Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
lornetka 8x32x50
Autor Wiadomość
Tristyan 
Nowy

Wysłany: Nie 24 Maj, 2009   

nie wiem czy dobrze robie ale jestem zdecydowany
Tutaj jest opis http://www.astromaniak.pl...php?f=22&t=5171
Może coś przez nią zobacze :wink:

Reklama

artur25
[Usunięty]

Ty już zdecydowałeś, że kupisz produkt lornetkopodobny, dając za każdym razem link do takiej lornetki. To co widziała osoba w lornetce w ostatnim linku w cale nie musi znaczyć, że Ty też to zobaczyć, powtarzalność tych lornetek nie jest zbyt duża. W dodatku pryzmaty ze szkła bak-7..........

cziks2 
Nowy

Jeżeli nie chcesz wydawać kasy IMHO lepszy ten point precision. Ma Bak 4.

Tristyan 
Nowy

może i jest to ,, produkt lornetkopodobny,, ale producentem jest Bresser przynajmniej tak podają https://www.wysylkowo.pl/...?cSciezka=13_49 możecie kliknąć i sprawdzić więc z optyką powinno być OK porównując do tego co chciałem kupić na początku (Alpen,Galileo,Nikula)
więc tak sobie myśle ze ta lornetka będzie OK i nie ma co dokładać do Delta Optical Voyager 10x50 bo jedyna róznica między nimi to pole widzenia Delcie jest 114/1000 powłoki i pryzmaty TAKIE SAME jak w tej od Bressera pole widzenia natomiast 99/1000 więc pole widzenia chyba nie jest zbyt duże
ps. tylko na stronie optyczne.pl - nie moge znalezć takiego modelu bresser sagittarius forest 10x50 nawet bresser forest 10x50 jutro zadzwonie i zobaczymy co powiedzą mi w sklepie kto jest producentem :?:
MOŻE TO JEST TA TAK ZWANA LIDLETKA perodukt BRESSERA

lisq1 
Nowy

Wysłany: Sro 27 Maj, 2009   

Witam, żeby nie zaśmiecać forum to podepnę się do tego wątku z moim pytaniem :razz: Tym bardziej że ja też o lornetce której nikt nie poleca :grin: Powiedzcie mi proszę coś o Lornetka Delta Optical Classic 8-20x50
Wiem że sprzęt z zoomem jest kiepski ale ja patrzyłem przez kilka szkiełek z zoomem i nie miałem większych zastrzeżeń bom laik totalny. Natomiast bojąc się o swój wzrok postanowiłem że może chociaż kupię lornetkę firmy polecanej przez wszystkich :?: Jeśli ktoś widział ten model to niech napisze do której wielkości da się ostrzyć, czy obraz jest jasny bo w innych firmach to taki ciemny jakiś :?: Jakbym patrzył przez przydymione okulary. Dzięki.

Tristyan 
Nowy

jednak po tel. do sklepu okazało się że LORNETKA Sagittarius Forest 10x50 to nie żaden produkt Bressera tylko jakaś chińszczyzna :neutral:
więc przemyślałem wszystkie ZA i przeciw i zdecydowałem się na coś LEPSZEGO
i teraz tak
1. Delta Optical Entra 10x50 http://fotozakupy.pl/oferta/produkt,6391s za 239zł
lub
2. Nikon action 8x40 tylko są trzy rózne modele w tej cenie
-nikon action VII 8x40 za 239zł ,
-nikon action EX 8x40 za 249zł ,
-nikon action VII 8x40 CF za 249zł
http://www.ceneo.pl/categ...xPrice=99999999
Nie mam pojęcia na który z tych 4-modeli się zdecydować zaznaczam że lornetka ma nie służyć do obserwacji ornitologicznych czy astronomicznych będzie używana przeważnie w dzień w górach czy nad morzem od czasu do czasu
Boje się że 8x40 to troszke małe zbliżenie i jestem bliżej tej ENTRY 10x50 , ale dziś patrzyłem przez Nikona 12x50 kolegi (jezdzi z nim nad Biebrze podglądać ptaki mówił ze jego kolezanka ma Entre i niczym entra nie ustępuje jego nikonowi
Więc co polecacie bym mógł już się zdecydować i zakupić Lorneteczke

