Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 27 Kwi, 2009 Co warto poprawić w Pentaxie ?
Wiec jest taka akcja ... jestem Adminem na i Forum Pentaxa we Francij Nic wielkiego, amatorskie forum, tam ok 5k ludzisk i tyle ...
I zostałem wybrany, do testowania nowego Pentaxa ... tego co jeszcze nie wyszedł ...
Wiec w pierwszym rzędzie się chwale na maxa o toz to wyróżnienie ...
A w drugim , to chciałbym wypowiedzi amatorów KxxD , co wam w nich nie leży itd (sprawdze czy w nowym ten sam problem) ... i tak będę mógł się spoko wypowiedzieć z lista zażaleń ...
Ostatnio zmieniony przez goltar Nie 03 Maj, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Tak na poważnie. Rzuć okiem na działanie stabilizacji no i na LCD. Ciekaw jestem czy te dwie rzeczy poprawili. Kolejna sprawa to górny wyświetlacz - czy można wreszcie wyłączyć czymś jego podświetlenie. No i AF. Podobno ma być dużo lepszy. Byłoby fajnie. Warto też,
żeby RAW był jak najbardziej RAW-em. Żeby nie było takich wyborów jak w K20D. Że odszumianie mogę wybierać pomiędzy On i Auto.
Tylko co bym chciał to to co wy byście chcieli powiedzieć pentaxowi .... Bo akurat tu z wyjściem K20D miałem listę ze hej
Może napiszę, co moim zdaniem przydałoby się w nowych puszkach i co chętnie zobaczyłbym poprawione w serii KxxD, ale pominę tu kwestie typowo podnoszone, typu niższe szumy, czy lepszy AF...
1. Wizjer ze 100% kryciem (podobno w K-7 już jest) i seryjnie montowaną matówką MF (tak, wiem, że mało realne, ale fajnie byłoby, żeby matówka z klinem i mikrorastrem była opcjonalnie oferowana).
2. Synchro 1/250s z możliwością przejścia na migawke elektroniczną i synchronizację z dowolnym czasem (1/250s też już ponoć jest w K-7, choć nie jest to w 100% pewne)
3. Jeśli będzie wbudowana lampa (bo tu zdania są podzielone), to żeby mogła pracować w pełnym manualu i trybie HSS, a także obsługiwać HSS bezprzewodowo + kontrolować zdalne lampy w manualu i grupach (tu raczej kwestia update'u całego systemu P-TTL)... Bardzo pożądany byłby system bezprzewodowego P-TTL oparty o radio - Pentax mógłby tu dużo zwojować, ale to i tak mało realne.
4. ISO 50
5. Poszerzone możliwości "kalibracji" wyświetlacza, podobne do tego jak ustawia się WB
6. Gwint statywu w gripie w osi obiektywu.
To narazie tyle - może mi się jeszcze coś przypomni...
- Hot Piksele
- Raw rawowski
- Podświetlanie wyświetlacza (on demand)
- Gwint w osi obiektywu (nawet nie zauważyłem ze taki nie jest)
- 50 iqso (błachostka ... dwie linie programu )
- Synchro 1/250s (można tu nie śnić, ba to to akurat cala klatka lustrzana do przerobienia ale poprosić mogę)
- Wizjer
Co do lampy, to mi się wydawało ze dobrze działa jako Master ... wiec po co ci to radio ...
- Gwint w osi obiektywu (nawet nie zauważyłem ze taki nie jest)
W pionowym gripie nie jest.
BigB napisał/a:
- Synchro 1/250s (można tu nie śnić, ba to to akurat cala klatka lustrzana do przerobienia ale poprosić mogę)
Ale podobno synchro w K-7 już w tej chwili jest 1/250s, chciałbym, żeby była możliwość przełączenia na migawkę elektroniczną dla czasów krótszych - wnioskuję, że aparat taką posiada, skoro ma opcję kręcenia video...
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 27 Kwi, 2009
Arek napisał/a:
No proszę jak miło Ale i tak nic nam nie piśniesz przed 21 maja
gdyby nie post BigBArek'u nic byś nie szepnął........? Bo to co jest w plotkach....nie wygląda .....
Co do lampy, to mi się wydawało ze dobrze działa jako Master ... wiec po co ci to radio ...
Działa dobrze, ale na krótkie dystanse i raczej w pomieszczeniach - radiowy TTL jest znacznie bardziej uniwersalny i niezawodny. Poza tym, nie obsługuje zdalnych lamp w manualu, ani wireless HSS-a, ani nie pozwala na niezależne sterowanie grupami...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10