Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Statyw do 350zł [max]
Autor Wiadomość
Xilomion 
Początkujący

Wysłany: Nie 10 Maj, 2009   Statyw do 350zł [max]

Witam!
Jutro do mojej Alfy 300 mam zamiar kupić Sigmę 17-70(prawdopodbnie), jako że ten zakres używam najczęściej, a w przyszłości dojdzie, jakieś tele - 70-200, albo 70-300.
Zastanawiam się nad w miarę dobrym statywem do 350zł. Mój wybór jest narazie pomiędzy Vanguard MG3, a Sherpa 600R...

Co o nich powiecie? Albo jakieś inne propozycje?

Reklama

Wojtek86 
Początkujący

Wysłany: Nie 10 Maj, 2009   Statyw, już trzeci :O

Witajcie,

Jakoś mam pecha do statywów. Może temu, że trochę na nich oszczędzam :(

Jeden połamałem, a statyw z podpisu stracił stopki które można by rzec odrdzewiały po kontakcie z morską wodą :(

Szukam statywu tak do 350zł, dość lekkiego, krótkiego po złożeniu (górskie piesze trasy) a zarazem wytrzymałego :)

Wiem wiem takie rzeczy tylko w erze... Ale może jedna jest coś?

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Nie 10 Maj, 2009   

Wojtek86, to pytanie powinieneś zadać w dziale pt.INNE AKCESORIA :smile:
Przenieś się tam sam albo KTOŚ Cię tam przeniesie :smile:

palindrom 
Optyczny
inaczej

Zależy co chcesz na tym wieszać. Małe, lekkie i stosunkowo wytrzymałe:

Manfrotto 718B
360PLN i więcej
tutaj opis: http://sklepfotograficzny...atyw-DIGI718-B/

Slik PRO AMT 340DX
300PLN i więcej
tutaj opis: http://sklepfotograficzny...40DX%20glowica/

Posiadam Slika PRO AMT 330DX i nie narzekam. Trzeba się przyzwyczaić do operowania dwoma drążkami ale co kto woli ;)
O Manfrotto tylko słyszałem, ale wymieniam go tutaj, bo to były dobre opinie. Z resztą pewnie zaraz się ktoś wypowie ;)

palindrom 
Optyczny
inaczej

Xilomion,
przed chwilą pisałem, nie będę się więc powtarzał:
http://forum.optyczne.pl/...p=122541#122541

Scaliłem, więc teraz wszystko to jest w jednym wątku. Komor

A jeżeli wybierasz z tych dwóch, to Sherpa. Popatrz jednak najpierw na Manfrotto z linku powyżej.
Ostatnio zmieniony przez komor Nie 24 Maj, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Wysłany: Pon 11 Maj, 2009   

Wojtek, jeżeli marka Velbon Cie nie zraziła, to wskocz w przedział wyżej i kup Velbon Sherpa 750R. Bardzo dobry statyw, sam używam. Kosztuje od 369 do 465 zł. :wink:

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Xilomion napisał/a:
Zastanawiam się nad w miarę dobrym statywem do 350zł. Mój wybór jest narazie pomiędzy Vanguard MG3, a Sherpa 600R... Co o nich powiecie? Albo jakieś inne propozycje?
O Vanguard MG3 nic Ci nie powiem, ale używam Velbon Sherpa 750R i mogę go polecić. Bardzo stabilny, solidny i w Twoich granicach cenowych, no może troche droższy. W sklepach internetowych od 369 do 465 zł. :wink:

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Velbon sherpa 600

Wojtek86 
Początkujący

Wysłany: Wto 12 Maj, 2009   

dzięki wszystkim za pomocne sugestie :)

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu