Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Niestety nie pomogło. Próbowałem z dwoma różnymi kartami SD.
Ciągle pojawia się komunikat "Brak odpowiedniego obrazu do odtworzenia".
Może coś innego doradzisz
Nie bardzo to rozumiem możesz wyjaśnić. Bo sformatowałem kartę z poziomu aparatu nagrałem plik FZ18_i.bin i dalej pojawia się komunikat "Brak odpowiedniego obrazu do odtworzenia"
sprawdź czy pobrane archiwum jest poprawne, nie posiada żadnych błędów CRC i jest zgodne pod względem MD5.... nie wiem... może przesadzam ale czasami archiwum wygląda na prawidłowe, pliki wypakowane również a potem okazuje się że pliki w archiwum nie są kompletne tak jak powinny być
jak włączę aparat z trybem odtwarzania to po prostu się pojawia
No, i jak Ci się pojawia, to wtedy (nie pamiętam dokładnie czy strzałka w górę czy w dół z wciśnietym jakimś tam guzikiem (sprawdź w instrukcji wgrywania softu) ) i powinno zadziałać Mi teżdopiero za którymś tam razem odpaliło, ale generalnie przebiegło w całości szybko i dosyć sprawnie, nawet języka nie musiałem ustawiać/konfigurować
Jak wgrywałem z softu 1.0.4 na 1.0.5 to karta była czysta a jak z softu 1.0.5 na 1.0.8 czy 1.0.9 (nie pamiętam już dokładnie, który to soft), to na karcie musiało być zdjecie A i na koniec jeszcze jedna bardzo ważna kwestia: najlepiej byłoby, gdyby akumulator aparatu był naładowany na full (nieraz aparat niechce aktualizować softu, bo sobie stwierdza, że może mu braknąć napięcia, by dokończyć procedurę) Dlatego Spróbuj jeszcze na w pełni naładowanym akumulatorze
najlepiej byłoby, gdyby akumulator aparatu był naładowany na full
Dzięki za podpowiedź!
Faktycznie wystarczyło naładować baterię na full i reszta sama poszła bez naciskania żadnych dodatkowych przycisków.
Jeszcze raz DZIĘKI!
Wgralem tez wersje 1.08 i jestem zaskoczony, ze bez problemow sie to odbylo.Tak na swiezo odbylo sie to tak:
wgralem plik *.bin na karte ktora czesciowo byla zapelniona zdjeciami (wg. opisu w wyzej wymienionym linku - musi byc chyba ok 6MB wolne), wlozylem do aparatu z nowo naladowanym aku, ustawilem galke na odtwarzanie i wlaczylem aparat. Od razu dostalem pytanie w jezyku niem bo takiego uzywam (angielskiego nie znam, a polskiego u mnie nie ma FZ18-P) czy chce wgrac wersje 1.08 a mialem 1.07. Potwierdzilem Tak, pokazala sie klepsydra
i za chwile wskoczylo ostatnie zdjecie z karty na wyswietlacz. Wyjalem karte zmazalem plik *.bin i zrobilem probne zdjecie. Program PhotoME pokazuje ze jest wersja softu 1.08. Bez bolu szybko i sprawnie.
Jezyki menu zostaly nieruszone, mialem cicha nadzieje, ze pokaze sie polski ale dam sobie rade bez.
Pisze to bo moze sie to komus przyda, czasami podawano na tym forum troszeczke inny przebieg.
Pozdr.
A napiszcie mi czy jak mam soft 1.08 to bez problemu mogę cofnąć do 1.05 (tzn. wgrać taki jak miałem oryginalnie - bo coś na starym fotki ładniejsze wychodziły, tu jakoś ostrości nie trzyma)
A napiszcie mi czy jak mam soft 1.08 to bez problemu mogę cofnąć do 1.05 (tzn. wgrać taki jak miałem oryginalnie - bo coś na starym fotki ładniejsze wychodziły, tu jakoś ostrości nie trzyma)
Cofnać softu raczej się nie da niestety... Ale możesz spokojnie z aparatem udać się do serwisu lub go tam wysłać z opisem problemu, tam Ci muszą to gratis wyregulować (bo najwyraźniej soft nie zgadał się ze sprzętem, czasem tak się zdarza i trzeba wykalibrować optycznie FZ-18 - tylko w serwisie) Oczywiście, nie Przyznawaj się pod żadnym pozorem, że sam coś manipulowałes w sofcie i Upieraj się, że miałeś taki od początku, tylko teraz Ci się coś sknociło Po kalibracji powinno śmigać jak trzeba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9