Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Nie było tak źle. Jak na razie jeszcze nic nie zapłaciłem. Najpierw zadzwoniłem do National Consumer Agency, gdzie powiedziano mi jakie kroki prawne powinienem podjąć w tym przypadku. Potem na wszelki wypadek zadzwoniłem do polskiego prawnika, żeby się upewnić, że wszystko zrozumiałem. W przeciwieństwie do pracownika agencji, on poradził mi, żeby przed założeniem sprawy w sądzie napisać list do kierownika sklepu, w którym wymienię argumenty prawne stawiające mnie na wygranej pozycji. Podobno często już to wystarcza. Zobaczymy, list wyślę najpóźniej w piątek. Dam im 14 dni na wywiązanie się z umowy. Jeśli jednak nie zmiękną, zostanie mi sąd.
[ Dodano: Sob 06 Wrz, 2008 21:35 ]
Zmiekli, ale tylko o polowe. Wszystko byloby pieknie i poszedlbym do sadu, tylko ze zarabiam troszke za duzo zeby mi przyznali adwokata z urzedu, a jesli wezme jakiegos prywatnie, a sad nie przyzna mi zwrotu kosztow, to nie bedzie mi sie to oplacac. Nie mowiac juz co by bylo, gdybym jednak przegral.
Teraz maja mi go sprowadzic za 1850. Tym razem mam to na pismie od General Manager'a...
Nie było tak źle. Jak na razie jeszcze nic nie zapłaciłem. Najpierw zadzwoniłem do National Consumer Agency, gdzie powiedziano mi jakie kroki prawne powinienem podjąć w tym przypadku. Potem na wszelki wypadek zadzwoniłem do polskiego prawnika, żeby się upewnić, że wszystko zrozumiałem. W przeciwieństwie do pracownika agencji, on poradził mi, żeby przed założeniem sprawy w sądzie napisać list do kierownika sklepu, w którym wymienię argumenty prawne stawiające mnie na wygranej pozycji. Podobno często już to wystarcza. Zobaczymy, list wyślę najpóźniej w piątek. Dam im 14 dni na wywiązanie się z umowy. Jeśli jednak nie zmiękną, zostanie mi sąd.
[ Dodano: Sob 06 Wrz, 2008 21:35 ]
Zmiekli, ale tylko o polowe. Wszystko byloby pieknie i poszedlbym do sadu, tylko ze zarabiam troszke za duzo zeby mi przyznali adwokata z urzedu, a jesli wezme jakiegos prywatnie, a sad nie przyzna mi zwrotu kosztow, to nie bedzie mi sie to oplacac. Nie mowiac juz co by bylo, gdybym jednak przegral.
Teraz maja mi go sprowadzic za 1850. Tym razem mam to na pismie od General Manager'a...
W jakim sklepie kupowales 70-200? W dublinie?W intenecie?
teraz będziemy męczyli jeszcze o wersję bez IS/c70-200/ a ja dodatkowo o stałkę 200 f/2.8 . Trochę zawiodłem się jakością zdjęć z TK . Z drugiej strony cieszę się że wybrałem zakup 100-400 zamiast 70-200 + TK x2 bo byłoby znacznie gorzej (przy 400mm)...
goltar, mam pytanie do Ciebie, jakie były rezultaty tego "męczenia stałki 200/2,8" Czy mając 100-400 wszedłeś w posiadanie 200/2,8? Jak wypada porównanie 200/2,8 z 70-200/2,8 na 200mm? Jak wygląda 200/2,8 przy pracy pod światło i podczas współpracy z TK? Przeglądam zawartość forum nt.200mm canona i b.trudno znaleźć jakąś opinię o 200/2,8 kogoś kto miał okazję go użytkować Natrafiłem ten Twój post i dlatego postanowiłem "odgrzać" ten wątek.
Sunders, nie wiem jakie byly wyniki meczenia stalki ale po kupnie nikona 180mm 2.8 jestem zachwycony waga i rozmiarami szkielka - ostrosc jest bardzo dobra.
na wszelki wypadek wpadlem tez na photozone.de
przynajmniej jesli chodzi o ostrosc to wedlug mnie 70-200 przegrywa waga
200/2.8 nie ma co porównywać z 70-200/2.8 na 200mm bo ta stałka będzie zwyczajnie lepsza. To jest bardzo ostre szkło dorównujące niemal diamentowo ostremu 135L. Bokeh - wiadomo. Pod światło - nie wiem. Z TC? Nie polecam więcej niż TC 1.4. Jak sie chce mieć 400mm to zdecydowanie lepiej kupić 400/5.6L.
goltar, mam pytanie do Ciebie, jakie były rezultaty tego "męczenia stałki 200/2,8" Czy mając 100-400 wszedłeś w posiadanie 200/2,8? Jak wypada porównanie 200/2,8 z 70-200/2,8 na 200mm? Jak wygląda 200/2,8 przy pracy pod światło i podczas współpracy z TK? Przeglądam zawartość forum nt.200mm canona i b.trudno znaleźć jakąś opinię o 200/2,8 kogoś kto miał okazję go użytkować Natrafiłem ten Twój post i dlatego postanowiłem "odgrzać" ten wątek.
Niestety nie miałem okazji testować tego szkiełka, pisząc to liczyłem że Arek weźmie je na "warsztat".
Pozostałe posty nie dotyczace tematu zostały skasowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9