Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
ktora stalke wybrac
Autor Wiadomość
alfred
Nowy

Wysłany: Sro 26 Wrz, 2007   ktora stalke wybrac

witam ponownie na forum .
Mam zamiar kupic stalke i nie wiem ktora wybrac.
Nikkor AF 50 mm f/1.8D do tej przeczytalem test.
Nikkor AF 50 mm f/1.4D natomiast tego testu niestety nie ma na optyczne.pl.
Ostatnio zmieniony przez alfred Sro 26 Wrz, 2007, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

Arv
[Usunięty]

Wysłany: Sro 26 Wrz, 2007   Re: krutkie pytanie na temat wyboru stalki

...
Ostatnio zmieniony przez Arv Czw 27 Wrz, 2007, w całości zmieniany 1 raz  

alfred
Nowy

Wysłany: Sro 26 Wrz, 2007   

......
Ostatnio zmieniony przez alfred Czw 27 Wrz, 2007, w całości zmieniany 1 raz  

P_M_ 
Maniak

Wysłany: Sro 26 Wrz, 2007   

alfred napisał/a:
Do Arv.
Skoro wykazales sie fantastyczna znajomoscia jezykow obcych to moze teraz jako profesjonalista bys mi cos doradzil.

Nie jestem nim, ale zgaduje, ze byloby to uzycie wyszukiwarki.

Remol71 
Rozmowny
ZEISS maniak

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007   Re: ktora stalke wybrac

alfred napisał/a:
witam ponownie na forum .
Mam zamiar kupic stalke i nie wiem ktora wybrac.
Nikkor AF 50 mm f/1.8D do tej przeczytalem test.
Nikkor AF 50 mm f/1.4D natomiast tego testu niestety nie ma na optyczne.pl.

Proponuję wariant pośredni czyli kompromisowy, radzę na Allegro wyszukać model 50/1.8MkI. Optycznie i mechanicznie przyzwoity. Plastikowy 50/1.8MkII zdecydowanie odradzam. Oczywiście jeżeli cena 50/1.4 USM dla Kolegi jest całkowicie akceptowalna, to nie ma się nad czym zastanawiać.

alfred
Nowy

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007   

dziekuje za rade .
Obiektywy o ktorych piszesz sa do canona a ja potrzebuje cos do mojego N 80d .Dziekuje ,pozdrawiam

Remol71 
Rozmowny
ZEISS maniak

alfred napisał/a:
dziekuje za rade .
Obiektywy o ktorych piszesz sa do canona a ja potrzebuje cos do mojego N 80d .Dziekuje ,pozdrawiam

Faktycznie, ślepy jestem. Posiadam 50/1.8D i jest całkowicie godny polecenia. Używałem z D50 z bardzo dobrym skutkiem.

alfred
Nowy

A co z Nikkorem AF 50 mm f/1.4D ? jest jasniejszy,a jaki jest w praktyce? Czy ktos mial doczynienia z tym obiektywem?

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Czytałem, że w przypadku Nikkora 50/1.4 nie warto przepłacać, natomiast za 85/1.4 zdecydowanie warto zapłacić więcej... Tyle, że to opinia z drugiej ręki...
Np. z tych testów niekoniecznie to wynika:
http://www.photozone.de/8...50_14/index.htm
http://www.photozone.de/8...50_18/index.htm

rafid78 
Bywalec

u mnie chodzi z d80 bardzo fajnie,za ta cene ogolnie szklo warte polecenia.mam na mysli 50/1.8

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007   

Nikkor 50/1.8D jest rewelacyjny, testowałem sobie na D200 z wersją 1.4 i.... ta 1.8 była jak dla mnie lepsza... :shock:

Odpowiedz do tematu