lisq1 
Nowy

A może patrzyłeś już w tą deltę entry 10x50? Czy jest możliwe (tak niektórzy piszą) porównanie jakości obrazu z Nikonem? Znaczy nikon ma jasny wyraźny obraz, bez zaciemnień na brzegach i dobrze ostrzy. Czy można to samo powiedzieć o delcie? A w szczególności o 8-20x50 :razz:
A sorki teraz załapałem że osobiście nie patrzyłeś w deltę :cry:

RB 
Temu Panu już podziękujemy

Tristyan napisał/a:
jednak po tel. do sklepu okazało się że LORNETKA Sagittarius Forest 10x50 to nie żaden produkt Bressera tylko jakaś chińszczyzna :neutral:

BTW - mnoooostwo calkiem niezłych lornetek renomowanych firm to chińszczyzna...
(w tym wszystkie które wymieniłes ponizej...)

Tristyan napisał/a:

-nikon action EX 8x40 za 249zł ,

IMo typowa pomyłka, tyle kosztuje Action VII, EX powinien kosztować c.a 500 PLN.
Zreszta - w lince która podałes w najtańszej ofercie wylistowano Action VIII

Tristyan napisał/a:

Boje się że 8x40 to troszke małe zbliżenie i jestem bliżej tej ENTRY 10x50 ,

Jak wolisz 10 zamiast 8 to ja kup. Te lornetki o które pytasz sa niemal identycznej jakości. Bierz tą, ktora TOBIE najbardziej odpowiada. Chcesz większe przybliżenie - bierz. Ja tam wolę pole widzenia, dlatego lubię różne wynalazki typu 8x32 ;-)

Jako lornetke turystyczną (i tylko turystyczną) do noszenia na grzbiecie raczej nie kupowałbym takich cięzkich kloców, zdecydowałbym się na małą i lekką dzienna kompaktową ósemke z obiektywami 25-30 mm. Optycznie byłaby gorsza (biorąc pod uwagę cenę ok. 250 PLN), ale dobra lornetka turystyczna lezy w kieszeni, w plecaku, bądz wisi na szyi a nie leży w domu na półce.... To są moje osobiste preferencje nie pretendujące do rangi jakichkolwiek uniwersalnych stwierdzeń.

Tristyan 
Nowy

Wysłany: Czw 28 Maj, 2009   

KUPIŁEM dziś Delta Optical Entry 10x50 http://fotozakupy.pl/lorn...CFZMU4wodWmPi2w
tylko może mi ktoś wyjaśnić czemu OPIS wygląda tak (chodzi mi o powiększenie!)?

Typ lornetki: uniwersalna
Powiększenie [x]: 6.5 10
Średnica obiektywu [mm]: 50
Pole widzenia kątowe: 6.5o
Gwarancja: 2 lata

czemu przy powiększeniu nie ma x10 (w innych sklepach tak jest w opisie lornetki)
tylko jest na początku 6.5 a pozniej 10 ??? wejdzie na LINK tam jest tabelka

RB 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Czw 28 Maj, 2009   

Tristyan napisał/a:
KUPIŁEM dziś Delta Optical Entry 10x50 http://fotozakupy.pl/lorn...CFZMU4wodWmPi2w
tylko może mi ktoś wyjaśnić czemu OPIS wygląda tak (chodzi mi o powiększenie!)?

Pytaj tego, kto wklepuje te cyferki do kompjutera.
Przecież w tych sklepach zwykle jest błąd na błędzie.

Odpowiedz do tematu