Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Żadnej gwarancji rozruchowej nie udziela.
I tu pojawiają się rodzice, którzy wolą mi trochę więcej na sprzęt dołożyć i mieć pewność, że jest ok. W takim razie 40D za 2800zł+Tamron 17-50 2.8 za 1500zł+dodatki i mieć pewność, że wszystko cacy? Tylko to 1500 wiecej..
Iktorn, i właśnie dlatego to była okazja, w sensie finansowa, jak istnieje możliwość dołożenia to jeszcze lepiej. Jeżeli te 1500 ziko to za dużo, trzeba szukać dalej....
A jaki to sprzedający/ aukcja? Bo ostatnio trafiłem na zestaw 400D + Tamron który miał mega BF.
Nie wiem, czy bedziesz mógł zobaczyć, bo aukcja się skończyła. Aukcja.
Chyba jednak temu panu podziękuję.
Cytat:
Jeżeli te 1500 ziko to za dużo, trzeba szukać dalej....
Właśnie zacząłem się rozglądać po różnych forach i widzę, że można znaleźć dobre oferty. Także mam nadzieję, że niedługo coś ustrzelę A może Wy o kimś/czymś wiecie? Jeśli tak, to będę wdzięczny za info.
Udanej soboty!
edit.
Do jakiego przebiegu w ogóle warto kupić takie body? Mam na myśli głównie 40D. Do 30tys? 15?
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sob 06 Cze, 2009
myślę, że najlepiej byłoby kupić do 10k - ale wtedy ceny jak za nówkę pewnie będą. 20-25k ja bym jeszcze wziął, ale dużo taniej, niż nówka
Nie mogę znaleźć informacji odnośnie tego, czy jeśli 40D jest po gwarancji, ale migawka padła nie przekraczając 100k klapnięć, to wymienią ją w ramach gwarancji=bezpłatnie? Ktoś coś wie?
007areka [Usunięty]
Wysłany: Pon 08 Cze, 2009
...moja 40 nadal do sprzedania jak juz ci pisalem nie zedrzesz tej migawki nawet za 6 lat
Nie mogę znaleźć informacji odnośnie tego, czy jeśli 40D jest po gwarancji, ale migawka padła nie przekraczając 100k klapnięć, to wymienią ją w ramach gwarancji=bezpłatnie?
Nie wydaje mi się. Bardzo wątpię w takie podejście serwisu.
A masz może oszacowane z grubsza ile zdjęć robisz (czy zamierzasz robić) rocznie? Jeśli nie jest to jakaś olbrzymia wartość, to możesz się zdecydować na 40D z większym przebiegiem...
A masz może oszacowane z grubsza ile zdjęć robisz (czy zamierzasz robić) rocznie?
Byłoby to jakieś 10-15tys. Ale jeślibym np. robił też śluby (a taki mam zamiar), to mogłoby być więcej.
Co do serwisu, to czytałem o przypadku 5D po gwarancji - padła migawka, właściciel oddał na Żytnią i zlecił jeszcze mapowanie pikseli i czyszczenie matrycy, a przy odbiorze okazało się że nie płaci za migawkę, bo nie miała 100k (czy na ile tam ma gwarancje 5D..) taki surprajz. Ale jak to jest z 40D, to nie wiem. Jeśli wątpliwości Baku są słuszne, to taka gwarancja 100k cykli migawki jest trochę bez sensu..
Przyznam szczerze, że nie wiem jaki jest dokładnie zapis gwarancyjny, bo polskiej gwarancji na 40D nie mam, a do amerykańskiej nawet nie zaglądałem.
Jeżeli migawka objęta jest gwarancją tylko na "klapnięcia" oznacza to, że jest wyłączona z ogólnego planu gwarancyjnego, który ma ograniczenie czasowe i takie coś musi być wyraźnie zaznaczone w umowie gwarancyjnej. Poza tym nie wiadomo czy nie czają się tam jakieś ograniczenia przy użytkowaniu sprzętu "zawodowo" tj. na firmę.
Generalnie to z serwisami lepiej nie miewać do czynienia i nie zdawać się na ich łaskę, suprajzy, czy wewnętrzne instrukcje postępowania.
Przy takim planowanym przebiegu to bym jednak doradzał kupienie mniej zatłuczonego 30D. Innymi słowy lepiej wziąć korpus starszy ale z mniejszym przebiegiem niż nowszy ale bardziej zjechany.
Dlatego właśnie rozglądam się za czymś nowszym, w znaczeniu 40D z mniejszym przebiegiem <10k. A Ty Baku też masz 40D z USA? I jak tam, nie ma problemów żadnych? Bo jest takie przekonanie, że to nie są awaryjne sprzęty. Więc czy opłaca się płacić więcej za gwarancję i mieć święty spokój na 12 miesięcy?
Ja kupiłem 40D i 17-40L (wszystko nówki) rok temu w takiej cenie, że dziś miałbym za to 450D i 17-85
Tak więc mnie opłacało się brać ze stanów cokolwiek.
Teraz już tak korzystnie nie jest bo i $ zdrożał, więc można się zastanawiać czy nie kupić sobie tego roku spokoju.
Nie wydaje mi się, żeby dwucyfrowe Canony były jakoś awaryjne, pełno tego nadal chodzi w różnych zakładach foto i trzepie dziesiątki tysięcy zdjęć. Wymiana migawki też jest do zrobienia w serwisie i zawsze to wyjdzie taniej niż zakup nowego korpusu.
Powiem inaczej. Jeśli znajomy wybierze się do Polski ponownie, to pewnie coś kolejnego sobie u niego zamówię. Znów bez gwarancji, za to jednak taniej. Może nie już "o wiele taniej" ale jednak "taniej".
fakt, tanio to juz bylo, niestety, ale nadal jest taniej : ] niz w Polsce, wlasnie czekam na noweczke 17-40 w calkiem przyjemnej cenie, wiec nadal mozna cos wyhaczyc, choc juz tak prosto nie jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11