Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Canon EOS 40D + obiektyw kitowy dla amatora
Autor Wiadomość
thomas03 
Nowy

Wysłany: Pon 18 Maj, 2009   

edmun napisał/a:
thomas03, jakiej dodawanej ?! :arrow: :neutral: :neutral:

kartę dokupujesz sam.

No ale przecież chodzi mi o kartę w tym zestawie z lustrzanką , nie mówię o innej dokupywanej.O ile wiem to do każej lustrzanki czy wogóle apartatu cyfrowego dodawana jest jakaś karta by móc robić zdjęcia.Jestem laikiem , amatorem i niewiem kim jeszcze ale bez przesady :wink:

Edit : Jak dostanę (odbiorę) już aparat mogę zdać krótką relację jak sprawuje się ten zestaw (jeśli ktoś jeszcze się nad nim zastanawia). :mrgreen:

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

thomas03 napisał/a:
O ile wiem to do każej lustrzanki czy wogóle apartatu cyfrowego dodawana jest jakaś karta by móc robić zdjęcia.

O ile wiem to nie... Ewentualnie czasami sprzedawca niby w prezencie dolozy...

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

thomas03 napisał/a:
.O ile wiem to do każej lustrzanki czy wogóle apartatu cyfrowego dodawana jest jakaś karta by móc robić zdjęcia

do żadnej lustrzanki. do kompaktów bardzo bardzo sporadycznie (jeśli jest jakaś promocja lub producent pomyślał marketingowo) :evil:

Jeśli kupujesz zestaw w którym piszę jaką dostaniesz kartę, wtedy możemy porozmawiać.
P.S. Idź na korytarz, weź do ręki ulotki z Saturna, MediaMarkt, EuroRtvAgd. poczytaj, sprawdź.

thomas03 
Nowy

Czyli bez kupna tej karty nie będę mógł robić zdjęć (tzn.nie zapiszą się ?)Myślałem , że takie coś to standard :sad:

magiczny 
Uczestnik

Nie, nie zapisza sie. Owszem - bedziesz mogl ogladac zrbione zdjecie na lcd (nawet przez czas nieograniczony), ale nijak nie ma sie na czym zapisac, wiec po wylaczeniu aparatu/zmienieniu opcji zdjecie to zniknie.

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Wto 19 Maj, 2009   

Z tymi plecakami to była taka jednorazowa promocja. Czasem coś ciekawego wrzucą - akurat dostałem cynk, bo podobno rozchodziły się jak "ciepłe bułeczki". Generalnie nastawienie miałem mocno negatywne, bo Biedronka nie kojarzy mi się najszczęśliwiej, ale w tym przypadku było pełne pozytywne zaskoczenie.
Sorki, plecak kosztował prawie sześć dych.
Tu zdjęcie:
http://www.biedronka.pl/i...obby/big/04.jpg
A torby i plecaki robi ta firma:
http://www.paso.pl/

Co do karty to nic z aparatem nie dostaniesz, a jeśli już to raczej małą i powolną kartę. Ten zakup musisz niestety także wziąć pod uwagę. Lustrzanki nie mają wygospodarowanej pamięci wewnętrznej na przechowywanie zdjęć.

Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Czw 21 Maj, 2009   

thomas03 napisał/a:
Ps.Mam jeszcze takie pytanie : ile mniej więcej zdjęć mieści się na karcie pamięci dodawanej do 40D?

Na 8GB miesci sie gdzies ok 540 zdjec w RAW (wbrew pozorom plik nie ma stalej wielkosci, ale roznice sa pomijalne ), dokladnie nie pamietam jak sformatuje karte to moge podac dokladnie.
Karty teraz tanie wiec sprzedawca powinien Ci dodac taka :wink: ... za 250PLN (chyba)

magiczny 
Uczestnik

hmm... mi np. karta 8gb x233 miesci ponad 2000 zdjec zapisywanych w jakosci 'L' (czyli najwyzszej)

zug
[Usunięty]

magiczny napisał/a:
hmm... mi np. karta 8gb x233 miesci ponad 2000 zdjec zapisywanych w jakosci 'L' (czyli najwyzszej)

ale Usjwo pisał 540 ale w formacie RAW

magiczny 
Uczestnik

ah, faktycznie. racja.

chociaz mi na 8gb miesci sie niecaly 1000zdjec w rawach.

Usjwo 
Optyczny

na C40D :?: :?:
Chociaz fakt 540 to niecale 1000 :mrgreen: , pewnie w sRAW

thomas03 
Nowy

Powiem szczerze , że te wszystkie nazwy to dla mnie póki co czarna magia ale już jutro będę mógł nareszcie samemu przetestować ten aparat i sam zobaczę jak to wygląda z tym zapisem.Na razie nie myślę o karcie 8gb tylko raczej 4 bo ta tańsza kosztuje koło stu złotych a więcej kasy teraz nie mam. :mrgreen:

koimas 
Uczestnik

Wysłany: Czw 16 Lip, 2009   

Podobnie jak thomas03 ja również planuję kupić C 40D z kitem. W związku z tym chciałbym prosić o radę. Jak mogę sprawdzić (w grę wchodzi odbiór osobisty), czy aparat nie był faktycznie używany? Wiem, że jest coś takiego, jak licznik wykonanych zdjęć, ale przydałoby się wiedzieć, jak w tym konkretnym modelu można go sprawdzić i czy można to zrobić bezpośrednio w sklepie?

Czy oprócz powyższego oraz zewnętrznych oględzin aparatu jest coś, na co powinienem zwrócić szczególną uwagę przy zakupie?

Jeszcze jedna kwestia. Czy przy cenie 185 zł za Sandisk Extreme III 8 GB, można być pewnym, że nie jest to jakaś lipa, zważywszy na fakt, iż w wielu sklepach chodzi ona za ok. 240 zł?

Prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź, ponieważ zakupy planuję w najbliższą sobotę.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc :wink:

zug
[Usunięty]

Wysłany: Czw 16 Lip, 2009   

koimas napisał/a:
Wiem, że jest coś takiego, jak licznik wykonanych zdjęć, ale przydałoby się wiedzieć, jak w tym konkretnym modelu można go sprawdzić i czy można to zrobić bezpośrednio w sklepie?

możesz to sprawdzić ale musiałbyś mieć laptopa ze sobą :P tu jest program do tego Tu

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Pią 17 Lip, 2009   

koimas, tak jak zug - za pomocą laptopa i tego programu sprawdziłem mojej dziewczynie przez zakupem. w sklepie nie powinni robić żadnych problemów, jeśli wchodzisz zdecydowany na zakup i chcesz sprawdzić sprzęt - to jeszcze sami chętnie zajrzą do komputera sprawdzić jaki to program :)

Odpowiedz do tematu