Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamienniki akumulatorów do 450D
Autor Wiadomość
Sejthan 
Bywalec
Mhroczny

Wysłany: Wto 09 Cze, 2009   Zamienniki akumulatorów do 450D

Szukam na alledrogo zapasowej elektrowni do mojego 450D i jest sporo tanich zamienników. Miał ktoś z nimi do czynienia? Jak się sprawdzają i cz można je bezpiecznie ładować normalną Canonowską ładowarką?

Reklama

SlawGaw 
Optyczny

Wysłany: Wto 09 Cze, 2009   

Ja używam zamienników akurat nie z Canonem, ale nie widzę przeszkód aby nie używać ich akurat z 450D i można do ładowania używać firmowych ładowarek.
Co do jakości tych baterii to nie można spodziewać się cudów, deklarowanej wysokiej pojemności i są mniej trwałe niż oryginały. Mimo wszystko zachęcam do kupna, cena tych baterii rekompensuje wszystkie niedogodności. Jeśli będziesz je ładował raz w tygodniu to co najmniej przez rok najgorsze powinny zachować swoją użyteczność.

FotoTomek 
Rozmowny
Foto w błoto

Używam zamiennika z 400D i jestem zadowolony. Z tym że nie wszystkie zamienniki są sobie równe. Mam jeden firmy MaxPower. Ma napisane, że jego pojemność to max. 2900 mAh :grin: , ale to oczywiście bzdura. Wystarcza ledwo na kilkadziesiąt zdjęć. Natomiast mam też inny - Phottix - ten ma porównywalną pojemność do oryginału. Był trochę droższy od MaxPowera, ale nie okazał się totalną porażką.

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Proponuję scalić ten temat z tym:
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=7188
i nadać jakiś sensowny tytuł, bo w sumie jest dyskusja o zamiennych źródłach zasilania.

candy 
Maniak
óć

ja uzywam zamiennikow hahnela z moim 40D,ktory notabene jest taki sam jak w poprzednich modelach(300D-450D,10D-40D)czyli BP-511

ozzi_wawa 
Bywalec
Ius CANONicum

rozumiem, candy, ze o BP-511 mowisz w kontekscie 10D-40D, bo w 450D jest LP-E5. Co do akumulatora w 450D, jakbym rzeczywiscie potrzebowal drugiego, to bym sie chyba szarpnal na canonowskiego LP, a jezeli juz to jakis hahnel conajwyzej

candy 
Maniak
óć

no tak,przejrzalem canony i tylko 300D (z serii xxxD) mial BP-511,uzywalem go jako zamiennika do 40D
a propos hahnel jest o polowe tanszy niz oryginal canona(przynajmniej ten zamiennik BP-511) a roznicy w pracy jakos nie zauwazylem

4motion 
Rozmowny

Ja używam Hahnela do mojego 450D i jak narazie nie widz różnicy w pracy aparatu na obydwu akumulatorach.

szaleniec 
Rozmowny
dopiero śę ócze ;)

Wysłany: Sob 20 Cze, 2009   

Mam podobne pytanka więc nie ma sensu tworzyć nowego tematu:
Więc pytam, co byście polecili?

1. http://www.allegro.pl/ite...d_2500_mah.html

2. http://www.allegro.pl/ite...450d_1000d.html

A ceny są po prostu śmieszne:P No a w pojemności to nie wierzę ale olał to, ważne żeby był jakiś aku dodatkowy do mojego nowiuśkiego 450D :mrgreen:

4motion 
Rozmowny

Mogą być dwie możliwości albo szybko padną i będziesz musiał kupić coś lepszego albo będą długo i dobrze służyły.

Ja osobiście dołożyłbym te parę złotych do czegoś w miarę dobrego i pewnego nie chciałbym wkładać jakiegoś g....a do mojego aparacika.:)

Pozdro

Taurus
[Usunięty]

Polecam Phottix`a. Nie zauważyłem różnic pomiędzy nim a oryginałem.A od kilku miesięcy razem :wink: leżą w gripie(także Phottix). Wszystko działa, osobiście jestem zadowolony.

FotoTomek 
Rozmowny
Foto w błoto

Wysłany: Pon 22 Cze, 2009   

szaleniec napisał/a:
Mam podobne pytanka więc nie ma sensu tworzyć nowego tematu:
Więc pytam, co byście polecili?
1. http://www.allegro.pl/ite...d_2500_mah.html
2. http://www.allegro.pl/ite...450d_1000d.html

Ja bym nie zaryzykował żadnego z nich. Jak wcześniej napisałem, mam taki 2900 mAh i jest do niczego. Raczej trzeba patrzeć na takie, które mają pojemności podobne do oryginału. Wtedy będzie szansa, że to nie jest haczyk na naiwnych klientów, a rzeczywista pojemność.

szaleniec 
Rozmowny
dopiero śę ócze ;)

Wysłany: Wto 23 Cze, 2009   

No to chyba mnie przekonaliście do kupna cuś droższego:) Bo chciałem się porwać na tego taniaka ale zrezygnuję i dołożę parę złotych i kupię tego Phottixa bo też gdzieś tam był:)

Dzięki za podpowiedź:)

Pozdro

Odpowiedz do tematu