Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Początkujący pyta: 1000D z lepszym szkłem czy 450D z KITem?
Autor Wiadomość
mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

Wysłany: Pią 05 Cze, 2009   

oracle napisał/a:
Hmm, na moje oko to kiepski jest ten raynox...
Helios(40zł) + Pierścienie pośrednie(30zł) + Konwerter M42->EOS(100zł)
Zestaw nie tylko do macro daje 10 razy lepsze rezultaty bez takiej bomby aberracyjnej...
Twój argument jest ciekawy, ale heliosa nie przymkniesz do f22 - lepiej kupić Tessara 50/2.8 :) Albo Pancolara 50/1.8

Reklama

oracle 
Maniak

Wysłany: Pią 05 Cze, 2009   

Owszem, są obiektywy do tego przystosowane i tanie, helios to przykład pierwszy z brzegu.

szaleniec 
Rozmowny
dopiero śę ócze ;)

Wysłany: Sob 06 Cze, 2009   

Witam

No znalazłem dobrą ofertę w media expercie!Gościu mówi że sprowadzi mi za 2400 zł ale coś mi się wydaje że przy zakupie cena będzie wyższa no ale i tak jest nieźle:)

A jaką torbę i kartę byście mi zaproponowali w kupnie z tym zestawem?
Kartę chciałem 4GB myślę że to w zupełności starczy a w sprawie plecaków się w ogóle nie znam! Mam brać co tylko będzie bo to bez znaczenia czy może są jakieś fajne które chcielibyście mi poradzić?:)

Pozdrawiam!

komor 
Moderator

Wysłany: Sob 06 Cze, 2009   

szaleniec, plecak to zależy co chcesz jeszcze do niego pomieścić i czy zależy Ci na jakości. Generalnie plecaki foto są takie, gdzie całe wnętrze jest podzielone na przegródki, są takie gdzie dolna komora jest fotograficzna a do górnej można spakować trochę ciuchów czy innych wycieczkowych gratów. Są też tzw. slingi na jedno ramię, bardzo wygodne na lajtowe spacery/sesje z niewielką ilością sprzętu foto.

szaleniec 
Rozmowny
dopiero śę ócze ;)

Wysłany: Nie 07 Cze, 2009   

komor napisał/a:
Są też tzw. slingi na jedno ramię, bardzo wygodne na lajtowe spacery/sesje z niewielką ilością sprzętu foto.

I właśnie chodziło mi o coś takiego:)

Bo i tak na razie nie będę miał większego sprzętu więc nie chce dużych plecaków. A do tego slinga zmieszczę dodatkową kartę, albo dodatkowy akumulator?Czy już nie ma zupełnie miejsca? I chyba wszystkie są jakoś odpowiednio zabezpieczone przed np. upadkiem, co?
Aha i nie musi być firmowy, czy znasz jakieś takie fajne które mógłbyś polecić?

Pozdro

komor 
Moderator

Wysłany: Wto 09 Cze, 2009   

Firmowy czy nie firmowy, musi być porządny, jak nie chcesz pewnego pięknego dnia zbierać swojego drogocennego sprzętu z chodnika. Ja mam Slinga firmy Vanguard, w górnej, trójkątnej komorze jest tyle miejsca, że mieści się do niej korpus 40D bez obiektywu, więc na aku, filtry lub nawet niezbyt duże szkło spokojnie miejsce się znajdzie. Ja sobie Slinga rzepami/przegródkami skonfigurowałem tak, że nie mam w nim miejsca na aparat (noszę go przecież na szyi podczas takich spacerów), natomiast mieszczą się wszystkie moje szkła, lub prawie wszystkie i lampa.
Mój Vanguard kosztuje w MM/Saturnie coś koło 300 zł, być może na Allegro taniej. Historycznie pierwszy (chyba?) sling to produkt Slingshot firmy LowePro. Jest nieco droższy, dostępny w trzech wielkościach (modele 100, 200, 300) ale moim zdaniem nieco za delikatny. Taki typowo miejski, mój Vanguard jest z tych samych materiałów co bardziej turystyczne plecaki tej firmy.

szaleniec 
Rozmowny
dopiero śę ócze ;)

Wysłany: Wto 09 Cze, 2009   

Aha wielkie dzięki :D

NO aparacik będzie chyba dopiero w piątek więc do tego czasu coś poszukam na allegro:)

Ale wszystkim co mi pomagali Bardzo serdecznie dziękuję:D

Ale to nie koniec moich postów jeszcze się zobaczymy ;P

Pozdro

Odpowiedz do tematu