Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Nie 07 Cze, 2009
na co się zdecydować CANON EOS 450D czy Sony alpha350 ???
Autor Wiadomość
tommy2207 
Uczestnik

Wysłany: Nie 07 Cze, 2009   na co się zdecydować CANON EOS 450D czy Sony alpha350 ???

Witam !
Wcześniej prosiłem o pomoc w wyborze lustrzanki do 2700pln i doradziliście mi Nikona D80 niestety nigdzie już nie mogę go kupić , więc się zastanawiam nad kolejnymi dwoma aparatami a mianowicie CANON EOS 450D a SONY ALPHA350 .
Który byście mi polecili jako pierwszą lustrzankę , która jest prostsza w obsłudze ?
Z góry dziękuje za konkretne porady !

Reklama

candy 
Maniak
óć

Wysłany: Nie 07 Cze, 2009   

idz do sklepu i pomacaj to samemu zeby zobaczyc jak ci obsluga guzikow lezy

zaraz rozpeta sie wojna o to ktory aparat lepszy(ja tam siedze w canonie osobiscie to mowie ze 450D) :D

tommy2207 
Uczestnik

Głównie zależy mi na łatwej obsłudze żeby obsługa nie sprawiała mi problemu jako początkującemu .

candy 
Maniak
óć

no to tak jak mowie,idz do jakiegos sklepu gdzie moglbys porownac te dwa aparaty i sprawdz "organoleptycznie"
podotykaj,przejrzyj menu,zobacz jak latwo jest zmieniac funkcje bez odrywania rak/reki od aparatu
ja np.uwazam ze canon jest bardzo latwy w obsludze,no ale nie mam porownania z soniaczem,bo nigdy go nie probowalem,ale telewizory maja spoko... :D

tommy2207 
Uczestnik

Masz racje najlepiej iść i się pobawić !
A co z jakością fotek jednego i drugiego ?

zug
[Usunięty]

candy napisał/a:
zaraz rozpeta sie wojna

candy napisał/a:
ale telewizory maja spoko.

:cool:

lotofag 
Optyczny

tommy2207 napisał/a:
Głównie zależy mi na łatwej obsłudze żeby obsługa nie sprawiała mi problemu jako początkującemu .

Każdą lustrzankę obsługuje się tak samo: dobierasz czułość, czas i przysłonę ;)
A różnice w ergonomii i dodatkowe funkcje - idź do sklepu i wybierz to co Ci najlepiej leży i spełnia Twoje oczekiwania :)

oracle 
Maniak

Nie bardzo rozpęta się wojna, jak jesteś amatorem i taki masz zamiar pozostać to kup
alfe 200 - lepszy wizjer niż 350, brak LV
jeśli koniecznie chcesz LV to alfe 300

jeśli planujesz się rozwinąć to bierz Canona, oczywiście badź świadom że to duże pieniądze. Na moje oko to ty nie będziesz chciał nic więcej wydawać więc kup alfę.

candy 
Maniak
óć

oracle napisał/a:
Na moje oko to ty nie będziesz chciał nic więcej wydawać więc kup alfę

lol oracle, krotko i na temat :D

RB 
Temu Panu już podziękujemy

oracle napisał/a:

jeśli planujesz się rozwinąć to bierz Canona, oczywiście badź świadom że to duże pieniądze.

Nota bene w sony tez możesz władowac całkiem duże pieniądze. Fakt, że w Canona duuużo większe :mrgreen:

oracle 
Maniak

candy:
To sie nazywa kojarzenie faktów: "która jest prostsza w obsłudze", "doradziliście mi Nikona D80 niestety nigdzie już nie mogę go kupić", "CANON EOS 450D a SONY ALPHA350" Oba mają LV, więc własnie tak wnioskuje jak powiedziałem. Być może się mylę.

RB: Oczywiście, że można, nawet zenitem można zrobić profesjonalne zdjecia. Zdjęcia robi...i wiesz jak to leci dalej.

RB 
Temu Panu już podziękujemy

oracle napisał/a:

RB: Oczywiście, że można, nawet zenitem można zrobić profesjonalne zdjecia. Zdjęcia robi...i wiesz jak to leci dalej.

Ale o czym Ty chopie piszesz? Czy ja cos o profesjonalnych zdjęciach pisałem???? czyżby w Zenita tez dało się wpakować tyle kasy co w Canona? Jakbyś go nawet co tydzień naprawiał to i tak chyba nie wydolisz...

oracle 
Maniak

Mówie o profesjonalnym zastosowaniu i ogólnym robieniem zdjęc, dlatego pieniądze włożone w system nie zupełnie odwzorowują to co dostajemy. Przykładowo 70-200 2.8 ze stabilizacją jest droższe w systemie sony. I wcale nie powiedziałbym że trzeba władować więcej kasy w Canona niż w inne systemy żeby uzyskać ten sam rezultat.

Z moich kalkulacji wynika że Canon ma najtaniej ze wszystkich innych systemów jeśli chodzi o docelowe(Te wyższej półki) szkła na niepełną klatkę. Jeżeli chodzi o tańsze rozwiązania to najlepiej kupić właśnie jakąś alfę i Tamrona. Dlatego że dostajemy stabilzację matrycy i tanie body.

lotofag 
Optyczny

oracle napisał/a:
Nie bardzo rozpęta się wojna, jak jesteś amatorem i taki masz zamiar pozostać

A co, tak dużo tu zawodowców? ;) Dla ilu z forumowiczów fotografia to zawód a dla ilu hobby? Wydaje mi się, że przewaga tych drugich będzie miażdżąca i jak byk do tej grupy pasuje nazwa fotoamator :)

oracle napisał/a:

to kup
alfe 200 - lepszy wizjer niż 350, brak LV
jeśli koniecznie chcesz LV to alfe 300

jeśli planujesz się rozwinąć to bierz Canona, oczywiście badź świadom że to duże pieniądze. Na moje oko to ty nie będziesz chciał nic więcej wydawać więc kup alfę.

Jakby obecny system Sony/Minolta nie oferował możliwości rozwoju (cokolwiek by to nie znaczyło)... Może już starczy tych komunałów, że tylko C i N coś oferują a reszta to takie nisze dla dziwaków i niedzielnych pstrykaczy ;)
Podejrzewam oracle, że chodziło Ci o typowy target współczesnych entry-leveli, który kupuje lustrzankę w przeświadczeniu, że taki sprzęt zrobi za nich świetne zdjęcia i nigdy nie wyjdzie poza kitowy obiektyw - ale w takim wypadku dosłownie wszystko jedno co taki ktoś kupi...

tommy2207 
Uczestnik

Masz racje lotofag, to ma być lustro do robienia amatorskich fotek , a może z czasem przerodzi się to w hobby czas pokaże , choruje na Nikona d80 ale nigdzie nie mogę kupić w normalnej cenie ciekawe dlaczego bo D60 można dostać bez problemu ??

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi