Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Aparat do 1500zł
Autor Wiadomość
Wiedzmin1101 
Uczestnik

Wysłany: Pon 18 Maj, 2009   Aparat do 1500zł

Witam
Chcialbym kupic aparat do kwoty powiedzmy 1500zł ale nie mam pojecia jaki.
Czytam juz dwa dni , zarejestrowałem sie na dwóch innych forach ale jakoś odpowiedzi nie otrzymałem (wyczytałem też że to forum cieszy sie dobrą opinią). Nie wiem czy za ta kwote lepiej kupic jakiś aparat kompaktowy , hybrydę czy może tanią lustrzanke (np. Sony Alpha A100). Kolega proponuje mi Panasonic Fz50 , używany przez okolo rok za 900zł nie mam pojęcia czy to bobra cena. Pozatym naczytalem sie że przy większym iso bardzo kiepskie fotki wychodzą tym aparatem (duze szumy).
Chciałbym kupic aparat do ogólnych zastosowań (nie potrzebuje dobrego macro , dużego zoomu). Poszukuje aparatu który robi fotki dobrej jakości.
Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam .

Reklama

h.s.
Rozmowny

Wysłany: Pon 18 Maj, 2009   

Dobre fotki to robi fotograf, nie aparat. Za tą kwotę nic lepszego nie trafisz, jest to jedna z najlepszych hybryd

Wiedzmin1101 
Uczestnik

Bez obrazy ale nawet dobry fotograf nie zrobi dobrej fotki byle badziewiem.
Czyli ten Panasonic sie oplaci ? Mimo że jest używany ?

Kamcio649 
Rozmowny

Jak ma sie pomysł i warunki to nawet telefonem sie zrobi dobre fotki.

Wiedzmin1101 
Uczestnik

Może i tak.
A co z tym Panasonic ? Opłaci sie czy lepiej kupic jakiś nowy ?

Wiedzmin1101 
Uczestnik

A może NIKON P80 za okolo 1100 (nowy).

bakajev 
Uczestnik

Zalezy jaki ma przebieg. W fz50 do iso 200 jest dosc dobrze.

Jak chcesz hybryde to fuji s9600, ale teraz nowego raczej nie kupisz. Za ok 1k kupisz uzywke w dobrym stanie.

Wiedzmin1101 
Uczestnik

Czytalem i własnie dużo ludzi chwali fuji.
A jakiś inny model ?
Nowy do 1500zł

bakajev 
Uczestnik

Do 1,5k to mozesz lsutrzanke z kitem kupic a200 + 18-70 lub nieco dolozyc i d60 + 18-55. Ja bym bral ten pierwszy, tanszy i bardziej uniwersalny obiektyw. Jakos zdjec podobna. Nikon bardziej przyszlosciowy.

Wiedzmin1101 
Uczestnik

Po pierwsze z tego co cztalem to lepsze fotki beda z Panasonic fz50 niz z taniej lustrszanki z kitem.
Po drugie A200 ma wady (lampa żle osadzona , wyjscie na dodatkowa lampe ma jakies dziwne i trzeba przejsciówke)
Po trzecie obiektywy drogie
Po czwarte chce kupic aparat za 1500zł i nic juz nie kupowac , moze jakies tanie dodatki
Wszystoko z tego co czytalem bo ja sie raczej nie zna i moge sie mylic.

Kamcio649 
Rozmowny

Nie powiedział bym że fotki z Panasonica fz50 bedą lepsze od Sony a200
A swoją drogą to Panasonic fz50 będzie dobrym wyborem chyba że uda się kupić fuji s9600 to ja bym brał ten drugi.

bakajev 
Uczestnik

Jak nie potrzebujesz zooma, to po co ci 2gi obiektyw do a200? Zewnatrzna lampa jest dosc droga, a standoardowa ci wystarczy, wiec ja bym sie o przejsciowke nie martwil.

Wiedzmin1101 
Uczestnik

Tylko ze pisza ze standardowa lampa w sony jest kiepska (zle osadzona , za nisko i podobno widać cienie) ale mniejsza o to.
Mam takie pytanie :
Które fotki beda lepsze ?
Z Panasonic czy z Sony ze standartowym obiektywem ?
A może jakis model fuji w tej cenie bylby lepszy ?
Kupiłbym Panasonic ale pisalem juz do dwóch sklepów inernetowych i odpisali mi że dystrybutor wycofał je ze sprzedaży. Zostaly jeszcze stare zapasy w innych sklepach internetowych ale ceny już ponad 1500zł a nawet ponad 2000zł.

bakajev 
Uczestnik

Z sonego beda lepsze. Przeczytaj sobie oba testy na optycznych to ci pomoze wybrac. Co do fuji to tak jak wczesniej pisalem s9600.

Wycofuja bo to stary model. Na poczatku roku byl w fotojokerze za 999. Za 1500zl nie oplaca sie tego kupowac.

Wiedzmin1101 
Uczestnik

Właśnie czytalem i niby z Panasonica maja byc lepsze (sony obiektyw kit).
W rankingu enter albo chip (nie pamietam teraz) panasonic na pierwszym miejscu.
Podobna najlepsza hybryda.

Odpowiedz do tematu