Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam.
Tak trochę ostatnio szukałem aparatu i zastanawialem sie nad Olympusem sp790uz i puki co uważam , że będzie ok. Lepiej niz z panasłonikiem fz28 , który na dniach był w sumie w dobrej cenie bo 999pln ale myśle ze Olek bedzie lepszy. Okaże sie w praniu:0
Znalazłem kilka fotek robionych 590 i sie podzielę . Mam nadzieję, że będą przydatne:)
przycinak - jeśli masz do wyboru FZ28 i SP590 to w ciemno bierz FZ28 - lepsza optyka, mniejsze szumy, lepsza stabilizacja, celniejszy autofokus, lepsze filmy.
Od jakiegoś miesiąca jestem posiadaczem aparatu Kodak Z980. Muszę powiedzieć, że nie do końca jestem zadowolony...
Może tak, jeśli chodzi o zdjęcia w dobrych warunkach, przy dobrym świetle (jasnym) zdjęcia wychodzą idealne. Problem zaczyna się w chwili gdy chcemy zrobić zdjęcie w świetle minimalnie gorszym niż warunki idealne. zdjęcia wychodzą wtedy prawie zawsze nie ostre, odwzorowanie kolorów pozostawia wiele do życzenia, pojawiają się szumy...
Zaznaczam, ze nie jestem profesjonalistą ale podstawy jako takie posiadam
Co do trybu "inteligentnego fotografowania" - czyli potocznie "idoten cammera" zauważyłem, że bardzo często wykorzystuje on wysoką czułość ustawiając ISO 800-1600
co powoduje znaczne pogorszenie jakości zdjęcia. Do tego w słabszym świetle jest problem z ustawieniem ostrości, AF ewidentnie sobie nie radzi i nie mówię tu o na prawdę słabym świetle, mówię np lekko zacienionym lesie, gdzie zdjęcia bez lampy na automacie są nie do wykonania... Może ktoś ma ten aparat i znalazł jakiś sposób na jego niedomagania??
Kodak z980 ma wadę fabryczną w oprogramowaniu. Ujawnia się ona podczas kręcenia filmów HD. Cały opis usterki znajdziecie pod adresem:
http://www.plonsk.idl.pl/....php?f=1&t=1241
Posiadam Olympusa 560UZ i jestem zadowolony. Każdy z ultra zoomów będzie się spisywać nie najlepiej słabym świetle. Trzeba się wyposażyć w statyw. Co do trybu auto to w przypadku olympusa odradzam ten tryb lepiej samemu ustawiać aparat zbiera za dużo światła i kolorki bledną. Każde zdjęcie już robie manualnie. Niedawno wrzuciłem na forum mini recenzje Olympusa 560UZ z przykładowymi zdjęciami po 2 latach użytkowania.
Mam problem z ustawieniem aparatu niektore zdjecia sa nieostre inne za ciemne a jeszcze inne rozmazane
jezeli macie jakies skreeny jak ustawic ten aparat na poszczegolne zdjecia ( tzn. nocne krajobrazy . sloneczne ) to prosze o odpowiedz na g-g lub maila
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10