Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 Nieistniejący model SDHC na aukcji?
Na wstępie witam, jestem tu nowy
Pewien użytkownik na aukcji http://www.allegro.pl/ite...ci_24h_dob.html sprzedaje karty pamięci SDHC po wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Problem w tym, że nigdzie indziej, poza tą aukcją takich kart nie widziałem, szukałem na stronach producenta, ebayu itd, ale zero, nic. Być może źle szukam, czy ktoś może potwierdzić, że taki model kart tego producenta rzeczywiście istnieje? Może to jakiś wałek jest?
na oficjalnej stronie nie ma,
znalazłem na eBay-u a sprzedawca z Singapuru
tak więc może oznaczać tylko jedno
czy potrzebujesz aż tak dużej pojemności?
Ja nawet na ebay-u nie potrafię znaleźć, taka karta za tę cenę to rarytas a pojemności potrzebuję bo cykanie na lx3 trochę zajmuje (nie mówiąc o filmach). Wracając do tematu to wydaje mi się, że jest to jakaś perfidna podróba, bo skoro nie ma tego na stronie producenta to koleś chyba sobie wydrukował naklejkę na kartę. Ale do czego to dochodzi, żeby ludzie zmyślali modele kart i je sprzedawali
No ja muszę się przyznać, że dałem się połowicznie naciąć, tzn. kupiłem przez kup teraz i dopiero po tym poszedłem po rozum do głowy, kasy nie wpłaciłem. Napisałem do sprzedawcy, cytuję tę konwersację, można się pośmiać:
Cytat:
Witam,
Zakupiłem tę kartę, ale szczerze mówiąc nigdzie nie ma żadnej informacji na tema tego modelu, nawet na stronie producenta. Czy byłby Pan tak miły i przesłał mi link do jakiejś strony, gdzie będę mógł znaleźć szczegółowe informacje na temat tego konkretnego modelu karty SDHC?
Odp
Cytat:
Witam.
Z tego, co wiem na świecie jest wiele firm produkujących na licencji SanDisku. Oczywiście, że macierzysta jest w USA, a gdzie ta była wytworzona, przecież to nie jest napisane na karcie.
Moja odp
Cytat:
Bardzo dziwna sytuacja, bo obecnie jest Pan jedyną osobą w Internecie
sprzedającą tego typu karty. Mnie tylko interesuje jakakolwiek strona,
która sprzedaje tego typu produkt lub ma informacje o dokładnie takim
modelu karty (SanDisk EXtreme III SDHC 32GB). Chyba Pan rozumie, że
nie chcę kupować kota w worku.
Jego odp
Cytat:
To po co Pan kupił kota w worku, takie pytania kieruje się przed zakupem. Karta była zakupiona od żołnierzy amerykańskich w Afganistanie. Czy coś jeszcze?
Jak widać bezczelny typek, zgłosiłem sprawę do Allegro, mam nadzieję, że typa zablokują
nie zablokują, nie masz dowodu że nie kupił od żołnierzy
A że dał zły opis ? Trzeba było go zgłosić przed zakupem. Na razie dostaniesz negatywa i nie masz za bardzo podstaw aby się od tego odwoływać do obsługi allegro.
Już wolałbym bardziej pójść na ugodę ze sprzedawcą i poprosić o brak komentarza i zwrot dla niego kosztów aukcji, chyba że masz ochotę walczyć to musisz mieć dowód tego że karta:
a) jest podrobiona
b) nie jest zgodna z opisem aukcji
Czyli musisz faktycznie kupić żeby później reklamować
P.S. Nie prościej napisać do Sandiska czy mają takie karty w ogóle ?
A jak musi to niech wystawi negatywa, mam podobną ilość komentarzy co on, a sprzedawanie podróbek na allegro jest zabronione więc albo mu aukcje wytną albo konto zablokują. Ciekawe czy się odważy na negatywa, ma czyste konto więc jak mu swojego dosole to nie będzie już dla niego tak miło
Pest, nie kozacz tak...
Sam walczyłem z podróbkami na allegro i musiała nas (kupujących) być grupa aby użytkownika kamfor-tech zablokować.
Tak jak powiedziałem, jeśli chcesz go zgłosić że sprzedaje podróbki, musisz mieć dowody a Ty ich nie posiadasz, jedynie domyślasz się że to podróbka bo nigdzie nie ma żadnej informacji o tej karcie
zug [Usunięty]
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009
to ja się dziwię, że na coś takiego się decydujecie
sprawdzam stronę producenta- nie ma
sprawdzam eBay-większość z Chin to samo mówi za siebie
robią podróbki pod SanDisk-a
bo większe prawdopodobieństwo sprzedaży większej ilości pod ich nazwą.
Dokładnie, arietiss. Jak coś jest znacząco tańsze niż wszędzie gdzie indziej to ja biorę nogi za pas i spierniczam. Ale to takie niepolskie z mojej strony…
Pest,
napisz do SanDiska pytanie, a odpowiedź wyślij na dowód do Allegro (łącznie z nadawcą). Myślę edmun że w tym przypadku bardzo łatwo wykazać oszustwo. Facet otworzył aukcję przedmiotu, który nie istnieje, i producent może to potwierdzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10