Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Olympus SP-590 UZ, Kodak Z980 IS, Nikon Coolpix P90
Autor Wiadomość
przycinak 
Nowy

Wysłany: Pon 25 Maj, 2009   

Witam.
Tak trochę ostatnio szukałem aparatu i zastanawialem sie nad Olympusem sp790uz i puki co uważam , że będzie ok. Lepiej niz z panasłonikiem fz28 , który na dniach był w sumie w dobrej cenie bo 999pln ale myśle ze Olek bedzie lepszy. Okaże sie w praniu:0
Znalazłem kilka fotek robionych 590 i sie podzielę . Mam nadzieję, że będą przydatne:)

http://picasaweb.google.c...OlympusSP590UZ#

Reklama

przycinak 
Nowy

Wysłany: Pon 25 Maj, 2009   

moj pierwszy post i wtopa :razz:
Oczywiście chodzi o olympusa SP590UZ :wink:

tomekh 
Uczestnik

Wysłany: Wto 26 Maj, 2009   

przycinak - jeśli masz do wyboru FZ28 i SP590 to w ciemno bierz FZ28 - lepsza optyka, mniejsze szumy, lepsza stabilizacja, celniejszy autofokus, lepsze filmy.

rolando 
Nowy

Wysłany: Wto 22 Wrz, 2009   

Od jakiegoś miesiąca jestem posiadaczem aparatu Kodak Z980. Muszę powiedzieć, że nie do końca jestem zadowolony...
Może tak, jeśli chodzi o zdjęcia w dobrych warunkach, przy dobrym świetle (jasnym) zdjęcia wychodzą idealne. Problem zaczyna się w chwili gdy chcemy zrobić zdjęcie w świetle minimalnie gorszym niż warunki idealne. :( zdjęcia wychodzą wtedy prawie zawsze nie ostre, odwzorowanie kolorów pozostawia wiele do życzenia, pojawiają się szumy...
Zaznaczam, ze nie jestem profesjonalistą ale podstawy jako takie posiadam ;)
Co do trybu "inteligentnego fotografowania" - czyli potocznie "idoten cammera" zauważyłem, że bardzo często wykorzystuje on wysoką czułość ustawiając ISO 800-1600
co powoduje znaczne pogorszenie jakości zdjęcia. Do tego w słabszym świetle jest problem z ustawieniem ostrości, AF ewidentnie sobie nie radzi i nie mówię tu o na prawdę słabym świetle, mówię np lekko zacienionym lesie, gdzie zdjęcia bez lampy na automacie są nie do wykonania... Może ktoś ma ten aparat i znalazł jakiś sposób na jego niedomagania??

lemonic 
Nowy

Wysłany: Nie 18 Paź, 2009   

Kodak z980 ma wadę fabryczną w oprogramowaniu. Ujawnia się ona podczas kręcenia filmów HD. Cały opis usterki znajdziecie pod adresem:
http://www.plonsk.idl.pl/....php?f=1&t=1241

Poza tym cyka dobrej jakości fotki jak na kompakt. Jeśli chcecie to zapraszam do obejrzenia kilku pod adresem
http://www.plonsk.idl.pl/...php?f=84&t=1203

Krell1983 
Nowy

Wysłany: Wto 29 Gru, 2009   

Posiadam Olympusa 560UZ i jestem zadowolony. Każdy z ultra zoomów będzie się spisywać nie najlepiej słabym świetle. Trzeba się wyposażyć w statyw. Co do trybu auto to w przypadku olympusa odradzam ten tryb lepiej samemu ustawiać aparat zbiera za dużo światła i kolorki bledną. Każde zdjęcie już robie manualnie. Niedawno wrzuciłem na forum mini recenzje Olympusa 560UZ z przykładowymi zdjęciami po 2 latach użytkowania.

denis84daro 
Nowy

Wysłany: Czw 13 Maj, 2010   OlimpusSP-590UZ -JAK USTAWIC APARAT

Mam problem z ustawieniem aparatu niektore zdjecia sa nieostre inne za ciemne a jeszcze inne rozmazane

jezeli macie jakies skreeny jak ustawic ten aparat na poszczegolne zdjecia ( tzn. nocne krajobrazy . sloneczne ) to prosze o odpowiedz na g-g lub maila

Dziekuje Wam za uwage

Odpowiedz do tematu