Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamiana Nikona na Canona
Autor Wiadomość
MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 25 Kwi, 2009   

BigB napisał/a:
w canonach , "dobry" AF dopiero się spotyka w XD

Bardzo nowatorskie stwierdzenie.

Reklama

Sunders 

MC napisał/a:
20D ma szybszy AF od D80? Myslalem, ze sa porownywalne albo wrecz N jest troszke lepszy. Ale nigdy ich nie porownywalem. Dobrze wiedziec.

MC, dużo zależy jaki obiektyw podepniesz do 20d-jeśli taki, który ma "prawdziwy" USM to AF rzeczywiście działa szybko i cicho- AF obiektywów nikona z silnikiem SWM działa podobno podobnie :smile: ale obiektywów nikona z SWM jest mniej niż canona z USM :smile:

BigB 
Rozmowny

krisv740 napisał/a:
BigB, mniej sarkastycznie.....
może zrozumie... :???:

Ale nie jestem sarkastyczny ;) ...

Tylko ze te D40/40x/60 nie są motoryzowane to paranoja (u nikona, pentaxa i sony/minolty)... ale jak już ma i mu się podoba to nie dla cmosa robi wybór ... tylko właśnie dla tego idiotyzmu Nikona ...

Sunders 

Rzeczywiście AF obiektywu korzystający z napędu w body to już chyba archaizm :???:

krisv740
[Usunięty]

BigB napisał/a:
Ale nie jestem sarkastyczny

a to prezpraszam...... :cool:
w takim razie.....:
malyd77 napisał/a:
- nie trzeba kupować obiektywów z silnikiem. Marzy mi się stałka 50mm.

ten argument jest ..... hmmmm..... :???:
w zasadzie oprócz T&S do canona wszystkie obiektywy mają silnik AF w szkle.....

BigB 
Rozmowny

MC napisał/a:
BigB napisał/a:
w canonach , "dobry" AF dopiero się spotyka w XD

Bardzo nowatorskie stwierdzenie.

Nowatorskie może, ale boli mnie takie gadanie ze niby to canon ma dobry af ...

Ptaszki w locie, nieczewo , co jeszcze , wszystko w ai servo , to 80% śmieci ...

A tu biorę do reki D300 , i z gówniana sigma 400mm f5.6 , cudo ...

Podpisuje się na 100% pod tym gadaniem, jestem Canonista, 5d foce na codzien, zdarzały mi się dnie 30D i 40D (śluby i takie inne) ze szkłami HSM / USM i fuck ...

No ale pewnie nie potrafię używać tego typu sprzętu ... problem w tym ze mimo ze nikon ma pewne zalety ( AF w pierwszym miejscu) to chyba jedyny sprzęt z Olympusem, którego nigdy nie zakupie ;)

MM 
GORSZY SORT POLAKA

AF w 20D wcale nie jest lepszy od tego z D80. AF w 50D jest dużo lepszy od tego z D80. Taki krótki wtręt praktyka.

Sunders 

BigB, AF canon najlepszy ma w 1d i w 50d/koniecznie z obiektywem canon usm/-jeśli o AF chodzi to jak na canona nie najlepiej trafiłeś :mrgreen:

BigB 
Rozmowny

Sunders napisał/a:
BigB, AF canon najlepszy ma w 1d i w 50d/koniecznie z obiektywem canon usm/-jeśli o AF chodzi to jak na canona nie najlepiej trafiłeś :mrgreen:

no to co ja innego mowie ?

niżej 1D(s) Af do dupy ... a nie znam tego z 50D jeśli jest taki jak w 1D no to raj ;)

MM 
GORSZY SORT POLAKA

BigB napisał/a:
a nie znam tego z 50D jeśli jest taki jak w 1D no to raj ;)

Nie jest to 1D i raju nie stwierdzam. Do D300 brakuje ilości punktów i czegoś w stylu 3D. Na jednym punkcie AF są porównywalne, czasami nawet Canon lepszy. Odniesienie mam takie, że 50D mam prywatnie a D300 męczę w pracy. Szkła .... dobre i szybkie.

Sunders 

"Poziom skuteczności AF jaki prezentuje 50D jest bliski temu co oferuje Canon 1D Mark III. Podobnie, choć nieco gorzej, wypada na przykład na tle Nikona D3. Lekką przewagę 50D widać natomiast w stosunku do niższego modelu EOS-a 450D, czy Nikona D300."
MM, to opinia Arka zacytowana z testu 50D :???:

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Po pierwsze Arek nie jest i nie będzie dla mnie wyrocznią w kwestii AF-u aparatów na których pracowałem.
Po drugie to co on napisał w większości jest prawdą.
AF to kwestia dość złożona, co innego praca na jednym punkcie centralnym w pojedyńczym strzale a co innego praca ciągła, z wieloma punktami na ruchomym obiekcie itd. Tutaj taki D300 o klasę bije Canona 50D (jak nie o dwie) i tylko seria 1D Canona może być od niego lepsza. Wszystko zależy co w tym AF-ie jest dla nas ważne.

BigB 
Rozmowny

MM napisał/a:
Po pierwsze Arek nie jest i nie będzie dla mnie wyrocznią w kwestii AF-u aparatów na których pracowałem.
Po drugie to co on napisał w większości jest prawdą.
AF to kwestia dość złożona, co innego praca na jednym punkcie centralnym w pojedyńczym strzale a co innego praca ciągła, z wieloma punktami na ruchomym obiekcie itd. Tutaj taki D300 o klasę bije Canona 50D (jak nie o dwie) i tylko seria 1D Canona może być od niego lepsza. Wszystko zależy co w tym AF-ie jest dla nas ważne.

no właśnie o to płacze u canona , ai servo z wszystkimi kolimatorami i żeby mi się ptaszek w locie przylepiał tam gdzie jest ;)

mavierk 
never knows best

Wysłany: Nie 26 Kwi, 2009   

Pozdrowienia dla mistrzów oftopa :)

malyd77 napisał/a:
Chciałbym 20d ponieważ:
not o chyba sam dobrze wiesz, czemu chcesz, nie musimy Cię utwierdzać w przekonaniu :)

malyd77
[Usunięty]

Wysłany: Nie 26 Kwi, 2009   

Panowie, dzięki za wszystkie informacje ale troszkę zeszliśmy od tematu. Dyskusja toczy się na temat szybkosci AF pomiedzy Canonami a Nikonem D80. Ponawiam pytanie czy technologicznie 20d jest lepsze do Nikona d40.? Szczególnie w:
- szumy ISO 800, 1600
- matrycy
- tańsze obiektywy. 20d ma silnik w sobie przez to obiektywy nie muszą mieć silnika. W szczególności zależy mi na obiektywie 50mm

Odpowiedz do tematu