob 18 Kwi, 2009 19:22 ]
no niestety plik nie przechodzi nadal :( ale tutaj link na dA http://dona-maria.deviantart.com/art/--119676512

dwie 400W na najmniejsza moc, z lewej odbita od parasolki srebrnej z prawej przepuszczone światło przez białą parasolke (wlasciwie to nie wiem czemu tak :) no i CS3 pomogła wydobyc czerń ;)

komor 
Moderator

Wysłany: Wto 21 Kwi, 2009   

Zdjęcie fajne, Jaad na pewno się zaraz przyczepi i wytknie jakieś problemy :P ale widać, że jest jakieś konkretne światło a nie przypadek.
viola, czy to jest ten zestawik, który w okolicach 6k zł widzę w wyszukiwarkach?

viola
[Usunięty]

komor, dziękuję ;) a zestawik to http://www.pstryk.pl/deta...ni+gm400+zestaw
polecam. jest fantastyczny. mam kolejną dawkę fotek, tym razem portret, to podesle popołudniu.

Paweł_G 
Maniak

Fajne lampki. Niestety ja jednak będe zmuszony brać chińczyki na początek. Ehhh byle doczekać do czerwca i tez się czymś pochwale :P

viola
[Usunięty]

Paweł_G, czekamy ;)

Odpowiedz do tematu