Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pojemność akumulatorów
Autor Wiadomość
Igor8701 
Nowy

Wysłany: Nie 31 Maj, 2009   Pojemność akumulatorów

Witam wszystkich
Niedawno kupiłem Kodaka Z1015IS. To muj pierwszy aparat więc nie bardzo się znam, w orginałe są akumulatorki 1600mAh i nie trzymają zbyt długo, czy jęśli kupie zamienniki o pojemności 4500mAh np:( http://www.allegro.pl/ite...ithium_ion.html ) to będzie trzymał prawie 3x dlużej?jaka będzie różnica?

Reklama

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Nie 31 Maj, 2009   

imho - ładna bajka
nie wierzę w takie pojemności za taką cenę...
inaczej, nie wierzę w takie pojemności w takim opakowaniu za taką cenę...
jeszcze inaczej - to bzdura..... :cool:

Igor8701 
Nowy

a wogóle warto kupować coś o większych pojemnościach? jeśli tak to co żeby różnica była zauważalna?

SlawGaw 
Optyczny

Igor8701, za takie pieniążki można kupić ten aku, ale nie należy liczyć na to ze ma on taką pojemność i że będzie lepszy od oryginału.

skasowany
[Usunięty]

Igor8701, kiedyś kupiłem akumulatorek z większą pojemnością niż oryginalny i różnicy w 'trzymaniu' nie widzę :wink: Generalnie ściema ;) Rozumiem, że Twoje nieznaczne uchybienia związane z polską ortografią wynikają z tego, że nie jesteś Polakiem? :wink:

Igor8701 
Nowy

Jestem polakiem... niestety opuściłem pare lekcji polskiego... :mrgreen: ale mam nadzieje że na forum FOTOGRAFICZNYM to niema wielkiego znaczenia...

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Igor8701 napisał/a:
Jestem polakiem... niestety opuściłem pare lekcji polskiego... :mrgreen: ale mam nadzieje że na forum FOTOGRAFICZNYM to niema wielkiego znaczenia...

Ma ogromne. Przynajmniej dla mnie :razz:

Pojemności wypisywanie na zamiennikach to oczywiście bzdury. Najczęściej w realu mają delikatnie mniejszą pojemność niż oryginał.

skasowany
[Usunięty]

Igor8701 napisał/a:

No cóż... :zalamany:

candy 
Maniak
óć

a np.taki zamiennik hahnela dla BP-511 do canona 40D ma pojemnosc 1500mAh(oryginal ma 1390mAh),uwazacie ze tak naprawde bedzie mial mniej niz canonowski oryginal?

jakos tam szczegolnie nad tym nie bede ubolewal bo cena jest zdecydowanie nizsza,moglbym kupic dwa i jeszcze by na lody zostalo :D

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

candy napisał/a:
a np.taki zamiennik hahnela dla BP-511 do canona 40D ma pojemnosc 1500mAh(oryginal ma 1390mAh),uwazacie ze tak naprawde bedzie mial mniej niz canonowski oryginal?

jakos tam szczegolnie nad tym nie bede ubolewal bo cena jest zdecydowanie nizsza,moglbym kupic dwa i jeszcze by na lody zostalo :D

Mam oba i m.in. dlatego piszę to co piszę. Oryginały mam dwa razy starsze niż zamienniki i spokojnie dają radę. Widzę nawet, że zamienniki starzeją się jakby szybciej. Tylko cena oryginału Canona jest zwyczajnie chora.

candy 
Maniak
óć

Cytat:
cena oryginału Canona jest zwyczajnie chora

dlatego ja tez pisze to co pisze :D
wole chyba kupic dwa zamienniki + 1 oryginal ktory mam od nowosci(czytaj zakupu) i powinno dac rade,no chyba zebym na tydzien puscil sie w lasy i bory bez mozliwosci doladowania akumulatorow,ale na razie sie na to nie zapowiada

a to z kolei nasuwa kolejna mysl: ladowarka zasilana bateria sloneczna,jest cos takiego do lustrzanek???(bo sa do telefonow i roznych innych ipodow itp.)

FotoTomek 
Rozmowny
Foto w błoto

Wysłany: Pon 01 Cze, 2009   

candy napisał/a:
a to z kolei nasuwa kolejna mysl: ladowarka zasilana bateria sloneczna,jest cos takiego do lustrzanek???(bo sa do telefonow i roznych innych ipodow itp.)

A proszę bardzo: http://store.sundancesolar.com/sochforcaba.html
Ostatnio zmieniony przez komor Sro 03 Cze, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

candy 
Maniak
óć

super!
ceny tez niczego sobie ale naprawde niezla sprawa

skasowany
[Usunięty]

FotoTomek, dzięki za link! :wink: