Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Chyba nie bez powodu...
No w każdym bądź razie fajny zakres, stałe światło -- coś a'la 70-200/4 Canona, tyle że jednak taniej.
A propos.. MC, jaka cena za flintę mogła by być uznana przez Ciebie za okazyjną a jakiej byś za to szkiełko nie dał?
Hmmm, zalezy w jakim stanie. W bardzo dobrym to cena 800zl to max, ale sporadycznie takie sa oferowane. Generalnie uczciwa cena wedlug mnie to 600-650zl.
Podobnie jest z Minoltami 50/1.7. Wedlug mnie nie sa warte wiecej niz 450zl, a kosztuja ponad 500zl. Chociaz na allegro dzieja sie ostatnio wrecz cuda jesli chodzi o sprzet Minolty. O ile dobrze pamietam, to kiciak Sony + raynox 250 poszly za 550zl
Flinta slyszalem ze wolno ostrzy ale to to naprawde dobry kawal szkła alezakres 70-210 troche zbyt skromny dla mnie. Mysle o zakupie drugiego kita i podpieciu lornetki
Sunders napisał/a:
M2SC, może jeszcze napisz gdzie są takie atrakcyjne ceny
Przesiedzialem jakies 15 h na allegro ogladajac "1000 najnowszych aukcji" -dział fotografia wlaczone odswieżanie co 10 s i tak sie trafilo ( kiedys tak takze bardzo okazyjnie kupilem telefon SE K800i )
Z innych ciekawych ofert to widzialem 350d z gripem i kitem za 800 zł w b dorbym stanie na kup teraz ( poszedl po 15 minutach) moja alfa poszła po 2 minutach
zug [Usunięty]
Wysłany: Czw 18 Cze, 2009
M2SC napisał/a:
Mysle o zakupie drugiego kita i podpieciu lornetki
Mysle o zakupie drugiego kita i podpieciu lornetki
LOrnetka do DSLR? hmmm, trudno będzie Ci obiektyw aparatu zgrać z okularem lornetki tak, aby nie było dużego winietowania. A jak będzie to bęziesz miął obraz tylko na cżeści matrycy... Moze się okazac ze tani kompakt da Ci duzo lepsze rezultaty.
No chyba kupie jakiegos taniego heliosa i cos pokombinuje pole widzenia bedzie bardzo male aleco tam. Moze jak tos zobacz jaki mam "obiektyw" to sie zlituje i mi cos kupi
A wlasnei spytam - co myslicie o obiektywach lustrzanych ? relatywnietanie do ogniskowej ale oczywiscie MF i nie ta jakosc- lukalem sample z Samyangów i innych wynalazków to nie bylo tak strasznie
M2SC, jeśli jakośc Cię zadowala to pewnie warto spróbowac. To nietypow szkła. Są dosyc ciemne, nie możesz w nich regulowac przysłony i dają specyficzne rozmycie tła (przy pewnych ustawieniach ostrości bokeh składa się z charakterystycznych obwarzanków). Przy samolotach na dużych wysokościach nie powinno to miec znaczenia.
Używany sony a100+helios+lornetka/do przelatujących samolotów/=istna ekwilibrystyka/chętnie obejrzałbym efekty/
Jak się to uda, to M2SC będzie jak MacGyver
obiektywy lustrzane maja przewaznie,jak juz sam wspomniales,MF no i sa dosc ciemne,no ale dlatego pewnie sa tanie
zasada jest prosta i czesto tu wspominana: bierz najlepsze szklo na jakie cie stac
No narazie mnie niestac na zadne - dopiero sie zarobi
Teraz patrze na karty pamieci i prosze o porade - zdjecia chce robic w jpg ( rawów na razie nei tykam )i czasem seriami po 2-3 - niemam ochoty czekac az sie wszystko zapuisze wiec moje pytanie - czy wystarczy kingston elite pro czy dolozyc troche i kupic Sandiska Ultra II( wIII i IV pakować sie mz nie ma sensu ) karte chce 4 gb
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10