Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Soczewki do macro
Autor Wiadomość
MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sro 13 Cze, 2007   Soczewki do macro

Czy ktos mial okazje korzystac z soczewek do macrofotografii? Konkretnie B+W macro lens +10 dioptrii. Nie kosztuje to zbyt wiele, ale zastanawiam sie, czy wogole oplaca sie cos takiego kupic...

Reklama

P_M_ 
Maniak

Wysłany: Sro 13 Cze, 2007   Re: Soczewki do macro

MC napisał/a:
Czy ktos mial okazje korzystac z soczewek do macrofotografii? Konkretnie B+W macro lens +10 dioptrii. Nie kosztuje to zbyt wiele, ale zastanawiam sie, czy wogole oplaca sie cos takiego kupic...

Aberracje sa spore. Ja uzywam max. +4. To i tak sporo skraca dystans. Do kwiatkow styka i robala tez zlapiesz. Nie lepiej raynoxa? Jesli do wiekszych zblizen.

Smola 
Maniak

Wysłany: Sro 13 Cze, 2007   

Ja używam Hoya +4. wiesz prawda jest taka ze aby soczewka cos dawala to musisz fotografowac obiekt z kikudziesieciu cm . logiczne zreszta. ale wtedy znowu uzwyasz zoomu. A ten niestety powoduje ze na duzym zoomie i soczewce nie moge zlapac ostrosci. Ja fotografuje kompaktem. wiec wieksze powiekszenia uzyskuje na super macro niż na makro+ soczewka. Choc wiadomo - lepiej foto macro robi sie z kilkudziesieciu cm niż z 2 cm :)

Gdybym miał jeszcze raz podjac decyzje o zakupie soczewki do macro to bym sobie darowal ten temat.

A kupil super CPLke:)

pdf100
[Usunięty]

Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007   

Mój syn takie posiada (kodak p850+ soczewki 1,4,8,10)
i jesteśmy obaj niezadowoleni,
poprostu g.... masz alfe ?
to kup coś do odwracania kita
(o wiele lepsza jakość niż soczewek)

jak chcesz mogę ci przysłać przykładowe zdjęcia...
napisz mi na PW twój e-mail.

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Mam taką soczewkę, ale lepsze rezultaty dają pierścienie dystansowe. Te Kenko przenoszą całą automatykę obiektywu (przynajmniej z mocowaniem Canona).

Arv
[Usunięty]

MM napisał/a:
Mam taką soczewkę, ale lepsze rezultaty dają pierścienie dystansowe. Te Kenko przenoszą całą automatykę obiektywu (przynajmniej z mocowaniem Canona).

A czy te pierścienie kenko działają z obiektywami EF-S (Tamron 17-50, kit) ?
Jeżeli nie to czemu ?
Rozważam kupno kompletu albo 20mm.

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Teraz tego nie sprawdzę bo mam tylko "normalne" szkiełka EF. Napisz do Kubiska na allegro. Facet zna się na tym dobrze. Ja jak wpadnę do sklepu to podłączę i sprawdzę.
Jeżeli już kupić to cały komplet z trzech elementów.

Odpowiedz do tematu