Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
ogniskowa 50 + L cały czas spędza mi sen z powiek..
uparłem się że nie zmieniam body, tylko znajdę jakiegoś potwora do tego co mam.
Czy cena 6/7k pln jest znośna???
Za kilkuletni sprzęt ( optycznie soczewki czyste bez skazy, jeszcze nie miałem szkła w ręku)
Sprzęt przejął windykator ( znajomy z "naszej klasy" i zapodał od razu do mnie info, bo nie chce go pchać na allegro tylko chce opchąć kumplowi ze szkoły... )
szukałem w necie i mało znazłem
http://photo.net/equipment/canon/50-1.0l
cały czas nie wyleczyłem się z 50L ( wyleczył mnie tylko kurs dolar-a, może spadnie to 1k pln oszczędzę )....
Miałem go raz w rękach, ale niestety nie dali mi pstrykać fotek (pewnie z obawy że go zaślinię )
Diablo ciężki, za tą cenę to chyba wolałbym 1.2L (nawet 2k mniej).
Rozważania oczywiście czysto teoretyczne, nie stać mnie nawet na pół tego obiektywu
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Nie 17 Maj, 2009
as... napisał/a:
Ponoć znacznie lepszy od 50 1.2L..
no mi mój wykładowca mówił o tym szkle:
"na co komu obiektyw z światłem 1 skoro obrazy w miarę ostre daje on dopiero od f8?"
A uważam go za niegłupiego człowieka
Dlatego może poproś o kolegę, żeby 85/1.2L takie skołował
A tak na serio to chyba fajniej z tego, co widzę byłoby kupić Sigmę 50/1.4.
to jest przypadek tylko...
szkło jest wartę wiadro kasy, na e-bayu dają za nie nawet 2k €, ale jak je kupię w "promocji" to nię będę mógł go sprzedać...
a tak całkiem w z praktyki MC, MM bądź Arek i jeszcze może ktoś inny ktoś strzedal nim fotki, ponoć w Pollandzie są 3takie szkła
Znajomy jest fajnem 50tek to ma i uzywa.
Jak to mowi : mydli, winietuje, flaruje i ma srednie kolory, ale to jest f/1.0 i o to chodzi.
Co do ceny - bez rewelacji.
mógł byś zapodać parę zdjęć z tego szkiełka???
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 18 Maj, 2009
as..., widzę, że wpadłeś jak śliwka w kompot, to się nazywa magia szkła...zaczarowało cię na amen
Oglądam fotki na pixel-peeper, pewnie też już je oglądałeś...najbezpieczniej chyba byłoby osobiście postrzelać...
Jeśli się szuka czegoś ostrego, do robienia fotek na co dzień, to zapewne powiadam wam, warto se darować 6kPLN i to f1 ...
Ale jeśli się chce robić zdjęcia z fantastycznym (i w każdym tego słowa znaczeniu) bokeh'em , i innymi takimi dodatkami (GO, winietowanie , flary itd) ... takie co nawet by pan Kuba Ista pozazdrościł, to pewnie ... ma się pewność ze mało kto będzie robił podobne ...
Do tego dorzuć sobie 200mm f1.8 i 1200f5.6 i będziesz czarodziejem
PS.: Jak bym miał tyle luźno lezącej kaski, to na pewno bym se sprawił takie magiczne trio
as..., Ty lepiej sprawdź czy podepniesz takie szkło do 350D, bo nie wiem czy to nie jest jeden z tych obiektywów co wchodzi na styk do małych puszek z wystającą do przodu wbudowaną lampką błyskającą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10