Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ustal sobie priorytety. Czy to co oferuje 50D a nie ma tego 40D jest dla Ciebie istotne na tyle by dopłacić? Na czym Ci bardziej zależy, na jaśniejszym obiektywie ze stałym światłem czy na większym zakresie ogniskowych? Itp, itd. Obawiam się, że tego typu wyboru dokonać możesz tylko sam
Biorąc pod uwagę co chcesz fotografować, ja brałbym ten drugi zestaw ale używałbym ogniskowej powyżej 20mm tym bardziej jakby ich cena była rzeczywiscie identyczna .
Na tamrona zdecydowałbym się tylko wtedy, gdybym miał czas i możliwości żeby testować go przed zakupem-oczywiście aż do skutku, tzn. do znalezienia dobrego egzemplarza-podobno bywa że uda się trafić za pierwszym razem
argoncyc, jak chcesz to mam na sprzedaż nowego Canona 50d z nowym 17-85 za 4400 gdzies
Cena bardzo dobra, nawet za bardzo. Nowe kosztują najmniej 10% więcej. Gdzie tkwi haczyk?
Generalnie argoncyc , weź pod uwagę co piszą lotofag i Sunders, musisz to sam przemyśleć. Masz już chyba wszystkie informacje w tym temacie. Szkłem 17-85 IS USM wykonałem sporo zdjęć w różnych warunkach i wbrew opinii tych, którzy go nie mają, da się nim pracować w fotografii amatorskiej, a na pewno prawidłowe jego działanie z aparatem Canona, nie jest uzależnione od szczęścia.
Cena bardzo dobra, nawet za bardzo. Nowe kosztują najmniej 10% więcej. Gdzie tkwi haczyk?
Lubię optycznych. Zresztą jutro powinienem wystawić na allegro body gdzieś za 3,5k, 17-85 gdzieś za 1k i 70-300 IS USM gdzieś za 1,5k. Wszystko nowe, do obejrzenia w Gliwicach, jeśli ktoś jest zainteresowany. Przy zakupach zestawowych rabaty
Aha, 2 lata gwarancji. Ktoś chętny?
1. Canon na ten sprzęt nie oferuje 2 lat gwarancji w naszym kraju - niestety, więc coś tu nie gra.
2. Trzeba chyba w innym dziale takie ogłoszenie dawać.
eee... chyba gwarancja sklepowa Kupiłem tutaj:
http://allegro.pl/item593...s_70_300is.html
Sprzęt jest zupełnie sprawny, sprawdziłem A co do gwarancji to rzeczywiście się dopytam sprzedającego.
Wiem, że inny dział, zaraz dam ogłoszenie
Kupiłem tutaj: ....
Sprzęt jest zupełnie sprawny, sprawdziłem A co do gwarancji to rzeczywiście się dopytam sprzedającego.
Piszesz, że kupiłeś sprzęt od kogoś, kto na stałe umieszcza w opisie na Allegro, że sprzedaje "nietrafiony prezent" z oczywistą 24 miesięczną gwarancją. Po zakupie dopiero będziesz się dopytywał o tę gwarancję, którą już masz
Chyba coś tu grubo kombinujesz. A może dopiero chcesz kupić i sprzedać z zyskiem?
Tak, czy owak jeżeli ktoś daje drugi rok gwarancji w Polsce, to może to zrobić tylko na własne ryzyko - być może stac na to duże sieci sklepowe. Na pewno jeżeli sprzęt ulegnie uszkodzeniu w drugim roku, to serwis Canon nie naprawi go bezpłatnie. Drugi rok może obowiązywac jedynie u sprzedającego - jeżeli jeszcze go ktoś znajdzie na rynku i będzie w stanie wyegzekwować takie uprawnienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10