Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
kiedy miałem Nikona, wszystkie pliki .raw mozna było wyświetlić w eksploratorze windows jako miniaturki. Teraz mam canona i tak nie ma. Sądziłem, że chodzi o dogranie softu canona z firmowej płytki - ale to nie pomogło. O co chodzi?
nie napisalem biblioteki tylko programy,np.:
dpmagic - http://www.dpmagic.com/products.html
pogooglowalem i okazuje sie ze winda po prostu nie moze chyba wyswietlic miniaturki takich RAW'ow
ja tam i tak uzywam programikow takich jak np.IrfanView albo FastStone
[ Dodano: Pon 01 Cze, 2009 20:26 ]
znalazlem jeszcze cos takiego : Canon RAW 1.2 Codec ,niestety nie dziala z 40D ,ale zamieszczam link w razie czego:
http://www.free-codecs.co...n_RAW_Codec.htm
w d**** z tym ze sie tak wyraze,zeby skorzystac z tych kodekow musze zainstalowac kolejny wymysl microsoftu,ale nie moge tego zrobic bez uzycia najnowszej wersji Internet Explorera,a poniewaz nie uzywam IE to nie moge sciagnac owego programu i kolko sie zamyka
Wysłany: Wto 02 Cze, 2009
Arek mi to prawie że ręcznie przetłumaczył...
Kris ma rację.
Mój 70-300VR poległ. Mogłem za ok. 6 patyków kupić albo 100-400L albo 80-400VR. Do obu musiałem kupić nowe body (bo są ciemne a D80 szumi). D300 był droższy.
Jedyne, czego żałuję, to AF. Nikon miał zdecydowanie lepszy.
Aaa, dzieki za zaangażowanie w miniaturki, szczególnie candy. Czyli krótko mówiąc nie da się?
... tylko chyba rozmyśliła się z dystrybucji wersji free (czyli community) bo są jeszcze dwie płatne wersje.
Na szczęście dp Magic CE jeszcze jest do znalezienia - I TO DZIAŁA!
http://cometoday.com/bbs/...p?id=tip&no=517
(strona w robaczkach, ale plik znajdziecie, zaraz na początku)
W razie, gdyby z tej "robaczkowej" strony zniknął nazywa się dpMagicCeSetup.exe i pewnie gdzieś jeszcze w necie da się wynypać.
Ze względu na te robaczki wchodzicie na własną odp. (ale mój antyvir nie pika - więc chyba jest czysto).
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Wto 02 Cze, 2009
maziek, ja pobrałem ten plik do visty i zadziałało.
przy XP też powinno działać, ale nie działą...
w opisie jest ,że z sp2 i sp3 XP powinno otwierac pliki raw.
po zainstalowaniu pisze jakię głupoty o registry i innych problemach...
d...a blada
spróbuję twojego programiku z linku...
w zasadzie nie wiem po co , bo nigdy dotąd nie potrzebowałem podglądu raw w windzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10